ביום שני בשבוע שעבר נחתה בישראל משלחת להט"בית צרפתית ייחודית המורכבת מיהודים, נוצרים ומוסלמים. בששת הימים בהם שהתה המשלחת בארץ, היא ביקרה בכנסת, נפגשה עם ח"כ ניצן הורוביץ, ביקרה במקומות הקדושים ובאתרי תיירות שונים בישראל וברשות הפלשתינאית.
הגיעו למרות התנגדות של ארגונים ערבים
המשלחת, המונה ארבעים ושמונה איש, היא המשלחת הראשונה המורכבת מלהטבי"ם יהודים, נוצרים ומוסלמים. מרבית החברים הם נוצרים המשתייכים לארגון הלהט"בי הנוצרי 'דוד ויהונתן', לו נשיא ונשיאה גאים. מיעוט מחברי הקבוצה משתייך לארגון היהודי 'בית חברים' ורק שלושה משתתפים מהארגון המוסלמי 'HM2F'.
ביקור זה, שתוכנן במשך שנתיים, היה חשוף בשבועיים האחרונים לביקורת קשה מצד ארגונים ערביים פרו-פלשתינים (ובכלל זה גם ארגון אלקאווס הממוקם במזרח ירושלים) שאף הוציאו מכתב משותף באתר האינטרנט שלהם.
במכתב, עליו חתומים ארגונים ערביים להט"בים מכל רחבי העולם ובכלל זה לבנון, אנגליה, פלסטין (ארגון ישראלי), מצרים, ועוד הם יוצאים באופן נחרץ כנגד הביקור של המשלחת.
עיקר כעסם מופנה לארגון הצרפתי המוסלמי- 'HM2F' בטענה כי הביקור של המשלחת מפר את החרם הכללי על מדינת ישראל ושהוא מנוגד לסולידריות הערבית בעיקר בגלל הפגישות של חברי המשלחת עם אישים מהממסד הישראלי, כמו למשל חבר הכנסת ניצן הורוביץ.
המכתב רווי ביטויים כמו "טיהור אתני" ו"אפרטהייד", ויש בו ביקורת מפורשת כלפי הארגון 'HM2F', ארגון מוסלמי החבר בקואליציות מוסלמיות עולמיות.
חוששים: רוב חברי הארגון בארון
הארגון הלהט"בי 'HM2F' נוסד לפני שנתיים, מרכזו בפריז, והוא מונה שלוש מאות חברים מכל מין ומגדר. הייחודיות של ארגון זה שהוא מוגדר כארגון דתי ולא כארגון פוליטי.
הארגון פונה ללהט"בים המגיעים מרקע מוסלמי (גם אם הם אתיאיסטים) וגם ללהט"בים שהם מוסלמים פעילים. רוב חברי הארגון נמצאים בארון, חלקם מגיעים ללמוד בצרפת ממדינות צפון אפריקה (תוניסיה, אלג'יריה ועוד) ללימודים, ולכן הם יכולים לנהל אורח חיים גאה מבלי שההורים שלהם ידעו על נטייתם המינית.
"הורים רבים לא רוצים לדעת את האמת על ילדם. פעמים רבות ההורים כבר חושדים במשהו, וכשהילד בא להגיד להם את האמת, הם אומרים לו משהו במדיניות של "Don't ask ,don't tell" - מה שקורה אתך זה עניינך רק אל תגיד לנו", אומר דובר המשלחת, לוטפי מוחמד. "היו גם כמה תגובות קיצוניות של הורים. אני לדוגמא הוכיתי על ידי אחי כשהייתי בגיל שתים עשרה הוא פשוט שבר לי את הלסת והאף כי הוא חשב שזה יהפוך אותי לגבר".
הגיעו לישראל - למרות הכעס הרב
עוד הוסיף מסעוד, כי הוא באופן אישי בא מאווירה הדוחה את ישראל על הסף. "המשפחה שלי לא קונה שום דבר שמיוצר בישראל. אנחנו יכולים להסתובב יום שלם כדי לחפש אשכוליות העיקר לא לקנות אשכוליות מישראל. לכן ישראל זה המקום האחרון בעולם שהייתי בא לבקר בו, אבל החלטתי לבוא כי זה חשוב לי עצמי לדעת שבאתי לכאן. אני רוצה לראות במו עיני את המציאות ולא רק לשמוע אנשים עם סטיגמה".
גם מוחמד הסכים לדברים, וניסה להסביר איך הוא רואה את הכעס של הקהילה הלהט”בית המוסלמית כלפי ארגונו. "זה חשוב לנו מאוד כארגון לבוא ולקיים את הדיאלוג הזה, למרות שזה קשה להיות מותקף בתוך הקהילה שלך".
לפי מוחמד, ארגונים להט"בים אסלאמיים חייבים להיות קיצוניים כנגד ישראל. "אין להם ברירה. זו הדרך היחידה בה הם יכולים להשיג סוג של לגיטימציה או אפילו רק הפסקת אש עם הקבוצות האיסלאמיסטיות הקיצוניות בקרבן הם חיים. ברגע שהם דוחים את ישראל באופן מוחלט הם כאילו מכריזים על הנאמנות שלהם לעם הערבי".
נראה כי זהותם הערבית וההומוסקסואלית של ערביי ישראל קשה מנשוא. "זה סוג של סכיזופרניה בזהות", מדגיש מוחמד. "הם נמצאים בקהילה ערבית שלא מקבלת אותם כלהט"בים ונמצאים בקהילה ישראלית להט"בית שלא מקבלת אותם כי הם ערבים.
אני יכול להבין את זה, כי גם הארגון שלנו נמצא בדיוק באותה מציאות. אנחנו חלק מקהילה מוסלמית בצרפת, קהילה שדוחה אותנו. מהצד השני אנחנו נמצאים בקהילה הלהט"בית הצרפתית שמקבלת אותנו כלהט"בים אבל היא לא מקבלת אותנו כמוסלמים ולכן אנחנו נמצאים בתוך מציאות כל כך מורכבת".
מוכנים לדבר, אבל חוששים להיחשף
שלושת חברי המשלחת המוסלמים שמחו להתראיין אבל גם חששו מאוד מכך שהראיון הזה רק ידרדר את מצבם בעולם הלהט"בי המוסלמי (מי שחתומים על המכתב מתנגדים לכל דיאלוג עם התקשורת הישראלית).
הם הבהירו מיד בתחילת השיחה כי הם "רק רוצים להגיד את כל האמת". אמירה זו נשמעה לי מוזרה בהתחלה, אבל בסופה הבנתי עד כמה הארגון שלהם חשוף ללחץ עולמי: הם בסך הכל הבטיחו שהם יגידו לי את מה שהם חושבים באמת, ולא את מה שמצופה מהם להגיד.
"אנחנו חוששים, כי במכתב יש איום מרומז על דחייה של הארגון מקואליציות מוסלמיות ועל הפסקת התמיכה הכלכלית", אמר לי נשיא הארגון ממש בסיום השיחה.
"אולי מחר הארגון שלנו ייפול, כי אנחנו כאילו לוקחים צד והם רואים בנו כמזדהים עם הציונים, אבל אנחנו נגד חרם. אנחנו מאמינים שצריך לשמוע את האמת ואת כל האמת. הדעה שלי על ישראל השתנתה, שמעתי דיאלוג עמוק על ישראל יותר ממה שחשבתי, ראיתי איך האנשים משני הצדדים נמצאים במניפולציה".
עכשיו נשיא הארגון יודע שהמאבק הרבה יותר מורכב מאיך שזה נראה בטלוויזיה. "אנחנו מבינים את הכעס שיש כלפינו מארגונים פלשתינים, אבל אנחנו בצד הפלשתיני למרות שאנחנו לא רוצים כל סכסוך אלים עם ישראל אנחנו רק רוצים להמשיך בדיאלוג", אמר.