בזמן שבישראל הוחלט לא להשמיע שירים של זמרים שהשתמטו מהצבא בגלי צה"ל, במצרים נראה שהחליטו לעצור אותם. ביום שישי האחרון עצרו כוחות הביטחון במצרים את אחד מהזמרים המפורסמים במדינה, רמי סברי, זמר פופ אהוד ששיריו זכו למיליוני צפיות ביוטיוב.
במצרים, בדומה למדינות רבות בעולם, נהוג גיוס חובה של שנתיים או שלוש לגברים המגיעים לגיל 18 (אם כי יש אפשרות לדחות את הגיוס במקרה של לימודים אקדמיים). לא ברור כמה זמן התחמק הזמר המפורסם מהשרות הצבאי, בהתחשב בעובדה שהוא כבר בן 39. אולם נראה שלשכת הגיוס שם לא שוכחת אף אחד. ביום שישי האחרון עצרו שוטרים את סברי במסעדת יוקרה בקהיר הבירה, לעיני אשתו ההמומה.
השמועה על המעצר התפשטה כאש בשדה קוצים ורבים קראו לשחרורו של הזמר. דובר חברת התקליטים של סברי טען שבעבר הם קיבלו תלונות על כך שהוא משתמט, אולם לדבריו "התלונות היו שקריות. בדקנו את הדברים עם רשומות הצבא והתברר שהוא לא רשום כמשתמט". כמו שזה נראה, הצבא המצרי עדכן מאז את הרשומות שלו.
נדגיש שלצבא מצרים יש מעמד עליון במדינה. בעיני האזרח המצרי, אנשי הצבא הם האליטה של העם ואין לערער עליהם. יחד עם זאת, בשנים האחרונות משהו החל להיסדק במצרים. באוקטובר 2010 נרשם במצרים סרבן הגיוס הפציפיסטי הראשון. מייקל נביל סנד היה סטודנט ללימודי וטרינריה באוניברסיטה ומשסיים את לימודיו נדרש להתחיל את שירותו הצבאי. במקום זאת, פרסם סנד בבלוג שלו את עמדתו בנוגע לקונפליקט האלים של מצרים וההתחמשות כנגד ישראל.
"הגנתי בחירוף נפש על זכות מצרים וישראל לחיות זו לצד זו בשלום ועל סיום מצב העוינות ביניהן", כתב סנד. "לדעתי, ההטרדה השיטתית של ישראל על ידי המשטר המצרי הייתה טעות ובכלל זה מעורבות המיותרת של מצרים במלחמת 1948. ההתקפות של מצרים על זכותה של ישראל לנווט בחופשיות במים בינלאומיים אף הן היו טעות, וכך גם תמיכת המשטר המצרי בכוחות טרוריסטים שהפעילו אלימות כנגד אזרחי ישראל. חשבתי רבות והחלטתי כי אסרב לצו הגיוס ואשא בתוצאות הסירוב, יהיו אשר יהיו. זאת, למרות שאני יודע כי התוצאות יהיו קשות, היות שאני סרבן הגיוס הראשון במצרים מטעמי מצפון". הדברים עלו לסנד בשלוש שנות מאסר, אולם ב-23 בינואר 2012 הוא קיבל חנינה ושוחרר.