דווקא ההדחה הדרמטית של מפקד נושאת המטוסים הפכה אותו לסמל ולגיבור הרגע בארה"ב. הצי האמריקאי, ככל הנראה לאחר התערבות הנשיא דונלד טראמפ, החליט להדיח את קפטן ה"תאודור רוזוולט", ברט קרוזייר. זאת לאחר שהתפרסם מכתב בו התריע על עשרות מקרי קורונה בצוות שלו וביקש לעצור את המשימה.
באותו מזכר למפקדת הצי ציין כי המחלה התפרצה ומתפשטת במהירות בקרב אנשי הצוות ולכן יש לעצור את המשימה, כשנושאת המטוסים בתקופת הפריסה שלה ולכן אין צורך לסכן את אנשי הצוות. "אנחנו לא במלחמה. מלחים לא צריכים למות", כתב הקפטן, "אם לא נפעל עכשיו לא נצליח לדאוג לנכס הכי חשוב שלנו, המלחים".
בצי לא מיהרו לענות בחיוב על הבקשה, בין השאר משום שמדובר בספינה בעלת הנעה גרעינית שיש עליה 90 כלי טיס והמפקד ביקש להוריד את כל אנשי הצוות מלבד עשרה אחוזים שיישארו עליה.
ככל הנראה היו עוד חילופי דברים בין קפטן קרוזייר לבין המפקדה והדבר דלף לתקשורת. לא ברור מי באמת הדליף את המכתב, הוא או שאולי דווקא גורמים במפקדת הצי. בכל אופן הדבר לא התקבל בהבנה והוחלט להדיח אותו מתפקידו. בצי טענו בכלל שההדחה הייתה משום שלא פעל במסגרת שרשרת הפיקוד.
אבל צוות נושאת המטוסים שבו על פי ההתרעות של הקפטן כמות של כ-200 נדבקים בקורונה, הביע תמיכה בלתי מסויגת במפקד שהודח ושלח מסר לפיקוד העליון.
אמנם אסור להם להתראיין אבל בסרטונים שהופצו ניתן לראות שברגע שקפטן קרוזייר ירד מהספינה, אלפי המלחים שהיו עליה מחאו כפיים וקראו קריאות עידוד בשמו כשהוא נראה מנופף להם בדרכו לרכב. במשך דקות הם עמדו שם והריעו לו עד שהרכב עזב את המקום.
המסר של צוות נושאת המטוסים שהופץ ברשתות החברתיות ובאתרי האינטרנט השונים הגיע גם לבכירים. אחרי ההדחה אמר מזכיר הצי, תומאס מודלי שאין לו ספק שהקפטן עשה את מה שראה לו הכי טוב עבור אנשי הצוות, אבל סייג, "לצערי זה עשה את ההפך. הפחיד שלא לצורך את בני המשפחות של הצוות ואנשי הצי".
הקפטן המודח הוא בלי ספק גיבור הרגע כשבארה"ב מתפרסמים מאמרי תמיכה המצדדים בו ומבקרים בחריפות את ההחלטה להדיח אותו מתפקידו. הוא נתפס כמי ששם את טובת פקודיו לפני הכל ושילם על כך מחיר אישי כבד. לא יהיה מפתיע אם ההחלטה עוד תשונה לאור דעת הקהל בנושא.