אין על מילואים; בדומה לחופשה, מדובר בתירוץ מצוין לדחות מטלות חיים שגרתיות שאין לך כוח לעשות. קשה להסביר את התענוג הטמון בלגיטימציה להגיד "דבר איתי אחרי המילואים". אתה צריך אותי בעבודה? מצטער, אני במילואים. צריך עוד משמרות לילה? סורי, לא השבוע. השבוע – אני תורם למדינה.
ממש כמו חופשה, יש את מי שבשבילם מדובר במנוחה ובקצת שקט מהאישה והילדים, ויש גם את המובטלים שמגיעים כדי להרוויח קצת כסף. כך או כך, בין אם אתה באימון בצאלים או באבט"ש ביהודה ושומרון, מילואים עשויים להיות חוויה מעניינת. נכון, לפעמים לא מדובר בכזה כיף, ובמקום חופשה הופכים המילואים לעוד גורם מעייף בשגרת החיים, אחד מיני רבים. לפעמים אתה טוחן שמירות, אבל לפעמים אתה גם מוצא את עצמך מפרק את השש בש הפלוגתי עד שאתה כבר רואה את כל העולם בשחור ולבן. לכל המצבים, לטובים וגם לרעים, יש פתרונות. על כן מציג פז"ם בזאת את המדריך המלא להפיכת שירות המילואים מחובה מעיקה לזכות ליהנות.
הרשימה:
1. משחק שש בש, קפה ובפלות – הסעיף הבסיסי הזה נועד לוודא שאתה לא מפספס שום דבר קריטי מחווית המילואים. מילואים בלי קפה, כך מספרים מילואימניקים ותיקים, הם כמו לימודים של מדעי החברה: חסרי טעם. אחרי שסגרנו את הפינה הזאת, אפשר להמשיך להצעות המקוריות יותר.
2. דמיון מודרך – נכון, את זה אפשר לעשות גם בבית, אבל למי יש זמן? נסה לחשוב על השמירות באופן חיובי יותר. איזה מגניב היה אם בחיים האמיתיים היית מקבל כסף על לשבת שלוש שעות ולא לעשות כלום, נכון? נו, זה כמעט אותו דבר. באותו זמן: נסה לחלום על האקזיט ועל החיים הוורודים והיפים שמחכים לך עם סיום המילואים.
3. אחי, תעביר לי את הפותחן, ואפשר גם את עוגיות הפותי בר? – על משחק הפות כבר שמעתם? מכיוון שגברים הופכים לסתומים במהלך המילואים, קבל את המשחק הבא, במסגרתו יש להכניס איכשהו את איבר המין הנשי לכל פנייה לסובבים אותך. אין בפעילות המשעשעת הזאת שום עלבון לנשים – אבל די פשוט למצוא בה עלבון לגברים. דוגמה מייצגת: "תגיד, למה אתה מתדלק עדיין? דווקא יש לך פותנציאל". עלוב ככל שזה יישמע – גם סטודנטים מצטיינים, מנהלי מחלקות ואנשים רציניים ביותר ישחקו את המשחק הזה. שוב, זה המדים, נו. זה לא אנחנו.
4. סרטים באייפון – למה יש לך אייפון אם לא בכדי להעביר את המילואים בצפייה בסרטים חדשים שיצאו זה עתה לקולנוע? כמה כבר אפשר לשחק שש בש, במיוחד אם אתה אשכנזי וכל הזמן מפסיד?
5. לך לרופא – נכון, אנחנו מודים שזה יותר קטע של טירונות. אבל אם אתה מרגיש לא טוב, גם כשאתה מילואימניק בא בימים, הרי שלרופא הגדודי\חטיבתי\אוגדתי יכולים להיות פתרונות.
6 כוון שעון מעורר בבוקר – שים לב שאם אתה לא באימון ונמצא באבט"ש, יקיצה טבעית יכולה להפוך אותך לעבד של השמירות: ער במהלכן, ישן ביניהן. נסה לקום בלי קשר לשמירה, לשמור על סדר יום הגיוני, אולי להפיק קצת תועלת מהזמן הפנוי במילואים. בכל זאת, מנוחה לא חייבת להיות רק שינה. אפשר לבטא אותה בערות ובהנאה מדברים שאין עבורם זמן בחיי השגרה הרגילים – קריאה, למשל.
7. צא לריצה – לא תמיד יש זמן לצאת לריצה באמצע שגרת החיים. נכון שאתה כל הזמן אומר לעצמך שאתה חייב לחזור לכושר? זה הזמן. תשחזר את ימי הסדיר והרבאק בפק"לים ובריצות בבסיס או במוצב.
8. צא מהבסיס – אם אתה באימון, וגם אם אתה בקו, נסה לארגן אחת לשבוע או שבועיים יציאה לבר עם הסעה מאורגנת לכולם, או לפחות לכל מי שיכול לצאת אם מדובר באבט"ש. טיפ: נסה לגרום לכך שהמדינה תשלם על זה.
9. עזור לטבח – מי לא אוהב לבשל? אז נכון, המטבח הצבאי לא תמיד יספק את המצרכים הדרושים להכנת מאכל גורמה פירסט קלאס, אבל בכל זאת אין על הרגשת הסיפוק של להאכיל את החבר'ה באוכל קצת יותר טוב. גם מי שלא יודע לבשל יכול להיעזר בסעיף זה, כיוון שוודאי יגלה כי ריפוי בעיסוק של עבודת מטבח מרגיע את המילואימניק המצוי וממלא את הזמן העודף.
10. טייל – רבים מהמוצבים הצה"ליים נמצאים באזורים יפים במיוחד. בחלק מהמקרים כדאי רק להסתכל במשקפת, אבל בחלק נוסף בהחלט בטיחותי ואפשרי לצאת מהמוצב ולטייל כשיש זמן פנוי. חלק מהנופים היפים בארץ נמצאים באזורים עליהם אנו שומרים, אז למה לא לנצל זאת?