לאחר פרסום התקרית לראשונה ב-mako, הגישה פרקליטות מחוז חיפה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד פיראס עלי (38) וניהאד חטיב (46) מעכו ועז אלדין ג'ראדאת מיהודה ושומרון בגין סחיטה באיומים ובכוח, חטיפה, שוד, חבלה ועוד, זאת לאחר שקשרו קשר לסחוט מהמתלונן בעלות על חלקות אדמה שבבעלותו.

על פי כתב האישום שהגישה עו"ד נג'וא סלימאן, הגיע פיראס לאזור ג'נין לאסוף את ג'ראדאת ואדם נוסף לתוך שטחי ישראל, על אף שידע שאין להם אישור כניסה כחוק. שלושת הנאשמים נסעו לבית המתלונן, איש עסקים פלסטיני הומו שברח משטחי הרשות בשל סכנה לחייו, קשרו את ידיו ורגליו באזיקונים, מנעו ממנו לקרוא לעזרה והחלו להכותו בכל חלקי גופו. 

בעוד המתלונן כבול, חיטטו השלושה בארונות ביתו על מנת לאתר את המסמכים הקשורים לבעלותו של המתלונן בחלקות האדמה וגנבו חפצים בעלי ערך. אחד הנאשמים היכה את המתלונן ברגלו באמצעות פטיש ואיים: "היום אתה הולך למות אם אתה לא חותם על כל האדמות". ג'ראדאת תקף את המתלונן באמצעות פלייר שמצא, תוך שהאדם הנוסף פונה אל המתלונן ומודיע לו כי עליו לחתום על ניירת.

חטיפה אילוסטרציה (צילום: G-Stock Studio, Shutterstock)
אילוסטרציה|צילום: G-Stock Studio, Shutterstock

בהמשך הכניסו הנאשמים את המתלונן לרכב ונסעו אל ביתו של פיראס, שם הייתה נוכחת גם בת זוגו, חטיב. הנאשמים הושיבו את המתלונן החבול בסלון הבית ואיימו עליו כי אם במהלך הלילה לא יחתום על כל הניירת - הוא ימות. אז התקרבה חטיב אל המתלונן והורתה לו לחתום על המסמכים באמרה כי עליו לחתום על מנת שלא יהרגו אותו. 

מפאת חששו של המתלונן, הוא חתם על מסמכים. מיד לאחר מכן, התקשר פיראס אל עורך דין השוהה ברשות הפלסטינית ואמר לו כי הם יגיעו להיפגש עמו במחסום שסמוך לכניסה לג'נין. הנאשמים החלו לעשות את דרכם לשטחי הרשות הפלסטינית יחד עם המתלונן, כאשר במהלך הנסיעה איימו עליו פעם נוספת כי לא יחתום על כל המסמכים יהרגו אותו. 

במהלך סיור שגרתי חלפה ניידת משטרה על פני הרכב בו הובילו הנאשמים את המתלונן. כאשר פיראס יצא מהרכב על מנת לדבר עם שוטרי אום אל-פחם, ג'ראדאת ניסה למנוע מהמתלונן לקרוא לעזרה. למרות זאת, המתלונן הלם על דלת הרכב באמצעות רגליו וצעק לעזרת השוטרים, שהבחינו במצוקתו וחילצו אותו.

במסגרת כתב האישום יוחסו לנאשמים עבירות סחיטה באיומים ובכוח, חטיפה לשם סחיטה או איום, שוד בנסיבות מחמירות וחבלה בכוונה מחמירה. לפיראס יוחסה עוד עבירת הסעת תושב זר ולג'ארדאת יוחסו גם עבירות כניסה וישיבה בישראל שלא כדין. המתלונן קיבל היתר מהמנהל האזרחי לשהות בישראל בשל הסכנה הממשית לחייו. למרות זאת, השבוע עמד לפוג תוקף ההיתר, אך לאחר הפרסום ב-mako ופניית הגורמים הרלוונטיים, הוחלט להאריך את ההיתר במספר שבועות נוספים. 

ריטה פטרנקו, מנכ"לית עמותת "הבית השונה" הפועלת להעצמת הקהילה הגאה הערבית בישראל, מסרה בעקבות הגשת כתב האישום: "המתלונן חשש מאוד שהוא ימשיך להיות בסכנה, שמא המשטרה לא תפעל כראוי, ופחד שהגשת התלונה דווקא תנקום בו. כעת הוא רגוע הרבה יותר ואנו ממשיכים לסייע לו כמיטב יכולתנו. אנחנו מברכים על ההתייחסות הרצינית והמקצועית של משטרת ישראל לסוגייה". 

ריטה פטרנקו (צילום: באדיבות המצולמת)
ריטה פטרנקו|צילום: באדיבות המצולמת

חברת הכנסת אבתיסאם מראענה (העבודה) פנתה לעמותת "הבית השונה" וביקשה לסייע למתלונן. "אחמד נרדף בשטחי הרשות הפלסטינית בשל זהותו המינית", כתבה בעמוד הפייסבוק שלה. "עד שישראל תאפשר מקלט מכבד עבורו ועבור אותם אנשים שנרדפים על לא עוול בכפם, אני קוראת לכם לתרום עבורם למצרכים בסיסיים. עד שאותם אנשים יקבלו מחסה, הגנה ואפשרות לעבוד, עד שתהיה להם אופציה ליישוב מחדש במדינה שלישית. אני תרמתי עבורו".

היחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים מסרה בתגובה: "היחידה פועלת ללא לאות ומשקיעה לאורך כל השנה משאבים רבים למען הצלת חייהם של תושבים פלסטינים, הטוענים לרדיפה או מאוימות על רקע השתייכותם לקהילת הלהט"ב. זאת בין היתר על ידי מתן היתרי שהייה זמניים בישראל לצרכי רווחה, הניתנים בראש ובראשונה במטרה להציל חיים, ומאפשרים להם לשהות בישראל עד תום ההליכים למציאת פתרון עבורם.

באשר למקרה המתואר בפנייתכם ולאור הבקשה שעברה למנהל האזרחי, הוחלט להאריך את היתר השהייה שניתן לאדם שבנדון במספר שבועות נוספים ובמהלכם יזומן לראיון עם מתאם הרווחה, בו תידון בקשתו להארכת היתר. נדגיש כי ההיתר ניתן בהתאם להמלצת הגורמים המוסמכים שבוחנים כל מקרה לגופו, בכפוף לאישור גורמי הביטחון".