>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
דחייה נוספת בהצעת החוק לאיסור על אפליה: שרת החקלאות, אורית נוקד, הגישה הבוקר (ד') ערר על החלטת ועדת השרים לענייני חקיקה שלא לתמוך בהצעת החוק של ניצן הורוביץ (מרצ), המבקשת לעגן בכל החוקים איסור על אפליית בשל נטייה מינית או זהות מגדרית. לפיכך, החליט הורוביץ לאפשר את דחיית ההצבעה במליאת הכנסת, שהייתה צפויה להתקיים הבוקר, שכן אם תושג תמיכה של הממשלה, קיים סיכוי גדול יותר שההצעה תתקבל.
הצעת החוק מהווה לחוק הפרשנות, כך שבכל מקום בדין הישראלי בו קיים איסור אפליה, יתווסף איסור על אפליה מטעמים של נטייה מינית או זהות מגדרית.
בתחילת השבוע לא זכתה ההצעה לתמיכת הקואליציה, על אף תמיכם של שלושה משרי הליכוד שנכחו בדיון. לימור לבנת וגדעון סער, נעדרו מהישיבה, מה שככל הנראה הביא למניעת הרוב בהצבעה. סער נעדר מהישיבה כדי להשתתף בהלווית אמה של יו"ר מרצ, ח"כ זהבה גלאון, שהתקיימה באותה עת.
כעת הגישה השרה אורית נוקד, חברת סיעת עצמאות של אהוד ברק, ערר על ההחלטה, מה שמחזיר את הצעת החוק לדיון נוסף בממשלה.
מדובר בדחייה השנייה של ההצבעה, שכן לפני כחודש נעתר הורוביץ לפניית התאים הגאים במפלגות הגדולות לדחות את ההצבעה, כדי לאפשר לחברי התאים לנסות ולשכנע את השרים וחברי הכנסת ממפלגותיהם.
"המבחן האמיתי של המפלגות למחויבות לקהילה הגאה"
הורוביץ יזם את החוק לראשונה באוקטובר 2009, כחודשיים לאחר פיגוע הירי בברנוער. במעמד הגשת ההצעה, הורוביץ אמר כי אם החוק הזה היה קיים, ההסתה הפרועה שניהל הימין הקיצוני נגד קהילת הלהט"ב הייתה נמנעת.
ההצעה עוררה בתחילה תרעומת בקרב פעילים בקהילה הטרנסג'נדרית, שכן היא לא כללה את האיסור על אפליה מטעמים של זהות מגדרית. לאחר פגישה בין הורוביץ לבין נורה גרינברג, ממנהיגות הטרסנג'נדרים בישראל, משך הורוביץ את הצעת החוק והגיש אותה מחדש בניסוח מתוקן.
"כמי שמייצג קהילה ענקית שעדיין סובלת מהתנכלויות ומחוסר שוויון אזרחי מלא, אני מוביל את המהלך הזה כחולייה משלימה למאמץ המשפטי העצום של הקהילה הגאה בשנים האחרונות, לקבוע ולהבהיר את איסור האפלייה על רקע נטייה מינית וזהות מגדרית", אמר ח"כ הורוביץ. "מעבר למשמעות המשפטית, בכוחו של שינוי זה להשפיע גם מבחינה חברתית וחינוכית.
"אני קורא לכל חברי הכנסת לתמוך בהצעת החוק, במיוחד על רקע הקמתם של תאים גאים בשורה של מפלגות. המבחן האמיתי של המפלגות למחויבות לקהילה הגאה הוא בתמיכה בחקיקה ברורה, המקדמת שוויון זכויות ומאבק באלימות ובאפליה".
האגודה קראה במכתבים אישיים לרה"מ ולשרים לתמוך בהצעה
"את תוצאותיה של אפליה על רקע נטייה מינית וזהות מגדר ראית בביקורך ההיסטורי בבית של 'האגודה', המייצגת את קהילת הלהט"ב, ימים לאחר הפיגוע הרצחני בברנוער", כתב יו"ר האגודה, שי דויטש, במכתבו לראש הממשלה.
דויטש הוסיף: "לא ייתכן כי למעלה משנתיים אחרי אירוע זה, עדיין קיימים במדינת ישראל חוקים האוסרים על אפליה, אך אינם כוללים איסור אפליה על רקע של נטייה מינית וזהות מגדרית.
"אדוני ראש הממשלה, אין בית בישראל בו אין חבר בקהילת הלהט"ב, בקרבה זאת או אחרת. אין קהילה, קבוצה או מפלגה בה אין לסביות, הומואים, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים. גם במפלגתך קם לאחרונה תא להט"בי, המנסה להביא את ייצוג הקהילה פנימה אל תוך המפלגה. אין בזהותו המגדרית או בנטייתו המינית של אדם כדי לשנות את ערכו בחברה, אין בכך כדי להצדיק אפליה נגדו. על המדינה להגן על אזרחיה מפני אפליה".
>> עדכונים: הכנסת תדון היום בהצעת החוק של ח"כ ניצן הורוביץ
>> הראל סקעת: אני רוצה להיות אבא"