בימים אלו עומלים באגודה למען הלהט"ב על הקמת ארכיון דיגיטלי ייחודי, שיהיה מאגר של העבר הקהילתי ויספק עדויות וסיבות לפעילות בעבר והחלטות עכשוויות. הארכיון המדובר ישמש את הקהל הרחב, שימוש חופשי וחינמי והוא מיועד גם לתלמידים וסטודנטים.
בשלב זה עיקר המאמץ הראשוני יהיה דיגיטליזציה של חומרים קיימים, לצד איסוף חומרים נוספים. לאורך השנים, שימרו באגודה מסמכים, תמונות, ממצאים ורשומות של הקהילה בישראל, אבל אלו נמצאים באחסון בלי יכולת של הציבור לגשת למידע. על זה, מרבית המידע וההיסטוריה של הקהילה הגאה בישראל נמצא אצל חברי וחברות הקהילה בביתם.
"דור מייסדי הקהילה הגאה הולך ונעלם ואם אנחנו לא נשמר את ההיסטוריה ונוקיר את המייסדות והמייסדים, שבזכותם אנחנו כאן, לא נוכל לשחזר אותם לעולם", אומרת יו"ר האגודה למען הלהט"ב, הילה פאר. "חובה עלינו לשמר את החומרים ולספר את הסיפור שלנו כקהילה חזקה שעדיין נאבקת על זכויותיה. חומרי הארכיון יספרו את הסיפור של הקהילה, יתעדו אירועים ואנשים, ויהיו מקור חשוב לאינפורמציה ומחקר. הם ההיסטוריה המתועדת של הקהילה, של מוסדותיה ותרבותה הרשמית הבלתי רשמית".
בשנה האחרונה קיבלה האגודה למען הלהט"ב יותר מ-100 פניות מתלמידים וסטודנטים המבקשים מידע וחומר על ההיסטוריה הלהט"בית בישראל, אבל למרבה הצער הדבר לא מתאפשר כיום, דבר ארכיון דיגיטלי יוכל לפתור די בקלות. "כיום אנחנו לא מסוגלים לספק מידע ברמה מספיק טובה, מה שפוגע ביכולת לבצע מחקרים בנושא. זה מהווה פגיעה ישירה ביכולת שלנו לקדם את המאבק לשוויון", מציינת פאר.
האגודה למען הלהט"ב נוסדה לפני 45 שנים בדירת מסתור בתל אביב, תחת השם "האגודה לשמירת זכויות הפרט", זאת אחרי שרשם העמותות סירב לקבל את המילים הומואים ולסביות. המורשת המפוארת של התנועה הלהט"בית בישראל מספרת גם את הסיפור של החברה הישראלית, שעשתה דרך ארוכה מחברה שמרנית לחברה מקבלת ופתוחה יותר.
דוגמה טובה לתהליך זה היא כנס ארגוני הלהט"ב היהודיים ב-1979, אירוע בו חברי וחברות הקהילה הגאה בישראל הפגינו לראשונה בפנים גלויות בכיכר מלכי ישראל (היום כיכר רבין) וקיבלו יחס משפיל מהסביבה, ועד תיקון חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, האוסר על אפליה בעבודה בשל נטייה מינית, שחוקק בשנת 1992.