"הצוללת הגרעינית של חיל הים ההודי 'אריהנט', סיימה את פטרול ההתרעה הראשון שלה והיא מוכנה להגיב לכל מי שמתכוון לסחיטה גרעינית", כך אמר לאחרונה ראש ממשלת הודו נארנדרה מודי לכלי התקשורת המקומיים. מודי סרב להסביר או לפרט למה בדיוק התכוון ומי סוחט את ההודים, אולם בנאום לצוות הצוללת, ששודר בטלוויזיה הממלכתית, אמר ש"ההרתעה הגרעינית חשובה מאוד לביטחונה של ארצנו. אריהנט (הצוללת) היא אזהרה לאויבי המדינה, לאויבי השלום: אל תנסו לעשות טעויות נגדנו".

נראה כי בזמן שהעולם מנסה לעצור את מרוץ החימוש הגרעיני במזרח התיכון, אחד לא פחות מסוכן מתפתח לו אי שם במזרח הרחוק. הסינים מחזיקים במאגר נשק גרעיני גדול, ויש טענות שהם ממשיכים לפתח ולחדש אותו. המצב דומה גם בפקיסטן המוסלמית. מדובר בשתי מדינות איתן בעבר ניהלה הודו מלחמות ומול שתיהן יש להודים לא מעט טענות אזוריות. לא ברור האם אליהן התייחס מודי, כשאמר ש"הצוללת מעניקה לנו הגנה גרעינית במקרה של אי הבנה מצד אויבנו".

בזמן שבעולם שואלים מי בדיוק סוחט את הודו גרעינית, ההודים ממשיכים לפתח את צי הצוללות הגרעיניות שלהם. בסך הכל בכוונתם לבנות חמש צוללות גרעיניות בעלות של כ-2.9 מיליארד דולר. על רקע התכנית ההודית ציינו גורמים צבאיים בפקיסטן שנכון להיום הם יכולים לשגר נשק גרעיני רק ממטוסים או טילים. אולם "פקיסטן סבורה ששמירה על האיזון האסטרטגי חיונית לשלום וביטחון בדרום אסיה", כפי הודיע דובר משרד החוץ באיסלמבאד. "פקיסטן תנקוט בכל הצעדים המתאימים כדי לשמור על ביטחונה ולשמר את האיזון האסטרטגי בדרום אסיה".