בזמן שאצלנו חוגגים יומולדת שמונה עשרה בלשכת הגיוס, בעולם עסוקים בני העשרה בדברים קצת אחרים. אין מה להתבאס, לא כולם עושים חיים: בדקנו איפה אפשר למצוא את בני ה-18 המקבילים מהלאומים האחרים בעולם, וגילינו שפע של אלטרנטיבות: מעבודה קשה ועד מסיבות פרועות וטיולים. אז איפה הם מסתובבים בזמן שאתה שומר? כל התשובות לפניך.
גם בצבא: קפריסין, רוסיה, גרמניה, מצרים ופינלנד
אם טעיתם לחשוב שרק בישראל יש גיוס חובה, חשבו שנית. במספר לא מועט של מדינות נוספות ברחבי העולם מחויבים הצעירים בגילאי 18-20 בגיוס לצבא: ברוסיה מתקיים גיוס חובה ושירות בן שנה בגיל 18, אבל צעירים רבים חומקים ממנו באמצעות לימודים או מעבר למדינות אחרות באירופה. בקפריסין מחויבים צעירים מגילאי 16 ומעלה לשרת שנתיים בצבא, במצרים הם משרתים בין שנה לשלוש שנים ובגרמניה יש גיוס חובה לחצי שנה של שירות. גם בפינלנד מחויבים צעירים בגיל 18 ומעלה בשירות צבאי או אזרחי של בין חצי שנה לשנה, וצעיר שיסרב לשרת צפוי לעונש של 182 ימים בבית הכלא. ובכל זאת, הגיוס הישראלי ושירות החובה הנמשך שלוש שנים נחשב עדיין לאחד הארוכים בעולם.
בטיול הגדול: האנגלו סקסיים
בדומה לישראלים בגיל 21, גם בקנדה, באירופה ובאוסטרליה נוהגים הצעירים לצאת לטיול ברחבי העולם, אלא שאצלם הם עושים את זה שלוש שנים מוקדם יותר. חלק משמעותי מהצעירים מסיים את לימודיו התיכוניים בגיל 18, ויוצא לחופשה של מספר חודשים בטרם יתחיל את הלימודים בקולג'. בין אם זה טיול תרמילאים ארוך בדרום אמריקה או טיול חופים בתאילנד, את התיירים ה"מערביים" תמצאו בכל מקום בעולם – כמעט כמו את הישראלים.
משתכרים במסיבות אחווה: האמריקאים
בגיל 18, זאת יודע כל ילד אמריקאי טוב ממעמד הביניים, מתחילים הלימודים בקולג'. מרבית הצעירים מרחיקים מאות קילומטרים מהבית לטובת חווית העצמאות הראשונה, כשמבחנים, עבודות ולימודים מפרכים הם רק כיסוי למסיבות פרועות, אלכוהול וחופש מוחלט. בזמן שאתם מצטרפים ליחידה אחרי מסע מפרך, מקבלים את הסיכה וגאים לחבוש את הכומתה שקיבלתם מהמפקד הנערץ, האמריקאים מצטרפים לבית האחווה, עוברים לגור במעונות הסטודנטים ולומדים גם הם מהי גאוות יחידה, אבל באופן מעט אחר.
בעבודה: הסינים
הנערים הסינים מגיעים לגיל 18 ולא מרגישים שינוי גדול; מאז שנולדו הם חיים כפועלים. עובדי האדמה מהווים אחוז גדול מהאוכלוסייה הסינית, והם גם היחידים שמקבלים אישור מיוחד להביא לעולם יותר מילד אחד, במטרה שיעזור בחווה. כ-430 מיליון סינים צעירים עובדים בחקלאות ובתעשייה, והמעבר משנות העשרה לשנות העשרים לא ממש משנה להם שום דבר.
בגסיסה: סווזילנד ודרום אפריקה
סווזילנד היא ממלכה קטנטונת השוכנת לא הרחק מדרום אפריקה. כמעט 27 אחוזים מתושבי המדינה, המונה מעט יותר ממיליון איש, נגועים באיידס; חלק משמעותי מתוכם הם צעירים. היות וגיל התמותה הממוצע בסווזילנד עומד על 31, גם לבני ה-18 שמגיעים לפרקם ועדיין לא נדבקו לא מצפות עוד שנים רבות של חיים ועשייה. גם בדרום אפריקה עומד אחוז הצעירים הנגוע באיידס על שיעור גבוה במיוחד, והיתר מבלים את ימיהם בצריכת אלכוהול וסמים ובקיום יחסי מין בלתי מוגנים.
בבאסה: אירן
חברינו באירן מקבלים בגיל 18 את הזכות להוציא רישיון נהיגה, אבל עושה רושם שזה לא משמח אותם במיוחד: לפי נתונים שמצאנו באתרי אופוזיציה אירנים, מעל 70 אחוזים מהצעירים במדינה המוסלמית סובלים מדיכאון. בגיל 19, דכאוני או לא, חייב הנער האירני בכל מקרה להתגייס לשירות צבאי של שמונה עשר חודשים.