בזמן שבישראל יש עוד מי שנלחם נגד גיוס נשים לצבא, בארה"ב מגאים בנשים לוחמות, בחיל האוויר ובצי, בהן יש גם קצינות בדרגת גנרל.
אחת מאותן נשים, קומנדר ג'ין מארי סאליבן, מפקדת על הספינה "USS Whidbey Island" וחוץ מהעובדה שהיא האישה הראשונה לפקד עליה, התפקיד מהווה עבורה סגירת מעגל משמעותית.
בקיץ 1990 המשפחה של קומנדר סאליבן התגוררה בליבריה. ההורים שלה שהיו דיפלומטים במשרד החוץ האמריקאי, עובדי השגרירות במדינה. באותה שנה מלחמת האזרחים שם הסלימה והפכה למרחץ דמים בין פלגים אתניים.
כשזה קרה ארה"ב שלחה את המארינס לחלץ משם את האזרחים שלה במה שמוכר בשם מבצע "קצה החוד". מאות לוחמי מארינס מיחידת המשלוח הימי ה-22 הגיעו על גבי ספינות לחופי מונרוביה הבירה לחלץ את האזרחים.
"אותי ואת אמא שלי פינו מעט מוקדם יותר, אבל בגלל התפקיד ביקשו מאבא שלי להישאר בשגרירות", משחזרת סאליבן כיום. "מלחמת האזרחים הייתה נוראית והמורדים הקיפו את השגרירות והודיעו על כוונתם להרוג את כל האמריקאים".
ספינת ה- Whidbey Island עליה היא מפקדת כיום הייתה ספינת הפיקוד של המבצע. בין מאות האזרחים שפונו לספינה הזו מהשגרירות, היו גם בני משפחת סאליבן. "המארינס חילצו את אבא שלי והם הגיעו מהספינה הזו. ומאוד קשה להאמין ש-30 שנים אחרי אני משרתת על הספינה שחילצה אותו", ציינה בהתרגשות המפקדת.
לארה"ב חשוב מאוד לשמור על עוצמתה הימית, והצי יחד עם המארינס הם הזרוע העיקרית של העוצמה הזו. לקומנדר סאליבן יש תפקיד משמעותי בזרוע כשהספינה שלה אמורה לתמוך באסטרטגיה העולמית של ארה"ב.
היא מפקדת על צוות של 300 מלחים וקצינים, על ספינה שיכולה להעביר כ-500 לוחמי מארינס חמושים לכל נקודה בעולם כאשר מהספינה הם יכולים לצאת על גבי ארבע רחפות ענק או 33 נגמ"שים אמפיביים.
"כל יום אני נדהמת מהמחויבות של הגברים והנשים שמשרתים על הספינה הזו. צוות קשוח ומסור שיודע להתגבר על האתגרים הקשים שנצבים מולם", היא מדגישה.
למגדר אין חשיבות מבחינתה ולדבריה, השירות בחיל הים נותן משמעות לחייה. "אני משרתת משהו שהוא גדול ממני. זה לשרת את האומה, אבל גם את האנשים שמרתים לצדי ומגיעים מרקעים שונים בחברה. יש בזה משהו מאוד חזק, מאוד אמריקאי".