"בגיל 50 הפכתי להיות רס"פ": ההתנדבות של אלעד רחמנינוב וחבריו לצוות בתחילת המלחמה, כ-30 שנה אחרי השחרור, סחפה עשרות מתנדבים ויחד הם הקימו את מיזם "לוחמים למען לוחמים", שבו הם דואגים לחיילים - מרמת הציוד, המענה הנפשי וליווי פצועים ועד ל"על האש" בשטח עם דיג'יי וזמרים, והם ממש לא מתכוונים לעצור עכשיו.
התנדבות בשעת חירום לא זרה לאלעד, עוד במהלך מבצע "צוק איתן" בשנת 2014 ברצועת עזה, הוא ואיציק, חברו הטוב מהשירות בחיל הים, יצאו לבקר חיילים בשטח, מצוידים בארגזי אוכל ורצון לסייע למאמץ המלחמתי. "כשאנחנו משמחים את החיילים, כשאנחנו שם בשבילם, אנחנו עוזרים להם לנצח", הוא מסביר. מאז הם מעידים שנדבקו בחיידק, והם מתנדבים באופן קבוע למען חיילים.
בפרוץ המלחמה הם כבר היו מתורגלים, עוד ב-7 באוקטובר החלו להזרים ציוד בסיסי, לבקר פצועים ולסייע לכל בקשה של חייל, כמעט הכל מכספם האישי. חבריהם לצוות שהם, "המשפחה השנייה שלנו" לדבריהם, לא היססו והצטרפו למאמץ המלחמתי של השניים.
מאז, החבורה נמצאת בחיוג המהיר אצל הרס"פים שמזעיקים אותם בכל פעם שיש הזדמנות לפנק ולעטוף בחום את החיילים. "אני עושה את זה מכמה סיבות - אני אוהב מאוד את העם והמדינה שלי ובוערת בי הדאגה הזאת לשלום ולילדים שגדלים כאן. הילדים שלי חיילים, בתקופה שהבן שלי היה בדרום ולא היה לי יום ולא לילה, זאת הייתה הדרך שלי להתמודד עם זה".
"אנחנו מגיעים 3 עד 4 פעמיים בשבוע, ודואגים בתיאום עם המפקדים להאכיל באוכל מפנק מאוד לוחמים שחוזרים מעזה, אחרי חודש או חודשיים שאכלו רק מנות קרב. מעבר לכך אנו דואגים בכל היבט לפצועים בבתי החולים (מבקרים כמעט כל יום ומבררים מה הם צריכים), ודואגים למשפחות הפצועים שנופלות בין הכיסאות", הוא מוסיף.
אלעד מספר על רגע קטן שבו הוא הבין כמה חשוב מה שהם עושים. "יחסית בתחילת המלחמה, היינו בקיבוץ סעד, היו שם קרוב ל-350 חיילים שעשינו להם 'פריסה' מפנקת. פתאום אני שומע חייל אומר לחבר שלו 'חודש וחצי לא נגעתי בבשר', אתה יודע מה זה עושה לאבא שיש לו חייל? כל חייל שאני רואה הוא כמו הבן שלי, ולראות את אותו החייל אוכל בהנאה את הבשר שהבאנו, עשה לי משהו בלב".
איך זה לעשות את ההתנדבות הזו עם אלו שנלחמו לצידך בשירות?
"תענוג גדול לראות איך זה מתנהל. אנחנו צוות שהיה כל כך הרבה זמן ביחד, שאנחנו כבר מדברים דרך העיניים וככה זה עובד כמו שצריך". כשהכל עובד בצורה כה חלקה, הם לא מתכוונים לעצור עכשיו. חמושים במתנדבים ובאהבה לחיילים, הם כבר מסמנים את היעדים הבא – ליווי מקיף של בני משפחות הפצועים.
רחמנינוב מסיים בבקשה: "צריך להמשיך לחזק את החיילים בכל דרך, גם אחרי יותר מ-100 ימים של מלחמה, זה מה שמחזק אותם כשהם רואים שהעם איתם. שכל אחד יאמץ לעצמו חייל אחד ויתמוך בו במה שהוא יכול, לא משנה איפה הוא משרת".
למעוניינים לתרום להתנדבות למען הלוחמים, לחצו כאן ליצירת קשר עם המתנדבים.