>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

גאווה בישראל (צילום: David Silverman, GettyImages IL)
המבחן של הכנסת|צילום: David Silverman, GettyImages IL
כחודש לאחר שנדחתה לבקשת התאים הגאים במפלגות הגדולות, מגיעה הצעת החוק של ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ) אל מליאת הכנסת: חברי הכנסת יצביעו הבוקר על ההצעה, המהווה תיקון לחוק הפרשנות, כך שבכל מקום בדין הישראלי בו קיים איסור אפליה, יתווסף איסור על אפליה מטעמים של נטייה מינית או זהות מגדרית. בתחילת השבוע לא הושג רוב בוועדת השרים לענייני חקיקה, לאחר ששניים משרי הליכוד נעדרו מהישיבה.

הצעת החוק היתה אמורה לעלות להצבעה לפני כשלושה שבועות, אך ח"כ הורוביץ נעתר לפניית התאים הגאים במפלגות הגדולות לדחות את ההצבעה, כדי לאפשר לחברי התאים לנסות ולשכנע את השרים וחברי הכנסת ממפלגותיהם.

בתחילת השבוע לא זכתה ההצעה לתמיכת הקואליציה, לאחר ששלושה מהליכוד הצביעו בעדה ושלושה נגד. שניים משרי הליכוד, לימור לבנת וגדעון סער, נעדרו מהישיבה, מה שככל הנראה הביא למניעת הרוב בהצבעה. סער נעדר מהישיבה כדי להשתתף בהלווית אמה של יו"ר מרצ, ח"כ זהבה גלאון, שהתקיימה באותה עת.

כעת החשש הוא מפני מצב דומה בהצבעה הבוקר, שבו ייעדרו חברי כנסת מהמליאה. החשש הוא שחלקם יבצעו זאת כתרגיל, במסגרתו לא יהיו נוכחים באולם, כדי לא להצטייר כמי שהתנגדו או נמנעו בהצבעה העוסקת באיסור על אפליה.

"המבחן האמיתי של המפלגות למחויבות לקהילה הגאה"

ניצן הורוביץ FOD (צילום: ליאל בומברג )
יזם את החוק לראשונה ב-2009. ח"כ ניצן הורוביץ|צילום: ליאל בומברג
הורוביץ יזם את החוק לראשונה באוקטובר 2009, כחודשיים לאחר פיגוע הירי בברנוער. במעמד הגשת ההצעה, הורוביץ אמר כי אם החוק הזה היה קיים, ההסתה הפרועה שניהל הימין הקיצוני נגד קהילת הלהט"ב הייתה נמנעת.

ההצעה עוררה בתחילה תרעומת בקרב פעילים בקהילה הטרנסג'נדרית, שכן היא לא כללה את האיסור על אפליה מטעמים של זהות מגדרית. לאחר פגישה בין הורוביץ לבין נורה גרינברג, ממנהיגות הטרסנג'נדרים בישראל, משך הורוביץ את הצעת החוק והגיש אותה מחדש בניסוח מתוקן.

"כמי שמייצג קהילה ענקית שעדיין סובלת מהתנכלויות ומחוסר שוויון אזרחי מלא, אני מוביל את המהלך הזה כחולייה משלימה למאמץ המשפטי העצום של הקהילה הגאה בשנים האחרונות, לקבוע ולהבהיר את איסור האפלייה על רקע נטייה מינית וזהות מגדרית", אמר ח"כ הורוביץ. "מעבר למשמעות המשפטית, בכוחו של שינוי זה להשפיע גם מבחינה חברתית וחינוכית.

"אני קורא לכל חברי הכנסת לתמוך בהצעת החוק, במיוחד על רקע הקמתם של תאים גאים בשורה של מפלגות. המבחן האמיתי של המפלגות למחויבות לקהילה הגאה הוא בתמיכה בחקיקה ברורה, המקדמת שוויון זכויות ומאבק באלימות ובאפליה".

האגודה קראה במכתבים אישיים לרה"מ ולשרים לתמוך בהצעה

באגודה למען הלהט"ב התגייסו לקידום הצעת החוק, וקראו במכתבים אישיים לראש הממשלה, בנימין נתניהו וכן לשרי הממשלה לתמוך בהצעה.

"את תוצאותיה של אפליה על רקע נטייה מינית וזהות מגדר ראית בביקורך ההיסטורי בבית של 'האגודה', המייצגת את קהילת הלהט"ב, ימים לאחר הפיגוע הרצחני בברנוער", כתב יו"ר האגודה, שי דויטש, במכתבו לראש הממשלה.

דויטש הוסיף: "לא ייתכן כי למעלה משנתיים אחרי אירוע זה, עדיין קיימים במדינת ישראל חוקים האוסרים על אפליה, אך אינם כוללים איסור אפליה על רקע של נטייה מינית וזהות מגדרית.

"אדוני ראש הממשלה, אין בית בישראל בו אין חבר בקהילת הלהט"ב, בקרבה זאת או אחרת. אין קהילה, קבוצה או מפלגה בה אין לסביות, הומואים, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים. גם במפלגתך קם לאחרונה תא להט"בי, המנסה להביא את ייצוג הקהילה פנימה אל תוך המפלגה. אין בזהותו המגדרית או בנטייתו המינית של אדם כדי לשנות את ערכו בחברה, אין בכך כדי להצדיק אפליה נגדו. על המדינה להגן על אזרחיה מפני אפליה".

mako גאווה יפרסם היום בזמן אמת את תוצאות ההצבעה בכנסת

>> צפו: נוער גאה עושה ליידי גאגא בקמפיין נגד בריונות

>> "אני מבקש סליחה מבני ההומו שהתאבד"