>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

לבנה זוהרים ואביה
לבנה ואביה. דוגמא לכולנו
ישבתי מכווצת מול המסך, שומעת את הריב של רוני מיילי עם לבנה ולא יודעת מה לעשות. למעשה ריב שלו עם עצמו ונגד העולם. ישבתי מכווצת, מבוהלת וכואבת את הכאב של כל ילדי הקהילה הגאה – אלו שיצאו מהארון ואלו שחוששים לצאת מהארון בגלל אנשים כמוהו.

אני אמא לארבעה ילדים מקסימים, גאה בכל ילדיי ובבני הבכור מושיק (37) שבין שאר הגוונים והצדדים שלו הוא גם הומו. חשבתי על הדרך הארוכה והלא פשוטה שעברנו ביחד כהורים ומשפחה עד ליציאה שלו מהארון בפנינו ההורים ובהדרגה מול  המשפחה המורחבת, הסבים והסבתות, החברים ובעצם בפני העולם שלו ושלנו.

גאה בהורים של לבנה

היה לי קשה מאד לשבת ולשמוע את ההטחות הבלתי מרוסנות שהטיח רוני מיילי בלבנה, איך הוא פגע בה ובבטן הרכה של ההורים שלה ושל כל ההורים בכלל. קשה היה לראות אותה בוכה ולשמוע שהיא דואגת לאמא שלה ששומעת את כל  האמירות הגזעניות האלימות ושלוחות הרסן - שומעת  ולא יכולה לעזור לבתה.

רוני מודח מבית האח הגדול (תמונת AVI: mako)
פגע בה במקום הכי כואב. רוני ולבנה בריב המדובר|תמונת AVI: mako
חשבתי על אמה של לבנה, שהצליחה כנראה לעבור תהליך ולקבל את בתה כפי שהיא, אמא שנמצאת במרכז שיח חברתי כל עוד התכנית משודרת ולבנה נמצאת בבית האח הגדול. כמה עצוב ומרגש היה לקרוא את דברי אביה של לבנה, שלא יכול לדבר עקב מחלת ניוון השרירים בה הוא לוקה. הוא התייצב נחוש מאחורי ביתו, חיזק אותה ונתן לכולנו שיעור בהורות אמיתית.

כשישבתי וצפיתי בתכנית חשבתי על כל ההורים שחושדים בילדם שהוא שונה – אך לא שואלים, חשבתי על כל ההורים שכבר יודעים על ילדם שהוא שייך לקהילה – אך לא מסוגלים לדבר איתו ואו עם האנשים שמקיפים אותם. חשבתי על ההורים שחיים ב"ארון בתוך ארון". מניסיוני במסגרת פעילותי בעמותת תהל"ה (ארגון תמיכה להורים של נוער להט"בי) ומשיחות ופגישות עם הורים ובני משפחה, אני יודעת שחלק נכבד מהקושי של ההורים לצאת מהארון נובע מהבושה והחשש מתגובת החברה.

אין מקום לאלימות

למרות שאנחנו חיים בתקופה בה הנושא מתוקשר בהרחבה ובהיבט החיובי באמצעי התקשורת המגוונים, כשהרבה אנשי בידור ותקשורת בארץ ובעולם יוצאים מהארון ומשתפים אותנו בסודם - עדיין הנושא שנוי במחלוקת וקשה בדרך כלל לקבל את הילד או הילדה שיצאו מהארון.

ניצה סקאל (צילום: תומר ושחר צלמים)
נפגעתי בשביל כל ההורים. ניצה סקאל|צילום: תומר ושחר צלמים

לא פעם נתקלתי בהורים שבאופן הכללי היו פתוחים לנושא ואמרו שהם מקבלים את בני הקהילה הגאה וזה "לא סיפור", אך כשנודע להם על ילדם שלהם – חרב עליהם עולמם. לדבריהם, "זה אחרת כשהסיפור נכנס אליך לתוך הבית והופך לעניין אישי". לצד הבושה הגדולה של חלק מההורים, קיימת הדאגה הגדולה לילדם: איך הם יסתדרו בחייהם, ילמדו, ישתלבו במסגרות עבודה וחברה, האם יצליחו למצוא זוגיות, להקים משפחה וללדת ילדים.

סביר להניח כי אמירות פוגעניות כמו אלו שנשמעו על ידי רוני מיילי גרמו  להורים רבים לסגת בתהליך הקבלה של ילדיהם ואולי אף "לחזור לארון". יחד עם זאת, אני מרגישה שניתנה לנו ההזדמנות "להציץ" ולחוות במפגש לא פשוט בין אנשים בגילאים ובדעות שונות שלאחריו ראינו מסר חברתי ברור של קברניטי "קשת" שנקטו עמדה בזמן אמת כנגד אלימות והשתלחות פוגענית וגזענית לא ראויה, והדיחו  במיידי את רוני מיילי מהתכנית.  

ברור לי, שתפקידנו כהורים הוא להצליח להיות המשענת והביטחון של ילדינו, ולדאוג לאושרם - שהוא אושרנו שלנו.

קו תמיכה עמותת תהל"ה 098855822

www.tehila.org.il