על רקע המגעים להפסקת אש בלבנון, חיזבאללה ירה יום שני ברציפות טילים למרכז הארץ. נראה שכמו שישראל הגבירה את הלחץ בימים האחרונים עם התקיפות ברובע הדאחיה בביירות והרחבת הפעילות הקרקעית, חיזבאללה מנסה להגיב ולהפעיל לחץ משלו כדי להגיע להסכם. מעבר לזה, לכל אורך המלחמה התנהל חיזבאללה בגלים, הוריד מעט את קצב האש ואז לפתע הגביר אותה ללא התרעה מוקדמת.
במקביל, בצל מה שנראה כמו התקדמות להסכם הפסקת אש בלבנון, גורמים בישראל אומרים שכחלק מאכיפת ההסכם פיקוד המרכז האמריקאי (סנטקום) יבצע בתיאום עם צה"ל "פעולות מבצעיות" שיסייעו בפיקוח על פעילות חיזבאללה. במסגרת אותו תיאום, ארה"ב תפעיל מטוסי סיור ואיסוף מודיעין שיעקבו אחר פעילות חיזבאללה ובנוסף להם תהיה גם פעילות מודיעינית והפעלה של עוד אמצעי חוזי של הצי האמריקאי וגופי המודיעין.
בישראל אומרים ששיתוף הפעולה ההדוק בין סנטקום לצה"ל יסייע באכיפת ההסכם ובגילוי של הפרות, ככל שיהיו. במקביל, כלי תקשורת בלבנון מדווחים שגם צבא לבנון יהיה חלק מרכזי מההסכם, ומפרטים את אופן הפריסה הצפוי של 10,000 חיילים לבנונים בדרום המדינה.
על פי רשת "LBC" טיוטת הצעה להפסקת האש בצפון מתארת את האחריות של צבא לבנון לפירוק התשתיות הצבאיות של חיזבאללה מדרום לליטני, כשבנוסף החיילים הלבנונים גם יהיו אחראים לפקח ולסכל הברחות נשק לאורך גבולות לבנון.
מכיוון שבצבא לבנון משרתים שיעים רבים וגם כאלו החשודים כפעילים של חיזבאללה, הפיקוח האמריקאי לצד מעקב מודיעיני ישראלי כולל חופש פעולה של חיל האוויר בלבנון, אמור להיות חלק מהמנגנון שמוודא שיש אכיפה יעילה של סעיפי ההסכם. אם צבא לבנון לא יבצע את תפקידו ויפרק את תשתיות הטרור של חיזבאללה, ההתעקשות של ישראל על חופש פעולה צבאי תאפשר לצה"ל להיכנס ללבנון ולבצע את הפעולה, או בתקיפות מהאוויר.
נכון להבוקר, לבנון טרם אישרה רשמית את הסכם הפסקת האש המוצע, כשגם חיזבאללה לא הודיע רשמית שהוא מסכים לקבל את כלל הסעיפים שמציעים האמריקאים. עם זאת, טוענים כלי תקשורת בלבנון, הצבא שם "נותר מחויב לדבוק בקפדנות בהחלטת האו"ם 1701 ולכל הוראות הפסקת אש, הן מעל ומתחת לקרקע". שוב לציין שבישראל מוכנים לחתום רק על הסכם 1701 משודרג, כלומר כזה שבניגוד לקודם מאפשר חופש פעולה של צה"ל מול כל הפרה של ההסכם.
על פי טיוטת ההסדר, שפורסמה בלבנון, ישראל צפויה להסיג את כוחותיה מדרום לבנון בתוך שבעה ימים מהפסקת האש, בעוד שעל צבא לבנון תוטל האחריות על הפריסה מחדש לאורך ה"קו הכחול". כחלק ממאמץ זה, נוכחות צבא לבנון מדרום לנהר הליטני, החלק שקרוב לגבול ישראל, צפויה לגדול מכ-4,500 חיילים ל-10,000.
בלבנון גם טוענים ש"תוכנית מפורטת לחיזוק נוכחות הצבא מדרום לנהר הליטני כבר הוכנה, והיא מבוססת על מפות צבאיות מאושרות". על פי ההסכם לאחר הפריסה צבא לבנון יחזור לכל העמדות שלו לאורך הגבול ויגביר את הסיורים ואמצעי האבטחה.
התוכנית של צבא לבנון להגביר את הנוכחות עשויה להימשך כשנה, "לרבות גיוס חיילים חדשים, הכשרה שלהם ורכש ציוד נוסף שיתקבל ממדינות זרות. בשלב הראשון יגייסו 2,000 חיילים במשך שלושה חודשים. האסטרטגיה כוללת ארבעה שלבים, שכל אחד מהם דורש אישור מדיני לאחר הפסקת האש".
עם סיום שלושת שלבי הפריסה, צבא לבנון יעבור לשלב הסופי, תוך הערכת נקודות חוזק וחולשה ופיתוח תוכניות לצרכים עתידיים והמשך פריסת כוחות. ההערכה בלבנון שיישום התוכנית יעלה כמיליארד דולר. סכום עתק שהביא את צבא לבנון לפנות למדינות זרות.