מתקפת פיצוץ הביפרים ומכשירי הקשר של חיזבאללה המיוחסת לישראל, הוציאה מכשירות 1,500 מחבלי חיזבאללה שנפצעו במתקפה, ורבים מהם איבדו ידיים או איבדו את הראיה. כך מדווחת היום (רביעי) סוכנות הידיעות רויטרס על פי מי שהוגדר כבכיר בחיזבאללה. יש לסייג ולומר שככל הידוע לחיזבאללה בלבנון עשרות אלפי פעילים.

בכתבה שעסקה במצבו של חיזבאללה המתאושש ממתקפת הביפרים, חיסולי הבכירים והתקיפות העוצמתיות של חיל האוויר על מטרות הטרור שלו בדרום לבנון ובמוקדים נוספים במדינה, נכתב כי בלבנון סופרים יותר מ-500 הרוגים מאז יום שני, כשאלפי רקטות של חיזבאללה הושמדו.

עוד התייחסו לחיסולו של איברהים עקיל בביירות ביום שישי האחרון וציינו כי הבכיר היה מייסד יחידת העילית של ארגון הטרור, כוח רדואן, כשבכירי היחידה חוסלו יחד איתו בתקיפה. לטענת שני מקורות המכירים את פעילות חיזבאללה ושוחחו עם רויטרס, חיזבאללה כבר מינה במהירות מחליפים לעקיל ולבכירים שחוסלו בתקיפה.

"למרות המכה הגדולה, זה מראה על עוצמתו של חיזבאללה", נכתב בדיווח על מצבו של ארגון הטרור, שם ציינו כי מנהיג הארגון חסן נסראללה אמר מוקדם יותר שיש לו 100 אלף לוחמים. "מאז אוקטובר, כאשר חיזבאללה החל לירות לעבר ישראל כתמיכה בבעל בריתו חמאס בעזה, הוא פרס מחדש לוחמים לאזורי החזית בדרום, חלק מהלוחמים כאלו שהגיעו מסוריה", טענו שלושת המקורות ששוחחו עם רויטרס.

הזירה בביירות, צבא לבנון (צילום: AFP via Getty Images)
חיילים לבנונים בזירת תקיפה ממוקדת בביירות נגד בכירים בחיזבאללה|צילום: AFP via Getty Images

עוד צוין בדיווח כי חיזבאללה הגביר את קצב הברחת הרקטות ללבנון, אך המקורות שאמרו זאת סייגו שארגון הטרור אינו מעוניין במלחמה. "התומכת העיקרית של חיזבאללה וספקית הנשק היא איראן", נכתב בדיווח ברויטרס. "ארגון הטרור הוא הפלג החזק ביותר ב"ציר ההתנגדות" של טהרן ברחבי המזרח התיכון. רבים מכלי הנשק שלהם אלו דגמים איראניים, רוסים או סיניים".

המקורות שצוטטו בכתבה טענו כי חיזבאללה עדיין מסוגל לשגר רקטות מכיוון ש"שרשרת הפיקוד המשיכה לתפקד למרות משבר שחוותה לאחר פיצוץ הביפרים ומכשירי הקשר", כך אמר אחד המקורות, שהוגדר כגורם ביטחוני בכיר.

שלושת המקורות אמרו כי "יכולתו של חיזבאללה לתקשר מושתתת על ידי רשת טלפון קווית ייעודית - שתוארה כקריטית לתקשורת שלו וממשיכה לעבוד - וכן על ידי מכשירים אחרים". רבים מהלוחמים של חיזבאללה נשאו דגמים ישנים יותר של זימוניות, למשל, שלא הושפעו מהתקיפה בשבוע שעבר. סוכנות הידיעות רויטרס סייגה את הפרטים הללו בדיווח שלה וציינה כי לא יכלה לאמת את המידע באופן עצמאי.

"אם שרשרת הפיקוד תישבר, לוחמי החזית מאומנים לפעול בחוליות קטנות ועצמאיות המורכבות מכמה כפרים סמוכים לגבול, המסוגלים להילחם בכוחות ישראליים לתקופות ארוכות", הוסיף הגורם הבכיר שצוטט בכתבה.
"זה בדיוק מה שקרה ב-2006, במהלך המלחמה האחרונה בין חיזבאללה לישראל, כשלוחמי ארגון הטרור החזיקו מעמד במשך שבועות, חלקם בכפרים בקו החזית שישראל פלשה אליהם", הוסיף וטען האחרון.

בפרסום של רויטרס ציינו כי צה"ל אמר שהתקיפות האוויריות של יום שני פגעו באתרי שיגור טילים של חיזבאללה שהוסתרו מתחת לבתים בדרום לבנון. הם הוסיפו כי חיזבאללה טען כי אינו מציב תשתית צבאית בקרבת אזרחים, ואף ציינו כי חיזבאללה לא פרסם הודעה על השפעת התקיפות של ישראל מאז יום שני.