הציוד הצבאי והכוחות שנפרסו כדי להפעיל מזח צף מול חופי עזה על מנת לסייע במתן סיוע הומניטרי לתושבי הרצועה, צפויים לחזור לארה"ב עד אמצע ספטמבר. כך הודיע הפנטגון בסוף השבוע. האמריקאים מציינים כי אלף חיילים כולל מהצי האמריקאי לקחו חלק במבצע הקצר.
דוברת הפנטגון, סברינה סינג, אמרה כי 235 חיילים כבר חזרו לבסיסם מוקדם יותר החודש, ו-209 חיילים חזרו בשבוע שעבר. עוד 100 חיילים יחזרו בימים הקרובים.
המזח נועד להוות דרך נוספת לספק סיוע חיוני לעזה. מבצע הקמתו הוכרז לראשונה ב-7 במרץ במהלך נאום של הנשיא ג'ו ביידן. למחרת אמר הגנרל פט ריידר, הדובר הבכיר של הפנטגון, שהמזח הזמני יפעל תוך כ-60 יום. השימוש ברציף הסתיים ב-17 ביולי לאחר כ-20 ימים של שימוש מבצעי, לאחר שתנאי מזג אוויר גרועים וחששות לגבי הביטחון ביבשה הובילו לכך.
המזח החל לפעול ב-17 במאי, אך הפנטגון הודיע פחות משבועיים לאחר מכן כי הוא יוסר לתיקון לאחר שספג נזקים כתוצאה מים סוער. הוא שב ב-7 ביוני. בראד קופר, סגן מפקד פיקוד מרכז ארה"ב, המפקח על פעולות צבאיות במזרח התיכון, אמר אז לכתבים שהבעיה עם המזח היא "ממזג אוויר בלתי צפוי בלבד".
שבוע לאחר מכן, הפיקוד שוב הודיע שהמזח מוסר באופן זמני עקב ים סוער. הוא הוצמד מחדש ב-19 ביוני לפני שהוסר בפעם האחרונה והועבר לנמל אשדוד בישראל. בדיווחים בארה"ב ציינו גם שהמזח שימש כוחות של צה"ל ב"מבצע ארנון" שבו חולצו ארבעה חטופים חיים משבי חמאס ולוחם הימ"מ ארנון זמורה ז"ל נפל.
הפנטגון קבע במקור שהמזח יעלה 320 מיליון דולר, אך גורמי הביטחון הורידו מאוחר יותר את ההערכה לכ-230 מיליון דולר. עוד אמרו בפנטגון בזמנו שעלויות נמוכות מהצפוי עבור משאיות, נהגים ותרומת בריטניה לכלי שיט הורידו את תג המחיר בארה"ב בכ-90 מיליון דולר. קופר מפיקוד המרכז האמריקאי אמר שצבא ארה"ב מצפה לחסוך עוד 20 מיליון דולר, אך הוא לא אמר מהיכן תגיע ההפחתה.