1. היה אמור להיות איש חיל הים
גדי איזנקוט היה אמור להיות איש חיל הים, ובבית ספר התיכון "גולדווטר" שבאילת הוא למד במגמה הימית ומכונות. זאת במקביל ללימודים לבגרות בבית ספר ערב אקסטרני. אולם כאשר התקרב מועד הגיוס, כך על פי חבריו, אמר איזנקוט, "אני עם הים סיימתי". כך נגדעה לה קריירה ימית שאולי הייתה מביאה אותו לפיקוד על חיל הים - ומי יודע, אולי הוא היה מתמנה לרמטכ"ל הראשון שהגיע מחיל הים.
2. המ"מ הצעיר שנלחם בוותיקים
גולני של 2015 רחוקה שנות דור מהחטיבה שהייתה בתחילת שנות ה-80. גולני של אז נחשבה לחטיבה של מופרעים. איזנקוט סיים את הטירונות כחניך מצטיין, המשיך לקורס מ"כים ולקצינים, שרת כמ"מ טירונים, ולאחר מכן נזרק למים של הגדולים כמ"מ ברובאית של גדוד 51. לפי אחד הסיפורים שהפכו לאגדה בצה"ל, איזנקוט הודיע ביום הראשון ללוחמים, כולל הוותיקים, שב-6 בבוקר כולם יוצאים לריצה. בשעה שנקבעה עמדו מחוץ לאוהל רק איזנקוט המ"מ, סמל המחלקה וחייל אחד צדיק. איזנקוט ניגש לאוהל של הוותיקים, הלך למיטה של "הפופאי של המחלקה", וביקש ממנו לקום. כאשר זה התהפך לצד השני המיטה עפה לאוויר ופופאי לרצפה. מיותר לציין שמאז כולם יצאו לריצה.
3. הגיע למלחמה בטרמפים
הרמטכ"ל שהתמנה היום בכלל לא חשב על קריירה צבאית אורכה. הוא חשב שיהיה סמ"פ ובזה זה יסתיים. "כל שנה חשבתי להפסיק, אבל אז שוב חתמתי שנה, ועם השנים זה הלך והצטרף ל – 33 שנה על מדים", אמר איזנקוט למקומון אילתי, העיר בה גדל. כאשר היה סמ"פ הוא באמת יצא לחופשת שחרור, אולם אז פרצה מלחמת לבנון הראשונה, ושדרת הפיקוד של הפלוגה שלו נפגעה בקרב על הבופור. איזנקוט נסע בטרמפים כל הדרך לחזית ותפס פיקוד על הפלוגה, אותה הוביל בקרבות עד לעיר ביירות. "פתאום באמצע שום מקום אנחנו רואים את גדי, בא, יוזם, לוקח פיקוד, מצטרף ללחימה", סיפר אל"מ במיל' קובי מרום. בסופו של דבר הוא באמת משתחרר ו"מבלה" שלושה חודשים באזרחות, אולם אז שב לחטיבת גולני.
4. סיים את תפקידו כמפקד העורב בגלל ויכוח עם המח"ט
בשנת 84' מונה איזנקוט למפקד עורב גולני. הוא נחשב אז למפקד אמיץ שהוביל את היחידה לסדרת מבצעים מורכבים ומסוכנים. לא מעט מחבלים של חיזבאללה איבדו את חייהם במבצעים האלה. איזנקוט סיים את תפקידו לפני תאריך היעד, בגלל שהוא סרב לדרישת המח"ט להחזיר את חייליו מחופשת הרגילה לפני הזמן ולאירוע שאיזנקוט חשב שהוא חסר חשיבות. איזנקוט חשב שהם היו זכאים לחופשה מלאה ובלי הקפצות, בגלל השרות המתיש שעשו בלבנון. איבוד הפיקוד על היחידה היוקרתית של גולני לא הזיז את איזנקוט מעמדתו, משהו שחוזר על עצמו לכל אורך הקריירה שלו – מדובר במפקד שעומד על שלו. אגב ההדחה המוקדמת הייתה מול קהל גדול, אבל איזנקוט עצמו אמר שכך גם הוא היה נוהג אם היה המח"ט.
5. מח"ט גולני החל את החפיפה בבית העלמין
הוא היה קצין אג"מ, מג"ד 13 ובאופן טבעי מונה למפקד החטיבה החומה. את החפיפה עם קודמו, תא"ל ארז גרשטיין ז"ל, הוא עשה באוגוסט 97', בבית העלמין שבהרצליה. הם היו שם בהלוויה של סמ"ר אורן זריף, אחד מחמשת חללי השריפה בוואדי סלוקי שבדרום לבנון. 12 שעות אחרי שמונה למח"ט גולני התרחש אסון השייטת, ואיזנקוט פיקד על כוחות חילוץ מוסקים, שלבסוף לא נכנסו לשטח. בתקופתו של איזנקוט כמח"ט גולני הובילה החטיבה סדרה של מארבים ומבצעים נועזים. 14 לוחמי גולני נהרגו בדרום לבנון בקדנציה שלו כמח"ט.
6. כמח"ט היה לו ספר ובו פירוט על כל חייל בחטיבה
כמפקד החטיבה נאמר על איזנקוט שהכיר את כל חייליו, מהאפסנאים, דרך הלוחמים ועד הקצינים. לא הרבה יודעים אבל איזנקוט לא זז לאף מקום בלי ספרון בצבע שחור ובו שמות של כל החיילים ומידע עליהם. הוא הכיר כך את כל הצרות שלהם והבעיות שלהם וכמובן שכך ידע לפתור את מה שצריך במהירות.
7. המח"ט שדיכא את המרד ושינה את גולני
הוא היה המח"ט הראשון של גולני שנלחם ביחס של ותיקים צעירים. כשיעצו לו לא להכניס ראש בריא למיטה חולה ענה, "אני חשבתי שעדיף לי לפגוש את הדברים במקום ובזמן שאני אבחר, ולא שהם יפתיעו אותי כשלי זה לא נוח. לא קיבלתי את הגישה שמורל גבוה אפשרי רק באנרכיה". ארבעה חודשים אחרי שנכנס לתפקיד מרדה פלוגה שלמה של גדוד 51 ואיזנקוט שלח עשרות לוחמים ומפקדים לכלא. הוא לא הסתפק בזה והדיח רבים מהם מחטיבת גולני. בנוסף הוא פירק את הפלוגה, צעד חסר תקדים. לצד זה הכניס צעדי משמעת רבים והכניס את מסדר המח"ט לכל סיום תרגיל ותקופה. את השינוי ניתן לראות עד היום.
8. מתייעץ עם רב בירושלים
בריאיון שאמו של איזנקוט נתנה לתקשורת לפני מספר שבועות, היא סיפרה שהחלום שלה היה "שגדי יהיה רב". זה אומנם לא קרה, אולם באותו ריאיון חשפה האם שלאיזנקוט – חילוני אך מסורתי – יש רב בירושלים איתו הוא נוהג להתייעץ מדי פעם.
9. נפצע שלוש פעמים מאש ידידותית
במהלך השרות הצבאי שלו איזנקוט נפצע שלוש פעמים מאש המכונה "ידידותית". הפעם הראשונה הייתה במהלך מלחמת לבנון הראשונה ופעמיים נוספות באימונים. פציעה אחת הוא ספג בראשו אחרי שניהל תרגיל עם כובע ב' במקום קסדה. את הצלקת ניתן לראות עד היום.
10. לא סחבק שמתנגד לתקיפה באירן
בניגוד לתדמית של החטיבה החומה, ושל מפקדיה הקודמים כמו גרשטיין ז"ל זכאי או אשכנזי, איזנקוט לא נחשב למפקד "מופרע". נהפוך הוא, מדובר על יקה של ממש שאומנם אומר את אשר על לבו, אך מקפיד לעשות זאת כשהוא שומר על החוקים. על רקע המינוי שלו לרמטכ"ל זה המקום לציין שהוא מתנגד לתקיפה באירן. על פי העיתונאי בן כספית, הוא העלה את ההתנגדות שלו על הכתב ושלח לשר הביטחון דאז אהוד ברק. זאת למרות שהרמטכ"ל דאז, גבי אשכנזי, המליץ לו שלא יעשה זאת.
11. סרב בעבר להתמנות לרמטכ"ל
לפחות על פי כלי התקשורת איזנקוט היה יכול להיות היום כבר אחרי קדנציה כרמטכ"ל. מתברר שבעבר הציעו לו לפקד על צה"ל, אולם איזנקוט, באקט של לויאליות ואבירות, העדיף לוותר. "לדעתי את הרמטכ"ל הבא אתה צריך לבחור מתוך אחד משלושת סגני הרמטכ"ל: דן הראל, בני גנץ וקפלינסקי", אמר אז לאהוד ברק. "השאלה בעיני היא מה הדבר הנכון לצה"ל, למדינת ישראל" ציין. היום כאמור מונה איזנקוט לרמטכ"ל וארבע שנים ארוכות לפניו. ההצלחה שלו תהיה באופן טבעי ההצלחה והשקט של כולנו.