"דו"ח שיתמודד עם תופעת הבריונות במערכות החינוך בעולם"
ארגון חושן (חינוך ושינוי), מרכז החינוך וההסברה של הקהילה הגאה בישראל, הוזמן על ידי אונסקו לייצג את ישראל בוועידה, ואת חושן תייצג בוועידה יולי נובק, מנהלת תחום ההתנדבות בארגון.
במסגרת הוועידה מבקש הארגון לערוך, בפעם הראשונה בתולדותיו, התייעצות עם נציגים ממדינות ברחבי העולם בנושא הומופוביה, כדי לפרסם דו"ח בנושא.
המדינות התבקשו לספק ראיות על ההיקף של תופעת הבריונות ההומופובית במסגרות חינוכיות בתחומן, ודוגמאות למענה שניתן בכל מדינה מבחינת מדיניות, התערבות וכלים לטיפול ומניעת תופעה זו.
חושן (www.hoshen.org) הוא מלכ"ר שמטרתו לשנות את הסטריאוטיפים כלפי להט"בים (הומוסקסואלים, לסביות, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים). בנוסף, מכשיר הארגון אנשי מקצוע בנושאים הקשורים לקהילה הגאה בישראל. בחושן מתנדבים כ-200 מרצים ומרצות להט"בים, ומדי שנה עורך הארגון מאות פעילויות חינוך בנושא נטייה מינית, זהות מגדר וקהילת הלהט"ב. לחושן שיתוף פעולה הדוק עם השירות הפסיכולוגי הייעוצי (שפ"י) ועם האגף לחינוך על-יסודי של משרד החינוך.
ההזמנה לוועידה הגיעה מייד עם סיומו המוצלח של מסע דילוגים שערכו נציגי חושן בארצות הברית. במסגרת הביקור נפגשו אנשי חושן עם נציגי קהילות יהודיות בבוסטון, שיקגו, סיאטל, סן פרנסיסקו וניו יורק, ועם נציגים וארגונים של הקהילה הגאה בערים אלה.
>> בתי הספר בירושלים ישתפו פעולה עם ארגונים גאים בעיר
>> הקהילה הגאה דורשת צדק חברתי
>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה
>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?