תושבי העיר חיפה צפו במהלך השבוע האחרון במספר ספינות מלחמה ממדינות אירופה שנכנסו לנמל חיפה. חלק מהם תיעדו את ה"פריגטות" שהגיעו מספרד, יוון ואיטליה.

הספינות הגיעו כחלק מביקור של כוח המשימה הימי SNMG-2 של ברית נאט"ו, תחת פיקודו של גנרל מנואל אלדרגיה. במסגרת הביקור מפקד הכוח מנאט"ו נפגש עם מפקד בסיס חיפה תא"ל גיא גולדפרב.

לאחר מכן בוצע אימון משותף. בין היתר תורגלו תרחישי גרירה, בניית תמונה ימית ומענה משותף מהיר לאירועים מורכבים בים.

הספינות (צילום: IsraelatNATO, Twitter)
הספינות הזרות מגיעות לנמל חיפה|צילום: IsraelatNATO, Twitter

"פעולות משותפות אלו מאפשרות לנאט"ו ולישראל, שתמיד הייתה שותפה שניתן לסמוך עליה באגן הים התיכון, לחזק את הקשר", אמר גנרל אלדרגיה לאתר חיל הים הישראלי. "התמיכה שקיבלנו ממדינת ישראל וזרוע הים עוד לפני הביקור עצמו ולכל אורך שהותנו בנמל חיפה, מהווה הוכחה לקשר החזק בין זרוע הים לכוחות הימיים של נאט"ו".

עוד אמר הגנרל כי טרם הגעת הכוח לבסיס חיפה, כל הנהלים וההנחיות לביקור נבחנו בקפידה ביחד עם הרשויות הישראליות. "ננקטו כל הצעדים האפשריים ונקבעו נהלים מוקפדים במטרה לשמור על כשירות ומוכנות כלל הכוחות אל מול וירוס הקורונה". לפני תרגילים קודמים מסוג זה שנערכו, שהו הכוחות המשתתפים בבידוד כדי למנוע מקרי הדבקה.

בשנים האחרונות ישנה התעצמות בשיתוף הפעולה בין חיל הים לציי נאט"ו. שת"פ זה בולט על רקע הירידה בביקורים של הצי האמריקאי בנמל חיפה. יתכן שהסיבה לכך היא מעורבות של גורמים מסין בפרויקטים בנמל.

הספינות (צילום: COM_SNMG2, Twitter)
הספינות הזרות בתרגיל המשותף|צילום: COM_SNMG2, Twitter

"אנו מברכים על שיתוף הפעולה עם נאט״ו, אותו ניתן לראות בשנים האחרונות ביתר שאת", ציין מפקד בסיס חיפה, תא"ל גיא גולדפרב. "אני בטוח כי לנוכח זהות האינטרסים שלנו בזירה הימית יש להמשיך לחזק את היחסים המקצועיים בין הצדדים".

כוח המשימה הימי של נאט"ו SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2) שהוקם ב-1992 מונה בין 4 ל-6 ספינות מלחמה ותפקידו לאפשר לנאט"ו מענה מבצעי מהיר בתחומי הים התיכון. הכוח פועל לאורך כל ימות השנה.

_OBJ