עם תחילתה של האולימפיאדה דיווחנו כי יתחרו בה 142 ספורטאים וספורטאיות גאים וגאות, אבל מאז עוד ועוד משתתפים יצאו מהארון והמספר הזה עומד כיום על 181, פי שלוש יותר מהאולימפיאדה הקודמת בריו. מי שעוקב באדיקות אחרי המשחקים כבר שם לב שמאז שבוע שעבר הייתה עלייה דרמטית במספר הלהט"ב שקטפו מדליה, ועד כה בני ובנות הקהילה הגאה זכו ב-19 מדליות סה"כ: שש מדליות זהב, שבע מדליות כסף ו-6 מדליות ארד.
שימו לב - אם כל הלהט"בים היו מתחרים תחת נבחרת אחת, אותה נבחרת הייתה מדורגת במקום השביעי בעולם במספר מדליות הזהב באולימפיאדת טוקיו 2020, ובמקום שמיני בסך כל המדליות. המדינות היחידות שהגיעו להישגים טובים יותר הן סין, ארצות הברית, יפן, אוסטרליה, רוסיה ובריטניה.
מתוך 19 מדליות, 16 מהן מגיעות מאירועי ספורט לנשים. הג'ודוקא הצרפתייה אמנדין בוקרד היא היחידה שזכתה שתי מדליות, כסף וזהב, חמישה שבועות בלבד אחרי שיצאה מהארון. מסתבר שג'ודו הוא גם הספורט הכי גאה באולימפיאדה, משום שהביא ללהט"ב עד כה חמש מדליות סך הכל. עוד ענפים גאים הם סופטבול, כדורסל, צלילה, סייף, רוגבי, הטלת כדור ברזל ושחייה, בין היתר.
יש שתי שיטות לדירוג מדינות באולימפיאדה ואף אחת מהן לא רשמית, למרות ששתיהן מופיעות באתר הרשמי של המשחקים האולימפיים. הראשונה, הפופולרית יותר, היא לדרג את המדינות רק על בסיס מדליות הזהב, אז הנבחרת הגאה מדורגת במקום השביעי. השיטה השנייה היא לדרג את המדינות על סמך כל המדליות שברשותה, אז הנבחרת הגאה מוצאת את עצמה במקום השמיני. השיטה השנייה פופולרית יותר בארצות הברית, בעיקר משום שאז היא ממקמת את ארה"ב במקום הראשון.
למרות זאת, הדירוג הזה הומצא אך ורק בשביל הפאן הטהור ובשביל לתת מקום של כבוד לספורטאים וספורטאיות המוכשרות, שהיו אמיצים מספיק להציג את האני האמיתי שלהם אל מול כל העולם. כדאי לזכור שיש לא מעט להט"ב באולימפיאדה שאין להם אפשרות לצאת מהארון, כי הם עדיין לא מוכנים לכך, או בגלל שמעשה כזה עלול לפגוע בקריירה ואפילו בחיים שלהם.