בימים האחרונים פורסם בתקשורת הערבית כי רוסיה החלה לייצר את מטוסי סוחוי SU-35 שנמכרו למצרים, הצבא הערבי הראשון שרוכש אותם. עוד פורסם כי הרוסים יחמשו את מטוסי הקרב שמיועדים לחיל האוויר המצרי בטיל שיוט מתוצרתם מסוג KH-59 "אודוב".
בתגובה הביעה ארה"ב התנגדות רבה לעסקה הזו ובמקביל, בשעות האחרונות דווח על תקרית חריגה בין מטוס קרב רוסי מאותו דגם לכלי טיס של צבא ארה"ב. בתקרית המדוברת שני מטוסי סוחוי 35 התקרבו בצורה "לא מקצועית ומסוכנת" כהגדרת האמריקאים, למטוס ביון של הצי מסוג פוסידון הפועל בים התיכון.
אין זו הפעם הראשונה אגב, שבסמוך לפרסומים על עסקה בין רוסיה לצבא אחר במזרח התיכון, הדגם המדובר מעורב בתקרית. בחודש אוגוסט שעבר פרסמנו כאן דיווח על סוחוי 35 שנשלח להרחיק מטוסי קרב טורקיים בסוריה, אחרי שהוצע לטורקים לרכוש מטוסים מאותו הסוג במקום עסקת חמקנים ממנה הודחה. מעיין הפגנת יכולות של "הסחורה" על-אמת.
העסקה הנוכחית, בין הרוסים לחיל האוויר של מצרים, הביאה ללא מעט איומים מצד ארה"ב אם כי זה לא הגיע לנקודה כמו במקרה עסקת החמקנים הטורקית שבוטלה.
SU-35 הוא מטוס קרב רב משימתי לכל מזג אוויר ושעות היממה ולהשגת עליונות אווירית. חימוש מגוון מעניק לו את היכולת להשליט את אותה עליונות אווירית נגד מטרות אוויריות ועל הקרקע. במקרה של טיל ה"אודוב" שצוין כי יימסר למצרים, מדובר בטיל שיוט לטווחים של כ-500 ק"מ שמגיע למהירות של 1,000 קמ"ש.
מטוס הקרב עצמו מגיע למהירות של 2.5 מאך וטווח של יותר מ-3,500 ק"מ. יכולות תמרון גבוהות הופכות את המטוס למוביל בחיל האוויר הרוסי וכזה הנחשב יריב ראוי לדגמים המערביים.
מטוסי סוחוי מדגם זה גם מככבים בסוריה, לשם נשלחו אחרי שחיל האוויר הטורקי הפיל מטוס תקיפה רוסי. בתגובה דווח כי הם יירטו והניסו במספר הזדמנויות מטוסי F-16 טורקים ועל פי פרסומים זרים, מטוסי SU-35 שהגיעו לסוריה גם בלמו תקיפות שיוחסו לחיל האוויר הישראלי בסוריה.