בחודשים האחרונים עולה ברשת קמפיין BodyPride, שיוזמיו שמו להם למטרה לשים סוף לדימוי הגוף השלילי של רבים כאשר רק "חתיכים עם קוביות" זוכים לחשיפה.

הקמפיין, שהושק בחודש יוני כיוזמה פרטית של גולשים שהעלו תמונות גוף במטרה להילחם בדימוי הגוף הרווח בקהילה הגאה, תפס תאוצה והפך לקמפיין חברתי אליו מצטרפים רבים – לה"טבים וסטרייטים - שבוחרים לשטף בסיפוריהם האישיים.

באדי פרייד (צילום: ג'וני אייל)
באדי פרייד|צילום: ג'וני אייל

יום צילומים שנערך לאחרונה במרכז הגאה בתל אביב, נועד ליצור מאגר תמונות שישמש את אנשי הקמפיין לפעילויות נוספות בעתיד. לאור הצלחתו, מתכננים חברי הקמפיין יום צילומים נוסף והפעם מקווים לצלם כמה שיותר נשים בנוסף לגברים.

"אנחנו ב-BodyPride לקחנו את היוזמה ליצור מאגר תמונות עם ייצוגים מגוונים של להט"קבים כדי לגוון את הייצוגים המופיעים על-גבי הזמנות למסיבות ובכתבות בנושאים גאים", מסביר נדב (נדיוש) ענתבי-גרושקה, מיוזמי הקמפיין, "באמצעות הצילומים רבים מהמצולמים/ות זכו בפעם הראשונה לחגוג את עצמן/ם ואת גופן/ם".

דימוי גוף שלילי הוא תופעה עולמית. כיצד נלחמים בכך?

"יש דרכים רבות לעשות זאת", אומר ענתבי-גרושקה, "הדרך הראשונה מתמקדת בשינוי הפסיכולוגי-אישי ש- BodyPride רוצה לקדם. אנחנו מאמינים שכל אדם הוא ייחודי ויש סיבה לחגוג את הייחודיות שלו. אנחנו רוצות לעזור לאנשים ללמוד לאהוב ולקבל את עצמם ללא תנאי ובכך להרגיש טוב יותר עם עצמן/ם ועם גופם/ן".

באדי פרייד (צילום: ג'וני אייל)
באדי פרייד|צילום: ג'וני אייל

הדרך השנייה מתמקדת בשינוי החברתי ש – BodyPride רוצה לקדם – אנחנו לא חיות בוואקום, אלא בתוך הקשר חברתי-תרבותי שהוא קפיטליסטי ושברובו מקדם שנאה עצמית ומעודד אותנו להטיל ספק ביכולתנו ויופיינו"

"הרוב הגדול של הגברים המיוצגים על הזמנות למסיבות (וירטואליות ונייר) הינם גברים שריריים וחטובים", נכתב במכתב ששלחו חברי הפרויקט למפיקי המסיבות בסצנה הגאה. "לצידם, אפשר לכלול ייצוגים נוספים של גברים שמנים, מלאים, שעירים, מבוגרים ורבים אחרים שמייצגים את המגוון התרבותי והגופני של הקהילה הגאה. בנוסף, מסיבות גאות רבות כוללות מופעים של גברים (לדוגמה, רקדנים). כמו בהזמנות למסיבות, הגברים המופיעים על הבמות מייצגים גוף אחד - שרירי וחטוב. לטעמנו, כל גוף הוא סקסי אם מתייחסים אליו בכבוד ומשווים לו סקס אפיל. אנחנו רוצות לראות גברים שונים מופיעים על הבמות באירועים ובמסיבות השונות".

באדי פרייד (צילום: מיכל בנדק)
באדי פרייד|צילום: מיכל בנדק

ליין ה- OverKitsch החיפאי כבר נענה לקריאה והחל בשיתוף פעולה עם חברי BodyPride. "זה היה מעשה אמיץ", מודה ענתבי-גרושקה. "לא עברו יומיים אחרי שליחת המכתב וכבר ליין גאה חיפאי ונועז במיוחד מתייחס לבקשה שלנו ברצינות ומקדם שינוי פעוט כביכול אך מאוד משמעותי"

אבל בכל זאת מדובר בליין קטן בחיפה ולא בליין גדול בתל אביב?

"דווקא בחיפה יש יותר מה להפסיד. הליינים של מסיבות לא בהכרח גדולים ומפוצצים כמו בתל-אביב והרווחים כמעט אפסיים. לכן, להוריד את החטוב עם הקוביות בבטן ובמקומו לשים הומואית שמנה ומרימה – זה סיכון גדול יותר לליין חיפאי גאה מאשר לליין תל-אביבי".

מעבר לפעילויות שהוזכרו, מתכננים חברי BodyPride   עוד מעשים רבים במטרה לעודד דימוי גוף חיובי לכולם. "אנחנו מתכננים סדרת הרצאות, יצירת מעגלי שיחה בנושא דימוי גוף והפתעות רבות למצעד הגאווה הבא בתל-אביב".

באדי פרייד (צילום: מיכל בנדק)
באדי פרייד|צילום: מיכל בנדק
באדי פרייד (צילום: מיכל בנדק)
באדי פרייד|צילום: מיכל בנדק
באדי פרייד (צילום: מיכל בנדק)
באדי פרייד|צילום: מיכל בנדק

באדי פרייד (צילום: מיכל בנדק)
באדי פרייד|צילום: מיכל בנדק