האם לארצות הברית יש נשק סודי שימנע מקוריאה הצפונית להשמיד את סיאול במקרה של מלחמה? כך לפחות טוען שר ההגנה האמריקאי, הגנרל בדימוס ג'יימס מאטיס. "יש הרבה אופציות צבאיות שנועדו להגן על בנות הברית שלנו", אמר שר ההגנה, אבל בעולם תוהים מה באמת עומד מאחורי הדברים האלה.
המצב בקוריאה הצפונית גורם ללא מעט תסכול בפנטגון. לכולם ברור שארה"ב יכולה להשמיד את המדינה של קים ג'ונג און בתוך שעות; הבעיה הגדולה היא שלקוריאה הצפונית יש 8,600 תותחים וכמעט 6,000 משגרי רקטות, וחלק גדול מהם מכוון לסיאול, בירת קוריאה הדרומית שנמצאת רק 35 ק"מ מהגבול הנפיץ. תרחיש האימים הוא שברגע שטראמפ יתקוף, צבא הצפון ישגר עשרות אלפי פגזים לבירה הדרומית ויחריב אותה עוד לפני שבדרום יספיקו להגיב. זה האס שלהם במשוואה מול ארה"ב.
נזכיר שכבר ראינו את התרחיש הזה בקטן בתקרית שזכתה לתואר "האירוע הכי חמור מאז המלחמה", ב-23 בנובמבר 2010, כשצבא הצפון פתח באש ארטילרית כבדה לעבר האי יאונפיאונג. 200 פגזים הביאו למותם של שני חיילים ועוד שני אזרחים, לפחות 70 בתים הוחרבו. ממשלת קוריאה הדרומית פינתה את האזרחים מהאי, ואלה זכו לחזור לבתים רק שלושה חודשים לאחר מכן.
תרחיש של השמדת בירת הדרום יגרור את העולם לכאוס כלכלי, שלא לדבר על מלחמה אזורית ואולי עולמית. והאתגר של צבא ארה"ב במקרה של מלחמה הוא נטרול של האיום הזה.
בתדריך לעיתונאים נשאל מאטיס: "רק כדי להבהיר. אתה אומר שיש אופציה צבאית שלא תסכן את סיאול ותהפוך אותה לקבר המוני?". אותו כתב המשיך ושאל אם מדובר בנשק קינטי (כלומר, טיל או פצצה שהאנרגיה הקינטית שלהם היא שיוצרת את הנזק לאזור הנפגע, בניגוד לשימוש בראשי נפץ למשל). "כן, אני לא רוצה לדבר על זה", השיב מאטיס אבל הוסיף ש"פעולה צבאית קינטית" היא אפשרות. יתכן שגם שימוש בנשק אלקטרומגנטי סודי, שיכול להשבית מערכות לחימה, נמצא על השולחן.
בגדול האתגר של ארה"ב הוא לאתר את כל התותחים והטילים של קוריאה הצפונית שמכוונים לסיאול. רובם מוגנים בבונקרים, מנהרות ושלל חציבות בהרי האזור. לפחות על פי הפרסומים, יש תכניות וכלי נשק שמסוגלים להתמודד עם האתגר. לא מזמן אמרה שגרירת ארה"ב לאו"ם, ניקי היילי: "נגמרו האפשרויות להכיל את תכנית הגרעין של קוריאה הצפונית, והעניין יעבור לטיפול הפנטגון". הבעיה שכישלון, בהנחה שלא מדובר בבלוף, יבוא על חשבון תושבי סיאול.