חיילי שריון אוכלים פיצה (צילום: אורי ברקת, עיתון
"מה שקובע אם הפיצה טובה זה אם המשולש נחתך איפה שנגמרת תוספת אחת ומתחילה אחרת". הפיצה של השריונרים|צילום: אורי ברקת, עיתון "במחנה"

בסיסי צבא ופיצריות באים תמיד בצמדים - איפה שיש בסיס, תהיה גם פיצריה. כך הפכו לא מעט פיצריות ברחבי הארץ להיות נכס צאן ברזל בפולחן שמעבירים החיילים בדור לדור. בדיקה עם חיילים משבעה בסיסים מביאה את פיצריות הצמרת שמנחמות לא מעט חיילים בשעות לילה מאוחרות או ברעב שאחרי עוד ארוחה מתוצרת חדר האוכל הצה"לי.

רמת הגולן | פיצה פצץ, אזור התעשייה קצרין

נ"צ: מוצב סופה, רמת הגולן.

הטועמים: לוחמי פלוגה ב', גדוד 46 של חטיבת השריון 401.

עד מתי? שיחת הטלפון עם הפיצרייה אמנם הסתיימה בהבטחה לשעה וחצי, אבל תוך חצי שעה השליח כבר היה בש"ג.

דעת המבקרים: בין השמן והגריז - השריונרים מתפנים להזמין פיצה בהפסקת צהריים. השליח מצפצף, הקרטון נפתח וכל לוחם זוכה למשולש. התוספות: זיתים, פטריות, בצל ועגבניות. "מי שם סחוג על פיצה?!" שואל בהלם הסרס"פ, סמל פדריקו אלטר, כשחבריו מתנפלים על הסחוג שמגיע לצד המגש. "מה שקובע אם הפיצה טובה זה אם המשולש נחתך איפה שנגמרת תוספת אחת ומתחילה אחרת", מנתח סמל נדב בוזי, שנשמע כמו השף אייל שני. "הפטריות מחשמלות", הוא צוחק. לידו יושב מפקד המחלקה, סג"ם מייקי ענבל, שמוסיף ש"בקצה הבצק יש שומשום, וזה מושקע. יש גם שילוב ראוי בין הרוטב לבצק".

השוליים: שומשום היסטרי.

מחיר: מגש XL (שמונה משולשים) עם בקבוק ליטר וחצי של קולה – 58 שקלים.

שומרים על קשר: א'־ה', 9:00־2:00.

טלפון: 04-6961095

ציון: 4 כוכבים

אזור אליקים | אמריקן פיצה, מרכז ביג יקנעם

חיילי בא
"הבצק פריך, אבל צריך יותר רוטב. אולי בגלל שזה התקרר זה מרגיש קצת יבש"|צילום: אורי ברקת, עיתון "במחנה"

נ"צ: בא"פ אליקים.

הטועמים: פלוגת המפקדה של הבסיס.

עד מתי? חצי שעה והפיצה אצלכם. השליח אפילו סבלני בש"ג.


דעת המבקרים: את הפיצרייה המסורתית של בא"פ אליקים חיילי פלוגת המפקדה כבר מכירים היטב. בכל שבוע הם מזמינים לפחות מגש אחד. "אנחנו מזמינים בתחילת השבוע, כשעוד יש כסף", צוחקת רב"ט רויטל יבדייב, נהגת בפלוגה. ההרגל הזה הפך את חיילי המפקדה לאניני טעם, מנוסים בעסקי הפיצות, כאלה שיודעים להעריך מתי כל משולש יצא מהתנור. "הבצק פריך, אבל צריך יותר רוטב. אולי בגלל שזה התקרר זה מרגיש קצת יבש", מסביר סמ"ר מאיר פדידה. התוספת המומלצת ביותר, לפי המומחים, היא גבינה בולגרית. תוספות בנאליות כמו זיתים נמצאות בסוף רשימת ההעדפות של המפקדה. אניני טעם. כבר אמרנו?

השוליים: אכילים.

מחיר: מגש גדול – 45 שקלים.

שומרים על קשר: א'־ה', 11:00 ־23:00.

טלפון: 04-9593331

ציון: 3 כוכבים

באר שבע | פיצריקה, מרכז אורן

חיילות פיקוד העורף אוכלות פיצה (צילום: ספיר ברונזברג, עיתון
"הבצק דק, והשומשום שעל הקשה עושה את כל ההבדל"|צילום: ספיר ברונזברג, עיתון "במחנה"

נ"צ: מחנה באזל, באר שבע.

הטועמות: מש"קיות קישור וגיוס במחוז הדרום של פיקוד העורף.

עד מתי? 45 דקות בהתחייבות, 20 דקות בפועל.

דעת המבקרות: שליחי הפיצה של אזור באר שבע כבר מכירים את הדרך אל הלקוחות המתמידות שלהם מתוך שינה. "אנחנו עושות לא מעט לילות בבסיס, ואיך מחזיקים? אוכל", מסבירה טוראי ירדן משעלי. הפיצה החמה מגיעה לש"ג, והבנות מתחילות במלאכה. "הרוטב טעים ובכמות סבירה על הפיצה", קובעת רב"ט תהילה סוויסה. "הבצק דק, והשומשום שעל הקשה עושה את כל ההבדל". הפיצה מגיעה עם אורגנו, מלח ופלפל, צ'ילי, רוטב שום ואלף האיים.

בין ביס לביס, חיילות מחוז הדרום מסבירות את החיבה לפיצריה המדוברת, ומספרות שכבר ביססו מור"ק עם 'פיצריקה' כשבמהלך מבצע עמוד ענן הייתה מהפיצריות היחידות שעבדו תחת אש.

השוליים: קריספיים ומלאי שומשום.

מחיר: פיצה משפחתית, תוספת ושתייה – 52 שקלים

שומרים על קשר: א'־ה' – 11:00־01:00 ובמוצ"ש עד 01:00.

טלפון: 072-3249935

ציון: 4 כוכבים

חטמ"ר בנימין | פיצה איטליאנו, גבעת זאב

חיילי תותחנים אוכלים פיצה (צילום: ליאור עפרון, עיתון
"זאת הפיצה הכי טובה באזור, אבל גם היחידה"|צילום: ליאור עפרון, עיתון "במחנה"

נ"צ: מוצב כוכב 3.

הטועמים: סוללת "בועז", גדוד התותחנים "רשף".

עד מתי? בין 20 ל־30 דקות מרגע ההזמנה.

דעת המבקרים: שליח הפיצה מגיע לש"ג בזמן שיא, שאפילו לא מספיק לתותחן הממוצע לפתח רעב משמעותי. כשהמגש נפתח והריח באוויר - הלוחמים מודים שהפיצה ללא ספק איכותית. בנוסף, הרטבים שמגיעים איתה טעימים ומגוונים: מלבד רוטב עגבניות, מצטיינת הפיצה גם ברוטב שום מעט חריף. די קריטי, האמת, מכיוון שהפיצה מאופיינת בהמון גבינה, מעט רוטב והרטבים נחוצים. "זאת הפיצה הכי טובה באזור", מבטיח סמ"ר דניס קוקרשוב, לוחם בסוללה, "אבל גם היחידה". חבריו, שממשיכים בינתיים לאכול, מוסיפים שהגבינה הבולגרית מאוד טעימה, ושיש ממנה הרבה – לשביעות רצונם. עם זאת, יש שהסבירו שכדאי להיזהר עם הכמות: פיצה עם יותר מדי גבינה, הם מתפייטים, היא בסופו של דבר... טוסט.

השוליים: טובים, מעט גבינתיים מדי.

שומרים על קשר: א'־ה' – 12:00־24:00. מוצאי שבת –

החל מחצי שעה אחרי צאת השבת.

טלפון: 02-5734666

ציון: 4 כוכבים

תל אביב | פיצה פיליפ, רחוב קרליבך

חיילי אטל אוכלים פיצה (צילום: ספיר ברונזברג, עיתון
"הפטריות טעימות והגבינה הכחולה משתלבת פצץ"|צילום: ספיר ברונזברג, עיתון "במחנה"

נ"צ: בסיס הקריה.

הטועמים: ענף סגל ביחידת אט"ל 700.

עד מתי? כחצי שעה בהזמנה טלפונית.

דעת המבקרים: פיליפ מפתיע את חיילי אט"ל בקריה עם שני מגשים יחודיים. הראשונה, פיצת גינה – פיצה מרגריטה עם הרבה ירקות, ביניהם ברוקולי, חצילים, ופטריות. המגש השני, פיצת יער – עם פטריות שמפיניון ופורטבלו  לצד גבינת רוקפור. הגינה לא ממש מחסירה פעימה מלבם של חיילי אט"ל. מה זה כבר ערוגה לעומת יער שלם? "הבצק מרגיש קצת יבש", אומר אחד החיילים, "וחסר מלח ברוטב". פיצת היער, לעומתה, דווקא מצליחה להפתיע אותם. "הפטריות טעימות והגבינה הכחולה משתלבת פצץ", הם מסבירים. עם זאת, מדובר בפיצות אישיות, שלא בדיוק ישביעו את כל הבסיס.

השוליים: מעלפים.

מחיר: פיצת יער - 51, פיצת גינה - 49.

שומרים על קשר: א'־ד' ושבת: 17:00־24:00, ה'־ו': 17:00־01:00.

טלפון: 03-5100904

ציון: 5 כוכבים

בקעת אונו | פיצה פאפא ג'ונס, רמת אפעל

חיילי חיל החינוך אוכלים פיצה (צילום: אורי ברקת, עיתון
"הרוטב לא מספיק חזק, לא מספיק עגבנייתי, אבל התיבול טוב מאוד"|צילום: אורי ברקת, עיתון "במחנה"

נ"צ:  בסיס תל השומר.

הטועמים: יחידת ההסרטה של חיל החינוך והנוער.

עד מתי? 15 דקות והפיצה כבר בש"ג. ת"ש.

דעת המבקרים: "הבצק לא הכי מדהים", מתלונן סמל שחר עומר. "הרוטב לא מספיק חזק, לא מספיק עגבנייתי, אבל התיבול טוב מאוד". הפיצה, מסכימים חבריו, קצת אנמית מדי באופן כללי – ומזכירה פיצה פיתה. הבצק גם מלא בשומשום, וכשלוקחים ביס מהמשולש, לא ברור אם זה יצא מהמפעל של "מעדנות" או מתנור מקצועי. לא מהפיצות הטעימות בארץ, אבל לפחות משביעה. מעבר לכך, מזהירים ביחידת ההסרטה – "כשמזמינים אננס הם מתקמצנים".

השוליים: מלמיליאן.

מחיר: מגש ענק ומשביע - 64 שקלים, שני מגשים ב־104 שקלים. כל תוספת תעלה שמונה שקלים.

שומרים על קשר: א'־ד' ושבת – 11:00־24:00. ה' – 11:00־01:00. ו'– .11:00־04:00.

טלפון: 03-5351535

ציון: 4 כוכבים

נתניה | פיצה גמבה, אזור התעשייה פולג

צוערי חיל ההנדסה אוכלים פיצה (צילום: יעל שלח, עיתון
"הפנטזיה של מוהנדסים היא לאכול פיצה בפומה"|צילום: יעל שלח, עיתון "במחנה"

נ"צ: בית גולדמינץ.

הטועמים: צוערי ההשלמה החילית של חיל ההנדסה.

עד מתי? פחות מחצי שעה מהרגע שניתקתם את הטלפון.

דעת המבקרים: "הפנטזיה של מוהנדסים היא לאכול פיצה בפומה", מתוודה הצוער נעם כהן, בעוד הוא וחבריו פותחים את קופסת הקרטון החמה במדשאות של בית גולדמינץ: בית־הספר למנהיגות, בו עוברים בכל שבוע עשרות חיילים מיחידות שונות. הריח מפתה, הגבינה נמתכת: אחרי ארוחת צהריים בחדר האוכל, המוהנדסים מתחילים בארוחה האמיתית. "מרגישים שזו גבינה אמיתית, ולא סינתטית כמו בהרבה פיצריות", מתאר הצוער איתמר בריקנשטיין – מקצוען ושליח פיצה בעברו. "אני אוהב כשהפיצה יחסית עם הרבה רוטב, ושהוא טיפה חמוץ. כמות רוטב העגבניות פה נכונה ביחס לעובי הבצק, והוא יחסית דק, כמו שצריך", הוא מסביר תוך טעימה קפדנית. "מה שבטוח, טוב שהקשה יחסית צר. זה ההבדל בין פיצה ללחם, והזמנתי פיצה", מוסיף הצוער בריקנשטיין.

השוליים: סופניים.

מחיר: פיצה ענקית – 68 שקלים. כל תוספת תעלה שישה שקלים נוספים.

שומרים על קשר: בכל ימות השבוע - 10:00־00:00.

טלפון:

072-2401379

ציון: 5 כוכבים

לעמוד הפייסבוק של "במחנה"

>> איך הם עשו את זה? המצטיינים של קורס החובלים מספרים על הקורס