עובדי עמותת "אותות", המפעילה 34 מסגרות בישראל לבני ובנות נוער בסיכון, מנהלים קרוב ל-11 חודשים מאבק בהנהלה על שיפור תנאי השכר שלהם. כחלק מהמאבק, יצאו בשנה האחרונה העובדים שלוש פעמים לעיצומים ובעקבות זאת, הודיעה ההנהלה בשבוע שעבר כי תסגור את "בית דרור", המסגרת המיועדת לבני ובנות נוער להט"ב בסיכון, עד לסיום העיצומים.
המסגרת אכן נסגרה ובני הנוער שהתגוררו בה הועברו למסגרות אחרות, אך מאבק העובדים נמשך. "מזעזע לראות שבמקום הידברות, לוקחת ההנהלה את בני הנוער כבני ערובה", אמר אז ל-mako איגוד עובדי חסות הנוער, ואילו הנהלת העמותה קראה לעובדים להקפיא את העיצומים ולהתכנס למשא ומתן".
לפני כשעה הגיעו עשרות מפגינים אל צומת עזריאלי בתל אביב, במחאה על צעדי ההנהלה וסגירת "בית דרור". הם דורשים לפתוח בחזרה את המסגרת ולשפר את תנאי העסקת העובדות והעובדים בעמותת "אותות". המפגינים הניפו שלטים עליהם כתוב "עבודה עם גאווה, משכורת ראויה" וגם "איפה אתה שמולי", כביקורת על שר העבודה והרווחה, שנמנע עד כה מלהתערב בסכסוך.
"במקום שבו שר הרווחה הלהט"ב לא פוצה פה כבר עשרה חודשים ופועל אל מול הנהלת עמותת אותות, גם כשקורת הגג היחידה לנוער להט"בי נסגרת, זה מחמם את הלב לקבל תמיכה של כל כך הרבה אנשים וארגונים מקהילת הלהט"ב", אמר ל-mako אלעד אהרון, מדריך בהוסטל "אבני דרך" וחבר בוועד כוח לעובדים. "היום העובדים והעובדות וחשוב מכך, הנערים והנערות שלמענם אנחנו נאבקים, מבינים שהם לא לבד".
את ההפגנה אירגנה תנועת "עומדים ביחד", ארגון חברתי יהודי-ערבי, בשיתוף "כוח לעובדים", הארגון המייצג את עובדי העמותה, ושורת ארגוני קהילת הלהט"ב: האגודה למען הלהט"ב, איגי, חוש"ן, מעברים, בת-קול, הבית השונה, תהלה, פסטיבל הקולנוע הגאה, מועדון ספורט גאה, האחווה הסטודנטיאלית הגאה ופרויקט ההיסטוריה הגאה החיפאית.
"העובדות והעובדים בעמותת אותות עושים לילות כימים למען הנוער, וכל זה תמורת תנאי העסקה מינימליים שגורמים להם לא להישאר בעבודה לתקופה ממושכת", אמרה הילה אסיה, פעילה בתנועת עומדים ביחד שיזמה את ההפגנה. "דבר זה פוגע גם בעובדים וגם בנערים ונערות. אנחנו מזהות שזו האחריות שלנו לתת גב ותמיכה לבנות ובני הנוער הלהט"בים שזקוקים לקורת גג, ומבינות שבשביל יחס הומני וטוב עבור הנערים והנערות, גם העובדים והעובדות צריכים וראויים לקבל שכר הוגן וזכויות סוציאליות. לא ניתן יד לסחיטת העובדים והקהילה."
ריטה פטרנקו, מנכ"לית עמותת הבית השונה להעצמת הקהילה הערבית-הלהט"בית, הגיעה במיוחד מבאר שבע כדי להשתתף בהפגנה. "הגעתי ישר אחרי העבודה באמצע שבוע כדי לתמוך בנוער, בעובדים ובמדריכים - זהו מאבק למענם ולמען הקהילה כולה", אמרה.
"תמיכת הקהילה מרגשת, מן הרגע שהודיעה הנהלת אותות על הסגירה אנו מוצפים בהודעות תמיכה מארגוני הלהט"ק השונים", נמסר מוועד העובדים המאוגד בכוח לעובדים. "ברור לכולם כי הצעד בה נקטה העמותה הוא לא מידתי. לא ייתכן כי החלופה למשא ומתן ענייני לשיפור הנדרש בתנאי העובדים, יהיה פגיעה בבני הנוער".
מעמותת אותות נמסר: "צר לנו שארגון כוח לעובדים בוחר לייצר רעש תקשורתי במקום להתכנס למשא ומתן אינטנסיבי ולהגיע להסכמות. בית דרור יחזור לפעול כמתוכנן בעוד יומיים ולתת מענה כמו יתר מסגרות העמותה. חשוב להדגיש שגם בימים בהם המסגרת היתה סגורה המשיכו הנערים והנערות השוהים בה לקבל מענה מקצועי במסגרת העמותה".