0.33 שניות לוקח לגוגל לענות על השאלה כמה זמן חי זבוב נקבה, ו-0.67 שניות למצוא 7 משקים לקטיפת תותים באזור השרון. החיפוש "רישום נישואי להט"בים" ישלח אתכם לאתרים רנדומליים, עם מידע חצי משפטי חצי אינפורמטיבי, שמתוכו לא תוכלו להפיק שום דבר או לגלות תשובה ברורה, אחידה ומסודרת.
"אני ואשתי התחתנו באפריל האחרון", מספרת רותם שלזינגר מתל אביב, "החתונה שלנו הייתה טקס מרגש של אהבה ושמחה. עברנו ימים מדהימים עם המשפחה והחברים שלנו, ויצרנו טקס שמתאים לאופי שלנו ושל הזוגיות שלנו. החלטנו להתחתן כי רצינו לשים חותמת רשמית לזוגיות שלנו ולהתכונן לצעד הבא בחיים המשותפים שלנו, וכך עשינו. כמה ימים אחרי החתונה, הסתכלנו אחת על השנייה וחשבנו מה הדבר הבא: נרשם כנשואות? אם כן איך ואיפה ומתי, האם כדאי לנו להוציא תעודת זוגיות? למה?".
"חשוב לנו לשנות את הרישום בתעודת הזהות, אבל אנחנו לא באמת יודעות להגיד למה זה חשוב לנו, ואנחנו גם לא יודעות להגיד האם יש לזה יתרונות לזוג להט"בי מבחינה בירוקרטית", היא ממשיכה, "כשהגענו לחפש מידע ולקבל את ההחלטה שלנו, הבנו שאנחנו צריכות לגרד את המידע בעצמנו, מחברים או מחברים של חברים ולהסתמך על ידע שעובר מפה לאוזן. החיסרון הגדול של הקהילה הגאה הוא השימוש במילה קהילה בהקשר של מידע: אין מידע מונגש, ברור, אחיד וכזה שיכול לספק לנו את התשובות שאנחנו מחפשות".
"רותם פנתה למרכז הגאה עם ההצעה לפאנל והמרכז החליט להרים את הכפפה", מספרת אוראל נויברט מהמרכז הגאה תל אביב, "המרכז נועד להיות מקום מפגש קהילתי וחלק מהצורך שעולה מן הקהילה הוא צורך בהנגשה והפשטה של המידע ולא רק ביצרת קבוצות קהילתיות. המרכז הגאה מייצר אירועים שונים, חלקם נועדו לבניית קשרים קהילתיים חזקים, וכאלה שמבוססים על תכונות ומצבי חיים שונים שבהם נמצאים חברי הקהילה".
"יצרנו שעת סיפור בדראג שנועדה לעזור למשפחות גאות ולילדים להורים גאים להיפגש, להכיר, לראות שיש עוד משפחות כמוהם וליצור חווית מפגש שונה ונעימה", היא מוסיפה, "חוסר במידע ברור ופשוט הוא משהו שאנחנו במרכז מודעים לו, אנחנו והמתנדבים שלנו מייצרים פאנלים מגוונים ומשתדלים לצאת מהם עם מסמך מסכם שיהפוך את החיפוש הבלתי נגמר בגוגל למשהו קצת יותר פרקטי".
הפאנל כולו קם בעזרתם של מתנדבים, "זוגות סטרייטים, מתנחלים, דתיים והרבה אנשים שמגיעים מעולמות שמאוד רחוקים מהקהילה פנו עליי ורצו לעזור להרים את הפאנל. כולם מאמינים באהבה, בזוגיות ובטוב. זה רק חידד לי את ההבנה שאין שום הגיון בכך שאנחנו צריכים ליצור לעצמו טקסים אלטרנטיביים.
"שאלתי את עצמי הרבה פעמים למה אני לא נלחמת בממסד ומנסה לשנות את זה? והאם הפנאל הזה הוא לא התיישרות מוזרה לנורמה שאני לא מאמינה בה?", היא מוסיפה, "האמת שאין לי תשובה".
>> את הדברים המוזרים האלו רק סטרייטים עושים
>> 15 מאמני כושר גאים שכדאי מאוד לעקוב אחריהם
>> ערים? 10 הרווקים הלהט"בים הכי נחשקים ב-2019
ב-9.1 יתקיים במרכז הגאה פאנל חתונות גאות בהשתתפות נציגים מהארגונים השונים, זוג להט"בי נשוי שהקים מיזם להורות משותפת ועו"ד שמתמחה בזכויות להט"ב. "האירוע הזה הגיע מתוך הקהילה ובא לתת פתרון לקהילה עצמה", שלזינגר מסכמת, "לא באנו לספר סיפור אישי או להילחם על הזכות שלנו, אלא לחשוב איך אנחנו יכולות לפעול בתוך המגבלות הקיימות ולייצר לעצמנו עולם טיפה אחר".
הפנאל הוא כמובן חינמי, אבל דורש הרשמה מוקדמת. להרשמה לחצו כאן