>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
רגע לפני שהכנסת יוצאת לפגרה, הספיקו נבחרי הציבור לעשות מעט צדק עם הנוער הלהט"בי: ברוב של 44 תומכים אל מול מתנגדת אחת, אישרה אתמול (ד') הכנסת בקריאה ראשונה את הצעת החוק של ח"כ דב חנין (חד"ש) לאיסור אפליה של תלמידים על רקע נטייה מינית או זהות מגדרית. הצעת החוק, זכתה לתמיכת הממשלה, ועל כן היא צפויה לעבור במושב הכנסת הבא בקריאה שנייה ושלישית. ח"כ יצחק וקנין (ש"ס) הפתיע במיוחד לאחר שהצביע בעד ההצעה.
הצעתו של חנין היא תיקון לחוק זכויות התלמיד התשס"א-2000, ועל פיה בסעיף 5(א'), העוסק באיסור על אפליה, לאחר המילים: "מטעמים של רקע חברתי-כלכלי" יתווספו המילים: "מטעמים של נטייה מינית או זהות מגדרית".
את החוק יזם ח"כ חנין, כאשר יחד עמו חתומים כיוזמים חברי הכנסת מסיעת יש עתיד: עפר שלח, קארין אלהרר, עדי קול ודב ליפמן; מסיעת הליכוד-ישראל ביתנו: אורלי לוי אבקסיס; מסיעת העבודה: איציק שמולי, סתיו שפיר, מרב מיכאלי ומיקי רוזנטל; מסיעת מרצ: מיכל רוזין ותמר זנדברג.
הצעת החוק הראשונה למען הקהילה הגאה שמקודמת בכנסת ה-19
בעד החוק הצביעו 44 חברי כנסת, כאשר ח"כ אורית סטרוק (הבית היהודי) הייתה המתנגדת היחידה. מפתיעה במיוחד הייתה הצבעתו של ח"כ יצחק וקנין (ש"ס), שהיה לחבר הכנסת הראשון ממפלגה חרדית שתומך בהצעת חוק למען הקהילה הגאה.
"זהו חוק מהפכני בהגנה מפני אפליה מטעמי נטייה מינית ולראשונה גם מטעמי זהות מגדרית", אמר ח"כ חנין ל-mako גאווה. "נערים ונערות רבים מדי סובלים מאפליות ומפגיעות כאלה במערכת החינוך כיום, והגיע הזמן למסר ברור ותקיף של המחוקק בעניין. זאת גם הצעת החוק הראשונה שמגינה על קהילת הלהט"ב שמקודמת בכנסת הנוכחית, ואני מקווה שתושלם במהירות ובעקבותיה תבואנה הצעות רבות נוספות".
בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב: "מנתונים מצטברים עולה כי עדיין קיימות במוסדות החינוך בישראל תופעות של אפליה כלפי בני נוער על רקע נטייתם המינית ופגיעה בהם. הצעת החוק נועדה להתמודד עם תופעה זו. איסור ההפליה על רקע נטייה מינית נכנס בעבר לספר החוקים בהיבטים ובנושאים שונים, וישנו צורך אמיתי לעגן אותו בכל הנוגע למערכת החינוך".
דוח להט"בופוביה: הקהילה מותקפת
מרכז ניר כץ, שנקרא על שם אחד ההרוגים ברצח במועדון הברנוער ומופעל על ידי האגודה למען הלהט"ב, פרסם את "דוח להט"בופוביה בישראל 2013", שמלקט מקרים של תקיפה כלפי לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים ובי-סקסואלים בבתי ספר, בעסקים, במקומות העבודה וברחוב.
על פי הדוח, מרבית המותקפים - 79% - הם גברים. 66% מהאירועים הוגדרו כ"חמורים" או "חמורים ביותר" על פי הדוח. 30% מהאירועים מוגדרים כאירועים כלליים ללא סיטואציה מובחנת, ו-9% מהאירועים מתרחשים במקום העבודה. תקיפות בבית הספר מהוות 8% מהמקרים, כמו גם שיעור האירועים שמתרחשים בצבא.