>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
מהנתונים עולה כי כמחצית מהם קיימו השנה יחסי מין לא מוגנים: כ 34% ציינו כי פעמים בודדות היו ללא קונדום, 6% ציינו כי עד מחצית מיחסי המין היו ללא קונדום, ועוד 8% ציינו כי רוב עד כל יחסי המין שלהם היו ללא קונדום. נמצא כי אין קשר בין הסבירות למין לא מוגן לבין גיל המרואיין, דתו, זיקתו לדת, מקום מגוריו, רמת השכלתו, מקצועו, מצבו הכלכלי ושירותו בצה"ל.
היפוכונדרים מגנים על עצמם יותר
הסקר נערך בקרב גולשי אתר אטרף להיכרויות, ופורומים נוספים לאוכלוסייה הגאה, בפיקוח ד"ר איציק לוי, מנהל מרכז האיידס בבית החולים תל השומר, ועובד על ידי הסטטיסטיקאית לירז אולמר, ובשיתוף חברת נאופארם.
בעוד אנשים שהגדירו את עצמם כהיפוכונדרים, שמרו על עצמם יותר וקיימו 56% פחות מהשאר יחסים לא מוגנים, אנשים שלקחו תרופות שהשפיעו על מצבי רוח, קיימו יותר פעמים יחסי מין לא מוגנים. כמו כן, ריבוי פרטנרים מעלה את הסיכוי לקיום יחסי מין לא מוגנים, והשכיחות ליחסי מין ללא קונדום בקרב מי שהיו לו יותר מחמישה פרטנרים בשנה לקיים יחסי מין לא מוגנים, כפול ממי שהיו לו פחות פרטנרים.
אם היה ספק באשר לחשיבות שבבדיקה לנשאות הנגיף, אז מהסקר עולה כי ידיעת הסטטוס ל– HIV (חיובי או שלילי) מעלה את הסיכוי לקיום יחסי מין עם קונדום, ואנשים שאינם יודעים מה הסטטוס שלהם מקיימים פי שניים יחסי מין לא מוגנים.
"הקהילה הגאה חשופה יותר להידבקויות"
בשנים האחרונות מספר המתגלים החדשים ל-HIV הולך וגדל, וכ-30% מהנשאים החדשים הינם גברים שמקיימים יחסי מין עם גברים. בסקר שנערך לפני כשנתיים עלה כי רק 43.1% מהאוכלוסייה הכללית משתמשים קבוע בקונדום, אולם מחקרים הוכיחו כי האוכלוסייה הגאה חשופה יותר להידבקויות, ומכאן החשיבות המיוחדת לשימוש בקונדום בקרב אוכלוסיה זו.
לדברי ד"ר איציק לוי, מנהל מרכז האיידס בבית החולים תל השומר: "הנתונים עולים בקנה אחד עם המגמות הבינלאומיות. בעוד שבעולם המערבי נרשמה בשנים האחרונות ירידה משמעותית במספר המתגלים החדשים, הקהילה המרכזית אשר ממשיכה לסבול משיעורי הידבקות גבוהים במיוחד הינה הקהילה הגאה, ובכך ההומו הישראלי לא שונה ואינו יוצא דופן. על אף המודעות הגבוהה יחסית להשלכות של מין לא מוגן בקרב הקהילה הגאה, הנתונים מצביעים בצורה חד משמעית כי למעשה כמחצית מן הקהילה מקיימת בתדירות כזו או אחרת יחסי מין לא מוגנים, ועל כך אנחנו צריכים לתת את הדעת. המציאות ממנה אנחנו רוצים להימנע ובה הומואים רבים יהיו חיוביים ל-HIV, אין מקומה בתחזיות עתידיות, היא כבר כאן".
"כיום, יותר מבעבר, ובשל השיעור הגבוה של נוכחות הנגיף בקהילה, אנו באגודה למען הלהט״ב החלטנו לקחת תפקיד משמעותי הרבה יותר בתחום ופועלים בשיתוף עם ארגונים נוספים ומשרד הבריאות על מנת להגביר את המענה הקהילתי ללחימה בנגיף ה-HIV, אינטגרציה של פתרונות משלימים בעלי יעילות מוכחת, וצמצום התנהגויות מיניות שמגבירות את נוכחות הנגיף בקהילה; ואנו קוראים למשרדי הממשלה להגדיל את התקציבים לפרויקט למניעת התנהגות סיכונית בקהילת הלהט"ב."
היום, יום ה', בשעה 18:30, יערך במרכז הגאה בגן מאיר כנס 'הקהילה לוקחת אחריות' של הוועד למלחמה באיידס, בהשתתפות שרת הבריאות יעל גרמן, ודמויות מובילות בקהילה הגאה.
במהלך הכנס ימסרו נתונים חדשים נוספים הקשורים ל HIV והקהילה בגאה, ועל המאמצים הנעשים על ידי הוועד למלחמה באיידס להפחתת ההדבקות החדשות בקהילה.