בשבועות האחרונים מנהל שר הביטחון משה (בוגי) יעלון קמפיין בחירות המיועד באופן ייחודי לקהילה הגאה. חברי הקהילה מקבלים ממנו מודעות היישר אל הפייסבוק האישי שלהם עם הפנייה "אני מגויס למען הקהילה הלהט"בית". מהלך לא מובן מאליו, לא במפלגות המרכז שמאל, ובטח שלא בליכוד.
שר הביטחון, אתה בין חברי הכנסת הבודדים שמפרסם באופן ייחודי לקהילה הגאה, מדוע בחרת לעשות זאת?
"אני רואה את עצמי כשגריר של קהילת הלהט"ב בכנסת ובחיים הציבוריים, ומגויס כדי לאפשר לקהילה להמשיך בחיים של יצירה ועשייה בלי שאיש ינסה לפגוע בה. אין אצלי התלבטויות בעניין הזה, ואני מגויס גם כדי להילחם בהומופוביה וגם להיאבק למען שוויון זכויות בפני החוק. כשליח ציבור אני פונה למגזרים שונים ולקהילות שונות, וזה היה טבעי בעיניי לפנות גם לקהילת הלהט"ב במסגרת קמפיין הפייסבוק. כך עשיתי בעבר, כך אני עושה עכשיו וכך אעשה גם בעתיד".
את הקמפיין הזה החל יעלון עוד בימי הפריימריז, בהם התמודד על כל קול, ונראה כי לא חשש שהמהלך יפגע בו בקרב חברי הליכוד. במבחן התוצאה, מצביעי הליכוד לא נרתעו מהמסר ושבצו אותו במקום ה-7 ברשימה לכנסת, שיפור במקום אחד לעומת הפריימריז ב- 2012.
לתחושתך התמיכה פגעה בך בפריימריז בליכוד או הועילה?
"העובדה שאני דוגל בסבלנות ובסובלנות, בהקפדה על החוק בלי למצמץ ובלחימה בגזענות, באפליה נגד נשים ומיעוטים ובהומופוביה – העובדה הזו היא חלק ממני וממי שאני, גם כאדם וגם כפוליטיקאי. לא חששתי שהיא תפגע בי פוליטית והיא לא פגעה בי פוליטית. התבונה הקולקטיבית ניצחה בפריימריז של הליכוד, הרחיקה את הגורמים הקיצוניים מהמפלגה ומרשימתה לכנסת וכפי שאפשר היה לראות, גם לא פגעה בי ובעמדות הליברליות שאני דוגל בהן, עמדות אשר מייצגות לטעמי את הליכוד האמיתי".
מי שחשב שהקמפיין יוסר אחרי שהפריימריז בליכוד נגמרו, הופתע לגלות כי הוא ממשיך גם אחרי ומכוון לציבור הבוחרים הכללי. הוא בלט במיוחד לאחר שפורסם הסרטון של מתמודדי הבית היהודי המתנגדים בכל תוקף לנישואים חד-מיניים.
הסרטון של מתמודדי הבית היהודי:
מה חשבת על הסרטון של מתמודדי הבית היהודי?
"אני מתנגד בתוקף לפסילה ולפגיעה בזכויותיהם של אנשים או קהילות רק בגלל שהם אחרים או מייצגים דרך חיים אחרת. אני מתנגד לכך ונלחם נגד הפסילות הללו. בעיניי מדובר בתופעה מקוממת, לא הומאנית ושאינה עולה בקנה אחד עם ערכים יהודיים ודמוקרטיים. החברה הישראלית אינה יכולה להרשות לעצמה דברים שכאלו. אני גם חושב שחובתה של מדינת ישראל לסייע לחברי וחברות קהילת הלהט"ב להקים משפחה, להוליד ילדים, לחיות על פי דרכם, להתפרנס, לפרוח ולתרום. לכן אני תומך בהכרה של מדינת ישראל בנישואים חד-מיניים. זו זכות אנושית בסיסית של כל אדם, ללא הבדל דת, גזע, מין או נטייה מינית".
האם היה מפגש אישי או מישהו בסביבתך שהוא גאה והאיר את עיניך בנושא?
"בוודאי שאני מכיר ופגשתי במהלך חיי - הן בהיותי במדים והן כאזרח - הומואים ולסביות, אבל הנטייה המינית מעולם לא היוותה מבחינתי סוגיה להתעכב עליה. מבחינתי אדם הוא אדם, ונטייתו המינית היא עניינו הפרטי וחלק ממי שהוא או היא".
האם הקהילה הגאה יכולה לסמוך על כך שתצביע בעד נישואים גאים, פונדאות ושוויון בפני החוק?
"אני מקווה שבכנסת הבאה יובאו לאישור חוקים שיאפשרו לחברי וחברות הקהילה הלהט"בית להמשיך להתפתח ולחיות חיים כמו כל אחד אחר – להתחתן, להוליד ילדים ועוד – וככל שזה תלוי בי, אני אשמח ואפעל שהממשלה הבאה תקדם זאת".
כעת נותר לקוות כי האמירות האמיצות של שר הביטחון יעלון יחלחלו גם ליו"ר המפלגה בנימין נתניהו שמביע שתיקה רועמת באשר לעמדותיו בעניין, למעט שימוש בקהילה הגאה בנאומיו באנגלית כדי להתנגח באיראן. שתיקה זו של נתניהו אינה רק סמלית, אלא היה ויש בכוחו להפשיר את הצעות החוק שנתקעו בגלל הגשת ערר של 'הבית היהודי'".