הכנסת הפילה היום (23.12) את הצעת החוק לשוויון בדיור. ההצעה ביקשה לקבוע כי אסור לבעלי דירה להפלות בעת מכירה או השכרה מחמת נטיה מינית, מגדר, לאום, גזע, דת, ארץ מוצא, השקפה, השתייכות מפלגתית, מעמד אישי, הורות או מוגבלות.
ח"כ דב חנין, מיוזמי ההצעה אמר: "בשבועות האחרונים שמענו על מקרים בהם מזרחים וערבים הופלו והודרו מפרוייקטי מגורים על קרקע ציבורית, בין אם בשיווק מפלה או בפרסומת פוגענית. היינו עדים למחאות נגד השכרת דירות ומכירת מגרשים לערבים, וכן לשיטות שונות של קבוצות רכישה להדרת אתיופים. לפני כשבועיים, קמפיין לפרויקט מגורים חדש של חברת הנדל"ן "באמונה" עורר מהומה תקשורתית משום תכניו, שרבים תפסו כגזעניים.
אחת מקבוצות האוכלוסייה החוות אפליה בדיור, שאינה זוכה לעניין תקשורתי נרחב, היא הקהילה הלהט"בית. בעוד ביטויי האפליה כלפי האוכלוסייה הערבית או כלפי הציבור המזרחי עוררו דיון ציבורי ער, וגררו התבטאויות של חברי כנסת ואף שרים - לא כך המצב לגבי אפליית להט"בים. נציין כחריג את המקרה של עמית תורג'מן וליעוז שי, שזכה לתהודה ציבורית לפני כשלוש שנים.
"בן הזוג שלי ואני מצאנו דירה שמצאה חן בעינינו", מספר יהושע שוחט גורלטר. "לקראת החתימה על החוזה, שלחנו לעורך הדין של בעל הנכס, אדם מסורתי שחי בחו"ל, את שמותינו, כדי שיירשמו בחוזה. ימים ספורים לפני מועד החתימה, עורך הדין שייצג אותו פנה אלינו ואמר שהחוזה לא יצא פועל. כשלחצנו עליו, הסביר שבעל הנכס חיפש אותנו בגוגל, וכשגילה שאנחנו זוג גייז, סירב להשכיר לנו". המקרה, שאירע לפני כשנה וחצי, איננו חריג. "נאלצנו לחזור לנקודת ההתחלה מבחינת החיפושים. זאת חוויה שמזכירה לך, שגם בתל אביב, הומואים עוד סובלים מאפליה, מגזענות. הוא קיבל החלטה קטגורית לגבינו בלי לפגוש אותנו - זו המהות של אפליה". המקרה של שוחט גורלטר הסתיים בטוב: "הצלחנו למצוא בית... אפילו ראינו שהדירה ההיא עדיין בשוק כמה חודשים אחרי המקרה שלנו".
בהקשר לאפליית הקהילה הגאה בתחום הדיור, אמר ח"כ חנין: "אין לקבל מציאות בה אנשים חווים אפליה כשהם באים לשכור דירה או לקנות בית, בגלל נטייתם המינית או זהותם המגדרית. הקהילה הגאה רשמה לא מעט הישגים בשנים האחרונות, אולם חשוב לזכור שהאפליה עוד לא נעלמה, ושהיא גם לא תיעלם אם לא ניאבק בה. אם הכנסת היתה מאשרת בחקיקה את זכותם של להט"בים להיות שווים גם בקורת גג - זו היתה תרומה חשובה למאבק בהומופוביה".
לאחרונה, הפילה הממשלה שתי הצעות חוק לקידום השוויון ורווחת הקהילה: הצעת חוק הקובעת כי נפגעי פשעי שנאה יזכו בתגמולים, בדומה לנפגעי פעולות איבה (הופלה ב-11 בנובמבר), והצעת חוק הפרשנות, הקובעת כי אפליה על רקע נטייה מינית וזהות מגדרית תיחשב אפליה אסורה בחוק (הופלה ב-2 בדצמבר).
עוד בגאווה:
האם אנחנו צריכים לפרגן לאמיר אוחנה רק כי הוא גיי?
תחרות לכתיבת עבודות אקדמיות בנושאים להט"ביים
גדלתי בבית נורמלי, למה "הומו" זאת עדיין קללה?
>> אם נתקלתם באפליה על רקע נטיה מינית, תוכלו לדווח עליו בטופס ייעודי באתר האגודה