אחרי החיסול של מדען הגרעין האיראני מוחסן פחריזאדה בסוף השבוע בטהרן, רשת CNN דיווחה  כי נושאת המטוסים "נימיץ" תיכנס למפרץ הפרסי. בארה"ב דווח שההחלטה להחזרת ה"נימיץ" למפרץ התקבלה עוד לפני החיסול, אולם מעשית בחודש יולי היא כבר הייתה בדרכה לים סין. המשמעות היא שארה"ב מציבה מול איראן כוח גדול ומאיים במיוחד.

נושאת המטוסים "נימיץ" נכנסה לשירות בשנת 1975 ולמפרץ הפרסי היא מגיעה עם ניסיון מבצעי אדיר ו-90 כלי טיס שונים. מדובר בחיל אוויר שגדול יותר ממה שיש למחצית המדינות בעולם וכל זה נועד להעביר מסר מאיים.

הוא כולל 65 מטוסי קרב מסוג F/A-18 מדגמים F ו-E "סופר צרעה", במסגרת של ארבע טייסות. כל מטוס כזה יכול לשאת 8 טון חימוש הכולל בין השאר טילי אוויר-אוויר מסוג "סיידווינדר" לטווח קצר ו"אמראם" לטווחים בינונים, או טילי שיוט AGM-84 שמגיעים לטווח של כ-300 ק"מ במהירות של 900 קמ"ש, פצצות JDAM ועוד.

בנוסף לעשרות מטוסי הקרב על הנימיץ גם מטוסים ייחודיים מסוג EA-18G, הדגם ללוחמה אלקטרונית. מטוס שהוא מחשב עוצמתי מעופף שבמקום פצצות, נושא מערכות אלקטרוניות ש"מעוורות" את אמצעי המכ"ם של האויב, משתקות את מערכות הקשר והפיקוד שלו ולמעשה, מאפשרות לאמריקאים לתקוף את הצד השני, אחרי שהפכו אותו לעיוור.

על הנושאת גם טייסות מסוקים המפעילות את ה"סי הוק", הדגם הימי של הבלאק הוק. מסוקים אלה משמשים לחילוץ והצלה, הובלת כוחות וגם איתור ספינות וצוללות. טייסת נוספת מפעילה את ה"הוק איי" המוכר בזכות הצלחת על גבו, מטוס לבקרה אווירית שמסייע באיתור מטוסי אויב ומטרות הרבה מעבר לטווח המכ"מים שעל הספינות.

F-18 Growler (צילום: Ken Ishii / Stringer, GettyImages)
המטוס ש"מעוור" את מכ"ם האויב. הגרוולר|צילום: Ken Ishii / Stringer, GettyImages

זה לא הכל, לנימיץ יש גם טייסת קטנה של מטוסי תובלה מסוג C-2A "גרייהונד" שמטרתם להעביר אספקה לנושאת, תובלת אנשי צוות, מפקדים ועוד.

לצד כל זה על ה"נימיץ" סוללות טילים להגנה מפני מטוסים וטילים של האויב אפילו מקלעי 0.5 כבדים והיא עטופה בשריון בעובי מסווג. יש לציין שהנימיץ לא לבד, כל נושאת מטוסים היא למעשה הספינה העיקרית במה שמכונה "קבוצת קרב", כלומר היא מגיעה למפרץ עם ספינות הליווי הקבועות שלה.

אלו לא פחות מחמש משחתות מסוג "ארלי ברק" שעל כל אחת מהן עשרות טילי "הרפון" נגד ספינות, טילי שיוט מסוג "טומהוק" וגם טילים ליירוט מטוסים, כטב"מים, אפילו טילי שיוט  שיכולים לאיים על הנושאת ושאר הספינות המלוות. ככל הנראה שכל קבוצת תקיפה שכזאת מלווה גם על ידי זוג צוללות, מה שאומר שמול איראן יש צי קטן ומאוד מאיים.

שיגור טיל טומהוק מספינה (צילום: הצי האמריקאי)
טיל טומהוק, חלק מהארסנל האדיר בנימיץ|צילום: הצי האמריקאי