בבית הדין הצבאי נידון לאחרונה ערעור שהגישה חיילת שהורשעה בגניבת טלפון נייד מחברתה לחדר בקורס משטרה צבאית, בזמן שזו הייתה במקלחת.
המקרה עצמו אירע לפני כשנתיים. אחת משתי החברות לחדר הלכה להתקלח ובזמן הזה גנבה חברתה את הטלפון הנייד שלה והסתירה אותו בשירותים. החיילת שהטלפון היה שייך לה חשדה בחברתה שהיא זו שעומדת מאחורי גניבת המכשיר, והגישה נגדה תלונה למצ"ח.
החיילת טענה בפני החוקרים שרק היא וחברתה היו בחדר, כך שהיא היחידה שיכולה הייתה לגנוב אותו. עוד סיפרה לחוקרים כי בעקבות גניבת הטלפון היא לא יכולה הייתה ליצור קשר עם אמא שלה ששהתה בחו"ל, ונגרמה לה עוגמת נפש רבה.
החיילת החשודה הוזמנה לחקירה במצ"ח, שם הכחישה תחילה כי גנבה את הטלפון. "לא נגעתי בו ואין לי מושג מה קרה איתו", טענה להגנתה. כעבור כמה ימים היא הוזמנה שוב לחקירה ובפעם הזו חזרה בה והודתה בגניבת המכשיר, אבל התקשתה להסביר לחוקרים מה עשתה איתו.
הפרקליטות הצבאית הגישה נגדה כתב אישום לבית הדין הצבאי, המייחס לה גניבת מכשיר טלפון. בעדותה בבית המשפט טענה: "גנבתי את הטלפון והנחתי אותו בשירותים. עשיתי את זה כי הרגשתי בודדה". הטלפון נעלם ולא נמצא.
בית הדין גזר על החיילת 50 ימי מאסר שירוצו בעבודות שירות בבסיס צבאי, הורדה לדרגת טוראי וכן, חייב אותה לשלם לחיילת המתלוננת פיצוי של 2,800 שקל.
הנאשמת הגישה ערעור על ההחלטה לבית הדין הצבאי לערעורים, בנימוק שלא עשתה שום שימוש בטלפון ולא הפיקה ממנו רווחים. לדבריה, היא התנצלה בפני החיילת על הגניבה והביעה חרטה על מעשיה. היא ביקשה לבטל את הרשעתה והסבירה שבכוונתה להתגייס למשטרת ישראל והרשעה זו תמנע ממנה לשרת כשוטרת.
שופטי בית הדין הצבאי דחו את ערעורה וחייבו אותה להתייצב לריצוי עונש בבסיס צבאי. "מכל מקום ככל שהמערערת תתמיד בדרכה הטובה - אנו סמוכים ובטוחים כי תמצא את הדרך המתאימה להשתלב בחברה כאזרחית טובה ומועילה", ציינו השופטים.