ציון אליאש (25) וארבעה מחבריה, נפלו קורבן להתקפה להט"בופובית מכוערת ביום שישי האחרון, בסמוך לבנייני האומה בירושלים, בזמן שהיו בדרכם לכנס הטרנסי השנתי שהתקיים בתל אביב.
ציון וחבר נוסף קנו קפה בתחנה המרכזית בירושלים ועשו את דרכם לתחנות האוטובוס שמול בנייני האומה, שם חיכתה הסעה שארגן הבית הפתוח לגאווה וסובלנות בעיר ועמדה לצאת לכנס. בדרכם למקום, החלה לעקוב אחריהם חבורה של שישה נערים. לדבריה של ציון, הנערים החלו לצעוק לעברם משפטים מטרידים כמו "פה זה לא תל אביב" ו"לכי לעזה תהיי שם לסבית".
זו לא הפעם הראשונה שציון חווה להט"בופוביה במרחב הציבורי בירושלים והיא מספרת כי לרוב ההטרדה מסתכמת בקריאות מכוערות, אך הפעם המפגש הידרדר לאלימות פיזית והטרדה מינית. "פתאום אחד הנערים התנגש בנו בעוצמה וגרם לקפה להישפך עלינו. הוא צחק והיה מבסוט מעצמו", היא מספרת בשיחה עם mako.
ציון מספרת שחברה והיא התחילו ללכת מהר יותר לכיוון התחנה, אבל הנערים הדביקו את הקצב והמשיכו בהטרדה. "אחד מהם חפן את מי שהיה איתי במפשעה ואחד אחר תפס את המפשעה שלו מולנו והתחיל להיאנח", היא נזכרת. "חבר שלי צעק עליהם שלא יגעו בו, והם זרקו עלינו אבנים, דחפו אותנו והמשיכו לגעת בנו, רק כדי להראות שהם יכולים".
כעבור מספר דקות, ציון וחברה הגיעו לנקודת המפגש, שם פגשו שלושה חברים נוספים. "חשבתי שאם נגיע אליהם הם יפסיקו, כי עכשיו אנחנו חמישה, אבל זה רק החמיר", היא מספרת. "הם התגודדו סביבנו, קיללו, העליבו ודחפו. איימתי להתקשר למשטרה, אבל אחד מהם חיקה אותי והזמין אותי למצוץ לו".
האלימות התגברה והתוקפים הפילו את אחד מחבריה של ציון על הרצפה, זאת בזמן שאנשים רבים בסביבה צופים במתרחש מהצד. בדיוק באותו רגע, עברו במקום מספר חיילים שהגיבו לאירוע, הבריחו את התוקפים ואולי מנעו בגבורה אירוע חמור הרבה יותר.
"נשארנו מבוהלים. פיזית אנחנו בסדר, אבל מבחינה רגשית אנחנו עוד עובדים על זה", סיפרה ציון על היום שאחרי. "זה לא היה אירוע קל. אני כועסת. עמדנו שם חמישה אנשים מבוגרים עם אפס יכולת לעצור את הסיטואציה, לא משנה מה אמרנו או עשינו לא עזר וחוסר האונים הזה משגע אותי. אני רוצה שיהיה לזה מחיר, שהמשטרה תמצא אותם, כי הם לא חשבו שתהיה למעשים שלהם איזושהי השפעה, שהם יכולים להיטפל אלינו רק כי הם רוצים ובזה זה ייגמר".
בעקבות התקרית, הגיש הבית הפתוח בירושלים תלונה במשטרה וציון עצמה פנתה לציבור בפייסבוק בבקשה לסיוע מכל מי שאולי היה עד לתקרית. "מחר אגש למשטרה לתת עדות ואני מאוד מקווה שהתיק יטופל ולא יסגר מחוסר עניין לציבור, כמו שקורה הרבה פעמים במקרים כאלה", אומרת ציון. "הם תקפו אותנו נטו בגלל הנראות שלנו, ומסתבר שנראות קווירית היא עילה לתקיפה בירושלים. זאת לא מחשבה מעודדת, זה פוגע בתחושת הביטחון שלי ושל כל מי ששמע על הסיפור הזה".
״האלימות והלהט״בופוביה הזאת לא יכולה לעבור לסדר היום. התקיפה החמורה מצטרפת למקרי להט״בופוביה נוספים בירושלים בחודשים האחרונים בעוד השתיקה וחוסר הפעולה של עיריית ירושלים צורמות במיוחד" נמסר מהאגודה למען הלהט"ב והבית הפתוח לגאווה וסובלנות בירושלים. "אנחנו מצפים ומצפות מהעירייה ומשטרת ישראל לפעול בנחישות ולמצות את הדין המלא עם התוקפים. לא ייתכן שחברי וחברות הקהילה הגאה לא ירגישו בטוחים בבירת מדינת ישראל ולא יתכן שלא ניתן להסתובב בירושלים בנראות קווירית. אנחנו מבקשים מכל מי שחווה מקרה להט״בופובי לפנות למרכז הדיווח של האגודה ולא להתמודד עם זה לבד".
ממשטרת ישראל נמסר: "בעקבות תלונה שהוגשה במשטרה, נפתחה חקירה שנמצאת בראשיתה ובמסגרתה מבוצעות פעולות חקירתיות מגוונות לרבות פעולות מודיעיניות וטכנולוגיות. נמשיך לחקור את המקרה במקצועיות וברגישות על מנת להגיע לחקר האמת".
מרכז הדיווח של האגודה, ע"ש ניר כץ, מציע סיוע לכל מי שנפגע/ה מאפליה, שנאה או פגיעה על רקע נטייה מינית או זהות מגדרית. לדיווח על מקרה להט"בופובי.