אחרי שאיבדו כמעט מחצית מצי הטנקים שלהם, רוסיה שולחת לאוקראינה טנקים ישנים בני 60 שנים. על פי דו"ח שפורסם על ידי המודיעין הבריטי, הרוסים שולחים למערכה טנקים מסוג T-62 שנכנסו לשירות ב-1962. בנוסף לזה גם נגמ"שי BTR-50 שנכנסו לשירות באמצע שנות ה-50.

המודיעין הבריטי מדווח שהצבא הרוסי סובל מאבדות קשות בתחום השריון ומתקשה להתמודד עם המחסור. "רוסיה ממשיכה להגיב לאובדן רק"מים באמצעות פריסת טנקי קרב ראשיים בני 60 שנה". הם הוסיפו ש"קיימת אפשרות ריאלית שאפילו כוח הטנקים המוביל של רוסיה, יצוידו מחדש בטנקים מסוג T-62 כדי לפצות על ההפסדים הקודמים".

מדובר בחטיבות שהיו מצוידות בטנקים מסוג T-80 ו-T-90 החדשים ומתקדמים יותר, כאשר מעבר לכך, חטיבות שריון וחטיבות ממוכנות שהיו אמורות להצטייד בטנקים חדשים יקבלו במקום את ה-T-62 ודגמים ישנים של ה-T-72.

על פי דוחות מודיעין קודמים שפרסמו הבריטים והאמריקאים, הרוסים איבדו למעלה מ-40 אחוז מכמות הטנקים שהיו להם ערב המלחמה. כ-2,000 טנקים שהושמדו, נפגעו קשה או נפלו שלל לידי האוקראינים. הטנקים המיושנים שהם שולחים במקום בעלי מיגון מדורות קודמים, חסרי מערכות ירי והגנה מתקדמות וספק גדול שאלה יצליחו להתמודד עם טילי הנ"ט והטנקים של האוקראינים.

הרוסים שדרגו חלק מהטנקים במערכות ירי חדשות וערכות לראיית לילה. אולם מדובר במספר קטן יחסית של טנקים ששודרגו. בכל מקרה "הטנקים המיושנים יגרמו לאבדות רבות בשדה הקרב המודרני", כפי שמציינים בדו"ח הבריטי. זה מגיע אחרי שבתחילת החודש דווח שרוסיה איבדה 130 טנקים בקרב שריון אחד, כזה שהוגדר כ"קרב הטנקים הגדול במלחמה".

גם אוקראינה איבדה טנקים רבים. רק שבמקרה שלהם הכמות שהיתה ערב המלחמה דווקא עלתה בכ-500 טנקים. זאת בזכות משלוחים מהמערב ולא פחות מכך, בזכות כמות שלל אדירה שתפסו אחרי שהרוסים נטשו בשדה הקרב כלים במצב טוב.

טנקי 80-T מתקדמים של רוסיה בשורות אוקראינה (צילום: 93OMBr@)
טנקי 80-T מתקדמים של רוסיה בשורות אוקראינה|צילום: 93OMBr@

וגנר סופגים אבדות ומאבדים סבלנות

נכון לימים אלה עיקר הלחימה באוקראינה עדיין באזור בחמוט, שם הרוסים מנסים לכבוש את העיר כבר כמה חודשים. הם הצליחו לפרוץ את החלק הצפוני של הגזרה אולם נבלמו בסופו של דבר על ידי צבא אוקראינה, שגם הם ספגו שם אבדות קשות מאוד. מהדו"ח הבריטי עולה גם שבתקיפה הרוסית הושמד כביש האספקה הסלול היחיד לבחמוט. בנוסף שמזג האוויר והבוץ פוגעים במאמצי האספקה מחדש של אוקראינה לעיר.

חלק גדול מהכוח הרוסי שתוקף את בחמוט הם שכירי החרב של " קבוצת וגנר". מדוח המודיעין עולה שנמשכים חילוקי הדעות בין כוח וגנר לצבא הרוסי. לטענתם משרד ההגנה הרוסי לא מעביר מספיק אמצעי לחימה ללוחמים שכירי החרב. בנוסף בניגוד ליחידות הצבא הרוסי, הם לא מקבלים סיוע אווירי ומספיק סיוע ארטילרי, מה שמביא לאבדות קשות בשורותיהם.