שלושה חודשים אחרי כינוס מנהיגי המעצמות בבריטניה, חברת רפאל חושפת את המערכת שהגנה עליהם מפני איום של רחפנים מתאבדים ומטוסים ללא טייס. על פי רפאל, ה-DRONE DOME, שימשה להגנה על מנהיגי המעצמות בפסגת ה-G7 היוקרתית והמאובטחת שהתקיימה בקורנוול שבאנגליה בחודש יוני האחרון. משרד ההגנה הבריטי רכש את המערכת הישראלית לפני כשלוש שנים והיא כבר נמצאת בפעילות מבצעית של הצבא הבריטי בזירות מבצעיות שונות.
מערכת ה-DRONE DOME הינה מערכת חכמה ומודולרית שיודעת לזהות ולנטרל בעצמה את האיום. אופן הפעולה שלה מותאם לדרישות המערכת הביטחונית שרכשה אותה בהתאם לאופי הפעילות והמשימות המבצעיות שלה. המערכת של חברת רפאל משלבת מכ"ם מתקדם וחיישנים מסוגים שונים בהם מצלמה אלקטרו אופטית, תוכנות עם יכולות איתור מתקדמות, ונטרול האיום באמצעי ל"א (Soft Kill) של כל סוגי רחפנים ומל"טים המאיימים על האזור האווירי שהוגדר לפני המשימה ובכל מזג אוויר.
בחברת רפאל מדווחים שהמערכת הוכחה מבצעית במספר זירות בעולם, ונמכרה כבר למספר מדינות. אולם מסרבים לחשוף איפה. עוד ציינו שם כי הם מזהים שתי מגמות חדשות בנושא ההגנה מפני רחפנים ומל"טים. "הראשונה היא כמות הרחפנים התוקפים. הצורך להתמודד עם מתקפה של מספר רחפנים בו-זמנית הוא איום ממשי ומאתגר מאוד שדורש מערכת מבצעית המסוגלת להתמודד מולו", מסביר מאיר בן שיה סגן לשיווק ופיתוח ברפאל.
לדבריו, "המגמה השנייה היא סוג הכלים, אם בעבר, מערכות הגנה אווירית חיפשו מטוסים, כלי טיס בלתי מזוהים גדולים או טילים, היום הם נאלצים להתמודד גם עם איומים שהפכו לקטנים, איטיים ונמוכים, שהופכים להיות יותר ויותר אוטונומיים, מה שמהווה אתגר למערכות הסיגינט והמכ"ם המתוכנתות לחפש אובייקטים בגודל של מטוסים קונבנציונליים". אתגר זה מחייב פתרונות מסוג שנקרא בשפה המקצועית, Hard-kill. ולזה רפאל "פיתחה את הרובד הרביעי של המערכת והוא יירוט באמצעות לייזר".
ב-DRONE DOME משולבת קרן לייזר ממוקדת מאוד בעלת יכולת לזירה גבוהה, שמתמקדת בדיוק רב על המטרה, ננעלת עליה ומיירטת אותה תוך זמן קצר מאוד. במערכת קיים מנגנון הגנה בטיחותי של נעילת האלומה על המטרה המאיימת בלבד, מה שנותן בטיחות מקסימלית לסביבה ומניעה של נזקים משניים כמו פגיעה בכלים אזרחיים או ידידותיים. העובדה שהבריטים החליטו להשתמש במערכת הישראלית מלמדת על האמון שהם רוכשים לה על בסיס ניסיון מבצעי.