תיעוד שפורסם אמש (שני) בתקשורת הסינית מספק הצצה נדירה לאימוני יחידת הקומנדו הימי של סין - Jiaolong -"דרקוני הים". מומחים שבחנו את הסרטון התרשמו בעיקר מירי שבוצע בנשק תת ימי ייחודי שלדבריהם קיים רק בצבאות בודדים ברחבי העולם.
יחידת העילית הזו נדרשת לבצע משימות גם מתחת למים ומצוידת באמצעי לחימה מיוחדים למטרה זו. התמחויות נוספות שלה הן לחימה בשטח בנוי ואף בג'ונגלים. לחימה תת ימית היא חלק מהרפרטואר של יחידות הקומנדו הימי אבל מערכות נשק נגד צוללנים והגנה על צוללנים שמורה רק לצבאות מעטים.
מהפרשנויות שפורסמו לסרטון עולה שמדובר בנשק לקרבות פנים מול פנים ואותם רובים תת ימיים יעילים רק לטווחים קצרים. לדבריהם מדובר בגרסה סינית לנשק סובייטי שיועד בעבר לעימות אפשרי מול הקומנדו האמריקאי.
הסרטון שפורסם באורך של דקה, הוא נפתח ממבט על כשהצוללנים-לוחמים הסינים מזנקים למים מתוך סירה ומגיעים בצלילה אל מטווח תת ימי בו הם מבצעים ירי בנשק הייחודי שלהם. אחר כך הם עולים בחזרה אל החוף בחזרה לסירות שלהם.
הדיווחים הזרים על התרגיל מציינים שהמתיחות באזור ים סין הדרומי מחריפה והסינים מגבירים את קצב בניית הכוח הימי שלהם. הם מטילים ספק בכך שעימות אפשרי יכלול קרבות תת ימיים בין צוללנים לוחמים אבל מתרשמים שהסינים מוכנים גם לאפשרות הזו.
【Special kind of heroes】The military action blockbuster Operation Red Sea, with its real life-based storyline and live action scenes, showcases the Chinese navy's operation in Yemen in 2015. The "Dragon Commando" unit in the film belongs to the PLA Navy Marine Corps. pic.twitter.com/JtqLmtPmZa
בצה"ל, הגוף המקצועי לצלילות ולתחום התת-מימי היא היחידה למשימות תת מימיות (ילת"ם) של זרוע הים. בעבר היחידה הייתה תחת שייטת 13 ונקראה 707 עד שעלה הצורך ביחידה עצמאית למשימות מתחת למים.
המסלול שפתוח ללוחמים ולוחמות אורך כשנה של הכשרת צלילה עד לעומק של 100 מטרים כולל חילוץ והצלה, הפעלת אמצעי לחימה תת מימיים, מיקוש וחבלה תת מימית וכלי שייט.