דרמה בבית הדין הצבאי בפיקוד הצפון: לוחם שהואשם בגניבת אמצעי לחימה רבים, כולל כלי נשק יקרי ערך ורימוני רסס והלם, ירצה רק 26 חודשי מאסר. זאת בעקבות הסדר טיעון שהחייל חתם עליו לאחר שהתביעה התקשתה להוכיח כי היה מעורב בכל המקרים. מה שהופך את הסיפור למשונה במיוחד הוא שהחייל - סמל ח', לוחם ביחידה קרבית - התרברב בפני סוכן מצ"ח על גניבת אמצעי לחימה שהוא כלל לא גנב ושטרם נמצאו עד היום.

הפרשה התחילה בסדרת גניבות של נשק מבסיס רגיש בצפון הארץ. הגניבות נמשכו כשנתיים; בתחילה נגב מקלע "נגב" בשווי של כ-40 אלף שקל, ולאחר מכן  נגנבו גם שני רובי סער "מיקרו תבור" עם כוונות של חיילים ותיקים, ששוויים כמה עשרות אלפי שקלים. כעבור כמה ימים נפרץ מחסן לוגיסטיקה ונגנבו ממנו לבנות חבלה, פתילים ומצתים. שבועות אחדים לאחר מכן נגנבו עשרות רימוני רסס והלם.

חוקרי מצ"ח פתחו בחקירה מקיפה שבמהלכה נעצר סמל ח'. סוכן של מצ"ח שהושתל בתאו הצליח לדובב אותו לספר על מקרי הגניבות, ו-ח' התרברב וסיפר לסוכן איך ביצע את הגניבות והיכן הסתיר את אמצעי הלחימה. בפשיטה על ביתו נמצאו כמה לבני חבלה שגנב – אבל לא יותר.

התביעה הצבאית הגישה נגד ח' כתב אישום חמור על כל סדרת הגניבות, אלא שפרקליטיו - עורכי הדין תמי אולמן ושאדי סרוג'י - הצליחו להוכיח בבית המשפט כי מרשם לא היה מעורב בכל הגניבות שיוחסו לו, וכי ניסה להרשים את הסוכן של מצ"ח ולא יותר מזה. התובע הצבאי הודה כי הפרטים שמסר ח' לסוכן לא תאמו את מה שקרה בפועל, מה שהגביר את החשש שמרבית דבריו לא היו אמת.

עו
עו"ד תמי אולמן ועו"ד שאדי סרוג'י|צילום: חדשות 2, שאדי סרוג'י

בעיצומו של המשפט הגיעה התביעה למסקנה שבתיק קיימים קשיים ראייתיים שימנעו ממנה להרשיע את ח' בכל האישומים, ולכן חתמה עם הסנגורים על הסדר טיעון מקל. על פי כתב האישום המתוקן הואשם ח' רק בגניבת לבני חבלה; שאר סעיפי האישום החמורים נמחקו. השופטים אימצו את הסדר הטיעון והרשיעו את ח' בעבירות של התנהגות בלתי הולמת והוצאת נשק מרשות הצבא. הם גזרו עליו 26 חודשי מאסר בפועל, 20 חודשי מאסר על תנאי, הורדה לדרגת טוראי ותשלום קנס של 5,000 שקל לקופת הצבא.

אז לאן בעצם נעלמו עשרות רימוני רסס והלם, מקלע נגב ועוד אמצעי לחימה? שאלה טובה. כרגע אין לאף אחד תשובה.