לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
דן ואלרון לא יכולים להסתיר את ההתרגשות. שלוש שנים אחרי שהביאו את בנם איתי לעולם באמצעות פונדקאות, יעשה הזוג את הדרך חזרה לתאילנד - הפעם לקראת לידתה הצפויה של בתם.
השניים החלו את המסע אל עבר ההורות ואת הליך הפונדקאות בדצמבר 2009, ולמדו את התחום על בשרם לכל אורכו. "התהליך היה מורכב ומתיש ביותר וכלל אין ספור גורמים, רשויות ותיאומים. לאחר כשנה מתחילת התהליך נולד בנינו הראשון", הם מספרים.
מתוך חוויתם האישית, החליטו השניים על פתיחתה של סוכנות פונדקאות Time4CHILD, שתעזור להורים אחרים להגשים את חלום ההורות. אל השניים הצטרפה הגר זינגר, בת 35 מרמת גן המגיעה מהקהילה ומגדירה את עצמה היום כ"ביסקסואלית אשר נמצאת בזוגיות כבר מספר שנים עם גבר טרנס מקסים". ל-mako גאווה היא מספרת כי היא מאמינה שלכל אחד ואחת הזכות למשפחה. "עד שהמאבק בארץ לא יסתיים אני רוצה להיות חלק ממתן שירותים מסוג זה. לאחר שבדקתי את איכות המרפאות בתאילנד, את המערכים המסודרים שהוקמו לכבוד הוא לי לקחת חלק בחברה הזאת".
"כניסה לפונדקאות היא מורכבת"
דן ואלרון, בגילאי ה-30 לחייהם, נמצאים במערכת זוגית כשמונה שנים וגרים במודיעין. כפי שהם מבהירים, כניסה להליך פונדקאות היא מעט מורכבת ומצריכה תיאום ומפגשים מול מס' רב של גורמים וממסדים - אם בארץ ואם בחו"ל. "בייחוד כאשר מדובר על מדינה זרה, תרבות שונה ושפה שונה. הקושי שנתקלנו בו הוא הלידה המוקדמת שלא ציפינו לה כלל במהלך שבוע 25 להריון ושהות בת 3 חודשים בפגייה בבית החולים - זאת הייתה אחת מהתקופות הקשות יותר שלימדה אותנו הרבה גם על אחווה מחברים ואנשים בארץ שעזרו, וגם על עצמנו והיכולת שלנו להתמודד עם קשיים".
לדבריהם, כאשר גרו בתאילנד, יצרו קשרים רבים שעוזרים להם כעת עם הסוכנות שהקימו. "פגשנו הרבה אנשים מהתחום כמו לדוגמה קונסול ישראל בתאילנד, הכרנו רופאים מומחים ובדקנו מרפאות. את הידע הזה רצינו להביא לקהל הישראלי. מאז, חזרנו לארץ וענייני היום יום לקחו מקום על חשבון החברה. עכשיו בשל שינוי החוקים בהודו החלטנו לחדש פעילות ונוספה לחברה הגר, אשר מביאה איתה נסיון מוכח של שנים רבות בניהול מערכי שירות לקוחות, בעברה ניהלה את מחלקת השירות של אחת מחברות התקשורת בארץ וחברה בקהילה הגאה".
כפי שמסבירים השניים, הבחירה בהליך פונדקאות בתאילנד אינה מקרית. "אחד ההיבטים החשובים לנו ביותר כשאנו פותחים בהליך כה משמעותי בחיינו, הוא לשתף מישהו מקצועי, בעל ידע נרחב. בתאילנד, רמת הרפואה משתווה ובמקרים מסוימים אף עולה על זו של מדינות מפותחות רבות. הסטנדרטים להכשרה רפואית בתאילנד גבוהים ביותר ובתאילנד ניתן לקבל טיפולים רפואיים מורכבים במיוחד, ויחד עם זאת במחיר נמוך בהרבה ממדינות רבות בעולם וזאת מבלי לפגוע באיכות והמקצועיות".
דואגים לפונדקאיות לכל אורך ההיריון, וגם לאחריו
דן, אלרון והגר מתגאים בנתוני הצלחה מרשימים של הקליניקה עמה הם עובדים: "בשנת 2012 נרשמו 80% הפריה מוצלחים, ו-55% הריונות תקינים. זאת בזכות הציוד המתקדם והחדיש מסוגו והן בזכות היחס הניתן לפונדקאיות במהלך כל תקופת ההיריון ולאחר מכן. בנוסף, המרפאה שאנו עובדים מולה מסוגלת להעניק שיטות רפואה מתקדמות כגון: בחירת מין, טיפולי הפרייה לנשאי HIV ועוד".
חוץ מהזווית הרפואית, הם מדגישים כי עלות המחיה הזולה בתאילנד יחסית למדינות אחרות בעולם, מאפשרת את המחירים הזולים והנוחים וזאת כאמור, ללא כל פגיעה בטיב השירות. "אנו שמים דגש על תשומת לב אישית לכל לקוח ולקוח והצוות שאנו עובדים מולו הוא בעל מומחיות רפואית בסטנדרטים הגבוהים ביותר."
לאור הדיון סביב הליך הפונדקאות וניצולן של נשים במזרח, חשוב להם להדגיש כי הפונדקאיות ההרות מלוות לכל אורך ההריון על ידי אחות מטעם המרפאה. "נציג של החברה וחשוב לציין כי הפונדקאיות ממשיכות בחייהן ללא שום צורך בשינוי מסלול חייהן הרגיל, היחס לפונדקאיות הוא משהו שהיה חשוב לנו מאוד לתת עליו דגש ולדאוג שהן מקבלות תשלום הוגן, יחס הוגן ויכולות להמשיך לחיות את חייהן ללא דרישות של מעבר דירה או שינויים דרסטים בחיים האישים שלהן".
בין השירותים הניתנים באמצעות Time4Child: תרומת ביצית (מקומית או מערבית), שירותי פונדקאות, קליניקת פריון עם שירותי רפואה מתקדמים כגון הפרייה, בחירת מין עובר ועוד. "כמו כן, אנחנו מציעים שירות שאף חברה שמציעה שירותי פונדקאות בתאילנד לא מציעה עדיין וזה ביטוח בעבור הפונדקאית כך שהלקוחות שלנו יוכלו לישון טוב בלילה ולא לדאוג למצבי חירום. אנו מלווים את ההורה או ההורים המיועדים מתחילת התהליך ועד החזרה לארץ".
עלות: מ-150,000 שקל
עלויות ההליך משתנות בהתאם לפרוצדורה הנדרשת. "בהנחה של הצלחה בסבב הראשון, העלות נעה סביב ה-150,000 ש"ח", הם אומרים. יחד עם זאת, יש לציין כי במידה ויש צורך בסבבים נוספים, העלות עלולה להגיע למאות אלפי שקלים.
"נכון להיום, בתאילנד אין חוק האוסר את הליך הפונדקאות. ההליך אינו מעוגן בחוק, אולם לא קיימת מניעה חוקית לבצעה והיא מתרחשת לפי הצעות חוק ונהלים קיימים. חשוב לציין כי במסגרת הליך הפונדקאות נערך הסכם משפטי הכולל כתב ויתור עליו חתומה הפונדקאית ומסמך הגנה על ההורים המיועדים, חברתנו פועלת בשיתוף פעולה מלא עם משרד עו"ד מקומי המתמחה בדין התאילנדי ודיני משפחה בפרט ועובדים יחדיו אל מול הקונסוליה הישראלית והפרקליטות בישראל שקיבלה חוות דעת מפורטת אשר אושרה בארץ".
חשוב לציין, כי ההליך פתוח לכלל הלקוחות אשר מעוניינים בהבאת ילדים לעולם: הומואים או סטרייטים. "אנחנו באים מהקהילה וליבנו שם, אבל פתוחים לכלל האנשים שזקוקים לשירותי פונדקאות ורוצים להביא ילד לעולם ומתקשים לעשות זאת במסגרת המדינה.