כבר שנים רבות שהתרבות הפופולרית מציגה ומהללת את קשרי הידידות בין נשים סטרייטיות וגברים הומוסקסואלים. ספרים, תכניות טלוויזיה ואפילו סרטים באורך מלא, מציגים את מערכת היחסים הייחודית הזאת, והעמוקה לעיתים.
אריק ראסל, חוקר פסיכולוגיה סוציאלית מאוניברסיטת טקסס בארלינגטון, לקח על עצמו את המשימה לבסס תמונה מקיפה יותר של הנושא באמצעות חקירה פסיכולוגית-חברתית. "אני מאמין כי פסיכולוגיה אבולוציונית והזדווגות אנושית יכולים לסייע להסביר מדוע מערכות יחסים בין נשים סטרייטיות וגייז משגשגות".
הסיבה הראשונה שהחוקר מטקסס מציין, היא שבין סטרייטיות לגייז אין תחרות על "זיווג פוטנציאלי". כלומר מנקודת מבט סוציו-ביולוגית, יצירת קשרי ידידות בין אישה סטרייטית לגבר הומו הם בבחינת "הימור בטוח".
בניסוי שערך ראסל, נשים נתבקשו לעבור על פרופילים בדויים בפייסבוק של נשים סטרייטיות, גברים הטרוסקסואלים וגברים הומוסקסואליים. הנשאלות דירגו את הגייז כמועמדים הסבירים ביותר לאמון שלהם. גברים הומוסקסואלים נתבקשו לבחור בין פרופילים של גייז, סטרייטיות ולסביות, וגם הם דירגו את הנשים הסטרייטיות גבוה יותר בסולם האמינות.
ראסל ערך מחקר שלישי כדי לגלות מתי זה קורה, ובאופן צפוי למדי, גילה שנשים סטרייטיות נוטות לסמוך יותר על גייז כשהאווירה בעולם הדייטינג סביבם תחרותית ומאיימת.
ושוב, המדע מאשר לנו את מה שלמדנו כבר מ"מין גירלז", שאם את מתחרה עם המלכה, את יכולה להצטרף לפלסטיקיות, אבל יש רק מיעוט קטן שבאמת אפשר לסמוך עליו. אם זה בספארי, בתיכון או באוניברסיטת טקסס, המדע מוכיח שכולנו לינדזי לוהן.
וזה מוביל לחלק הבעייתי של הממצאים, שלעיתים, אותן נשים מעריכות את התרומה של חבריהן הגייז לחיי האהבה שלהן, ורק אותה, והקשר עלול להישאר שטחי. "זה תלוי בכל אחד מהצדדים כדי להפוך אמון הדדי לחברות של ממש", מסכם ראסל.
>> "הגוף שלי לא קונבנציונלי, הוא מתריס"
>> חושבים שה"גיידאר" שלכם אף פעם לא מזייף?