מפקד הטיח בפקודתו שהוא מסרב לקבלה לתפקיד רק בגלל שהיא אישה. במקביל הציב למפקדיו אולטימטום: או שהחיילת תעזוב, או שהוא יעזוב. לטענת החיילת, המפקד התבטא בנושא מספר פעמים, באמירות כמו "אצלי לא תשרת חיילת" ו"בנות לא יכנסו לי למדור". בעקבות הדברים החליט אביה להגיש קבילה נגד מפקדיה, בטענה כי ביתו הופלתה על רקע מגדרי.
החיילת, שהתנדבה לשירות בצה"ל, טענה עוד כי מפקדה, מדריך קרב מגע בדרגת סמ"ר, ניסה להשפיע עליה לעזוב את התפקיד כבר מימיה הראשונים ביחידה. בנוסף נטען בקבילה כי כאשר התקרב שבוע הכשירויות היחידתי, ניסו מפקדיה של הקובלת לשכנע אותה לא להשתתף בו, בשל מצבה הרפואי. במהלך הבדיקה שערך בנושא מפקד היחידה, אומתו טענות החיילת. התברר שהנקבל אמר למספר חיילים בפלוגה כי חיילות "לא ישרתו איתו במחלקה", והוא אף הודיע למפקדיו כי אם הקובלת תישאר במחלקה, הוא מתכוון לעזוב. בעקבות הגילויים, קבע מפקד היחידה כי מדובר באירוע חמור המהווה פגיעה קשה בערכים עליהם מושתתת היחידה. אי לכך, הוא החליט שלא לאפשר למדריך קרב המגע להאריך את שירותו בצה"ל וכצעד מרתיע בחר להעביר את תוכן המקרה לכל מחלקות ההדרכה ביחידה.
נציב קבילות החיילים, האלוף (במיל') יצחק בריק, צידד בטענות האב ומתח ביקורת חמורה על התנהלות המפקד הנקבל. עם זאת, נוכח הצעדים הפיקודיים והארגוניים בהם נקט מפקד היחידה בעקבות המקרה, לא מצא הנציב מקום להתערבות נוספת מטעמו. "בראייתי, אין מקום בחברה הישראלית בכלל ובצה"ל בפרט, להתנהגות בלתי הולמת על רקע מגדרי כדוגמת זו שנקט בה המפקד", כתב האלוף בריק במענה לקבילה. "מדינת ישראל וצה"ל עברו עד היום כברת דרך משמעותית בנושא כבוד האדם ושוויון הזכויות, על פניו השונות, וראוי לו לכל אדם שישקול את צעדיו, מחשבותיו ומילותיו, ויפעל ברוח הערכים האלו, על אחת כמה וכמה כשמדובר במי שאמור לחנך את הדור הבא לש החיילים והמפקדים בצה"ל", סיכם.