צ’ארלי שין
ב-2015 הכריז צ’ארלי שין על סטטוס ה-HIV החיובי שלו, והעלה את המודעות לנגיף בשיעורים יוצאי דופן. אולי הודות למעמדו כסלב על, כוכב טלוויזיה עטור שבחים על הסיטקום "שני גברים וחצי", ואולי בגלל היסטוריה של שערוריות מאחוריו, של התפרצויות זעם וסיפורי אימה של נשותיו לשעבר. ייתכן גם שמה שנקרא "אפקט צ’ארלי שין" קשור לעובדה שהוא כוכב סיטקום הטרוסקסואל ולבן.
כך או כך, בחודשים שלאחר הצהרתו ב-2015, נרשמה עליה של 95% במספר הנבדקים ל-HIV, וזינוק גדול בהרבה בחיפושים בגוגל בנוגע ל-HIV, בריאות והימנעות מהדבקה. אמנם שין הוא רק הדוגמה האחרונה בשורה ארוכה של אנשים, שבחייהם ובמותם שינו את הדימוי של הנגיף והמחלה בעיני הציבור, ותרמו לאחד המאבקים בתחום, מיגור הדעה הקדומה והסטיגמה.
מג’יק ג’ונסון
ארווין "מג’יק" ג’ונסון היה שחקן כדורסל חשוב וידוע בשנות השמונים ושיחק בקבוצת הלייקרס, איתם זכה בחמש אליפויות במהלך שנות פעילותו. ב-1991 כינס מסיבת עיתונאים וגילה את הסטטוס הנגיפי שלו, לצד הודעה על פרישתו מעולם הכדורסל. הפתיחות שלו בנוגע למצבו שינתה את השיח במיינסטרים סביב מחלת האיידס, שעד אז נחשבה למגפה של לבנים והומואים בלבד.
במעשיו קבע את הטון לדיון בקהילה השחורה והאפרו-אמריקאית בארה"ב, שעד היום סובלת משיעורים גבוהים יותר להידבקות ב-HIV משאר האוכלוסיות האתניות בארה"ב, ללא קשר מובהק לנטייה מינית. ג’ונסון גם היווה בחייו דוגמה כיצד אנשים עם HIV יכולים לחיות חיים ארוכים ומאושרים.
רוק הדסון
הכוכב ההוליוודי, שפניו קובעו על מסכי הקולנוע למשך מרבית שנות החמישים והשישים, שיתף עם הציבור ערב מותו ב-2 באוקטובר 1985 כי הוא גוסס מסיבוכים הקשורים במחלת האיידס. הציבור הופתע לגלות ראשית על נטייתו המינית, ושנית על כך שהוא לוקה בנגיף.
למעשה, הוא היה הסלב הראשון בעל תהילה עולמית לצאת מהארון ולהודיע על הסטטוס הנגיפי שלו ביחד. גם אם לא שינה בהרבה את דעת הציבור, מותו עודד רבים לתרום למחקר בתחום, בשיא התפרצות המגיפה כאשר לתחום הרפואי עוד היה ידוע מעט מאוד.
איזי E
האבחון של הראפר איזי E עם נגיף ה-HIV עוררה סערה בתעשיית ההיפ-הופ. הוא ולהקתו היו ענקים בסצנת הראפ, והיוו ייצוג אמיתי קרוב יותר לחיי הקהילה השחורה עם הגילוי שהתרחש ב-1995.
איזי E הזדהה כסטרייט, ופעל בתחום ההיפר-גברי, מאצ’ואיסטי לרוב, של מוזיקת הראפ. במותו העלה את המודעות למספרים הגבוהים של מקרי HIV בקהילה השחורה, ובמובן מסוים גם הלטינית, שסובלות משיעורים גבוהים יותר של הדבקה בארה"ב עד היום.
פרדי מרקורי
במשך שנים ארוכות שמר סולן להקת קווין האגדית, פרדי מרקורי, את סטטוס ה-HIV שלו בסוד. למרות העניין הבלתי פוסק של התקשורת בחייו ובמצבו הבריאותי, הוא לא אישר את הידיעה עד רגע לפני מותו.
במשך שנים הוא השביע את סביבתו הקרובה לשמור על מצבו בסוד, והמשיך לעשות מוזיקה ולהופיע עד לנקודה בה לא התאפשר לא יותר, ורק יום אחד לפני מותו שיתף עם העולם את הידיעה. הוא היה כוכב הרוק הראשון שהוציא ידיעה על היותו חולה איידס.
דייויד קירבי
למרות מקרי המוות הרבים, דעת הקהל עדיין לא תפסה בדיוק עד כמה נוראית היא מחלת האיידס, וזאת למרות המאמצים להעלאת המודעות. דייויד קירבי פעל למען הקהילה הגאה במהלך שנות השמונים, והבין היטב את המציאות הקשה שסבבה את הלוקים בנגיף באותן השנים. לפני מותו, תמונתו נלקחה בידי תרזה פרירה, ועם הסכמתו והסכמת משפחתו, התפרסמה מספר חודשים לאחר מותו במאי 1990.
התמונה הציגה את קירבי על ערש דווי, בתת משקל קיצוני, ואת משפחתו מקיפה אותו ומקוננת. התמונה הופיעה במגזין LIFE ועוררה הדים רבים, היו כאלה שביקרו את התמונה על אופייה המפורש והפרובוקטיבי, ואחרים טענו שהיא חשובה כדי להבין את מציאות המחלה. התמונה במהרה הפכה לאייקונית, ומאז ועד היום ממשיכה להופיע ברפרנסים שונים. פרירה, קירבי ומשפחתו שברו את הריחוק ומעטה הסודיות סביב המציאות האכזרית של חולי האיידס בשנות השמונים.
ריאן וויט
ריאן וויט היה הנער הראשון שאובחן עם המחלה בראשית התפרצות המגיפה. וויט, שלקה בהמופיליה (בעברית: דַּמֶּמֶת), נדבק בנגיף ממנת דם נגועה שקיבל בגיל 13, הרופאים אבחנו כי נותרו לו שישה חודשים לחיות, אך הוא הפתיע אותם ואת ארה"ב כולה. כשניסה לחזור לבית הספר לאחר האבחון, נתקל באפליה חמורה מצד שאר התלמידים והוריהם, שחתמו על עצומה לאסור עליו מלשוב ללמוד במוסד. וויט ואמו עברו לעיר חדשה ולבית ספר אחר שם האנשים כבר למדו מראש על הנגיף.
במהרה הפך וויט לפנים של התנועה למחקר ולהעלאת המודעות לאיידס. הוא הופיע בטלוויזיה, העיד בפני ממשלת ארה"ב ואף דיבר עם הנשיא רונלד רייגן מספר פעמים, וקיבל תמיכה בלתי מסויגת ממפורסמים רבים, ביניהם מייקל ג'קסון ואלטון ג'ון. במרץ 1990 הלך לעולמו, חמש שנים לאחר האבחון הראשוני שלו, ושמו נקבע בתקנה ממשלתית, המאגדת את המינון הפדרלי הגדול ביותר לחקר האיידס ו-HIV בארה"ב.