האם זה כל כך פשוט לפצח קודים של ה-CIA? זה לפחות מה שמדווחים שני קציני מודיעין לשעבר בארה"ב. על פי הדיווח, האיראנים הצליחו לאתר בגוגל אתרים דרכם הארגון תקשר עם סוכנים באיראן, מה שהוביל לעשרות הוצאות להורג באיראן ובעולם. לטענתם, למבצע האיראני יש השפעה שתורגש עוד שנים רבות.
מתברר שלסיפור הזה יש גם זווית ישראלית - אותם קציני מודיעין שחשפו את הפרשה, טוענים שההצלחה האיראנית הגיעה אחרי שה-CIA גייס מקור באיראן שהיה למעשה סוכן כפול. לטענתם, מידע על אותו סוכן סמוי הגיע גם מהמוסד הישראלי, אולם ב-CIA לא התייחסו לכך ברצינות. בנוסף, הבדיקה שנעשתה לאותו סוכן שהוכפל על ידי המודיעין האיראני הייתה "רופפת".
לדברי אחד מאותם קציני מודיעין שחשפו את הפרשה, הסוכן האיראני הכפול הראה למודיעין המקומי את האתרים דרכם ה-CIA מתקשר עם המקורות שלו. הוא הסביר להם כי על ידי חיפוש באופרטורים בוליאניים שהוקלדו יחד עם מילים כמו "AND" או "OR", תוך שילוב המאפיינים של ההתקשרות והאתרים, הצליח המודיעין האיראני לעקוב אחרי אתרים רבים ולחשוף מי נכנס אליהם ומהיכן.
ההשלכות היו קטלניות עבור המקורות של ה-CIA, שכן על פי הדיווח לפחות 30 סוכנים נעצרו והוצאו להורג. עוד מתברר שאיראן שיתפה את הסינים במידע, מה שהוביל לחשיפה של מבצעים והוצאות להורג של סוכנים בסין. בשנת 2013, האיראנים הצליחו בדרך זו לחשוף גם את הפעילות של ה-CIA בתימן.
כל זה נשמע כמו מחדל ענק ממדים, במיוחד לאור העובדה שקבלן ביטחוני חיצוני בשם ג'ון ראיידי, שעבד עם גורמים איראנים טען ל"כישלון מודיעיני אדיר" כבר ב-2008. הוא שלח התראה נוספת ב-2010, ואחרי שהתברר גודל המחדל, טען ש"70 אחוז מהמבצעים שלנו סוכלו".
בעשור האחרון הפכה איראן לאחת מהמדינות המובילות בעולם בכל הקשור לנושא הסייבר, והיא אחראית לכמות אדירה של מתקפות מהסוג הזה ברחבי העולם. רק במרץ האחרון הוגשו כתבי אישום נגד תשעה איראנים שהצליחו לפרוץ ל-7,998 מחשבים של פרופסורים הקשורים למערכת הביטחון בכ-300 אוניברסיטאות שונות. האיראנים אחראים גם על תקיפות סייבר נגד מתקני נפט סעודים, כולל אחת שמטרתה הייתה לגרום לפיצוץ באחד המתקנים.