הקושי אותו חווים טרנסג'נדרים הנו עצום. מהרגע בו הם מבינים את זהותם ועד היום בו הם חיים בהלימה מוחלטת בין המין למגדר, מלווה בקשיים עצומים, כאב, תסכול, מבטים מזלזלים, לגלוג ואפליה. משרד הפנים, שיכול להקל על אותם טרנסג'נדרים בשינוי סעיף המין בתעודת הזהות, מערים קשיים ומתנה את שינוי הסעיף בביצוע ניתוח לשינוי מין.
חושף את הטרנסג'נדר לקיפוח ולהדרה
טרנסג'נדרים רבים מעדיפים שלא לעבור את הניתוח. מעבר לעובדה שמדובר בפרוצדורה יקרה ומסוכנת, היא גם מחסלת את האפשרות להביא ילדים בעתיד ועלולה לפגוע במערכת המין.
"הפתרון יכול להיות פשוט", אומרת נורה גרינברג - טרנסג'נדרית ופעילה לזכויות הטרנסג'נדרים. "בידיו של משרד הפנים לשנות את המצב מחר בבוקר. לא נדרשת התערבות של הכנסת".
על הקושי לחיות כטרנסג'נדר, מוסיף אורי, אמן ופרפורמר טרנסג'נדר. "החיים גם ככה קשים במובנים רבים ואין צורך להקשות אותם יותר. אנו חיים בפחד שיתפסו אותנו ששיקרנו, כי יש פער בין איך שאחנו נראים לבין מה שכתוב בתעודת הזהות".
לשינוי הסעיף בתעודת הזהות חשיבות גדולה, שכן עקב חוסר ההלימה בין התנהלותם והופעתם החיצונית לבין מה שכתוב בתעודת הזהות, קיימת פגיעה בפרטיות. "חשיפת תעודת הזהות השונה ממה שנראה לעין, חושפת את היות הטרנסג'נדר ופוגעת בצנעת הפרט. "אולי הוא לא רצה לחשוף את היותו טרנסג'נדר, שחושפת אותו לאפליה, קיפוח והדרה ", מוסיפה גרינברג.
הכתבה באדיבות החדשות מהירקון שבעים
כתבת: רות פינקנטל
צלם: דני פינקנטל
עורכים: גל דביר, ראובן ברודצקי
>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה