סעודיה הגישה לארה"ב בקשה דחופה לרכש של מאות טילים נגד טילים מסוג "פטריוט". מלאי הטילים שלה הצטמצם אחרי שנים בהן המדינה סופגת ירי טילים ומטוסים ללא טייס מהמורדים החותים בתימן הנתמכים על ידי איראן. בקשה זו מצטרפת לבקשה קודמת של הסעודים לאישור עסקת טילי אוויר-אוויר מתקדמים מסוג AIM-120 "אמראם".

על פי דיווח שהתפרסם ב"וושינגטון פוסט", בכוונת האמריקאים לאשר במהירות את הבקשה של הממלכה הסעודית. בריאד חוששים מהתגברות התקיפות של החותים בחודשים האחרונים. כמעט בכל לילה משוגרים טילים וכטב"מים (כלי טיס בלתי מאוישים) תוקפים לעבר הערים הסעודיות ומתקני הנפט.

"ארה"ב מחויבת לתמיכה מוחלטת בבעלת בריתה ולסיוע בהגנה על הממלכה הסעודית מפני החמושים החותים שנתמכים על ידי איראן", צוטט בוושינגטון פוסט גורם בממשל ביידן.

על פי הדיווחים, בכל שבוע מערך ההגנה האווירית של סעודיה מתמודד עם ממוצע של 12 תקיפות נגד הממלכה. רבות מאותן תקיפות מתועדות וניתן לראות שלל סרטונים בהם טילי הפטריוט הסעודים מסכלים את האיום. חלק מהיירוטים, של המל"טים, נעשו באמצעות טילי אוויר-אוויר ששוגרו ממטוסי F-15.

עוד דווח כי בשנת 2021 מספר השיגורים והתקיפות גבר משמעותית ביחס לשנת 2020, מה שככל הנראה הביא את הסעודים לחשש מפני מחסור בטילי יירוט שמוכיחים את עצמם בהגנה על אזרחי הממלכה הסעודית.

פקיד ממשל סעודי שדיבר עם וושינגטון פוסט, סיפר כי בחודש נובמבר האחרון היו 29 תקיפות מל"ט על ערב הסעודית ו-25 פעמים באוקטובר. במקביל, היו 11 התקפות טילים בליסטיים בחודש שעבר ו-10 באוקטובר. אחוז הירוט לטענתו עומד על למעלה מ-90 אחוזים.

מערך ההגנה האווירית של סעודיה מפעיל סוללות טילי פטריוט PAC-3. לטילים אלה יש יכולת ליירט כלי טיס מטווח של כ-150 ק"מ וטילים מטווחים של כ-50, 60 ק"מ כאשר כבר לפני כ-15 שנים, המערכת הזו הוכיחה את היכולות שלה ליירט טילי שיוט.

טילי פטריוט PAC-2 משודרגים משרתים גם בחיל האוויר הישראלי תחת השם "יהלום". בשנים האחרונות המערך הזה שהוא חלק מההגנה הרב שכבתית יירט מספר כטב"מים ששוגרו לישראל מסוריה. היהלום שבכתר היה יירוט של מטוס קרב מסוג סוחוי-24 של חיל האוויר הסורי.

סוללת הטילים (צילום: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/POOL/AFP, GettyImages)
סוללת טילי פטריוט בסעודיה|צילום: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/POOL/AFP, GettyImages