>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
בתביעה אזרחית שהגיש במנהטן, הרומנטיקן חסר התקנה מיכאל פיסיאנו מאשים את אתר OKcupid ואת חברת האם שלו IAC, על כך שלא ניהלו "אפילו סינון מינימלי של החברים באתר, ולכן באופן מטעה יצרו את הרושם ששירות ההיכרויות שלהם בטוח... כאשר למעשה מדובר במלכודת עבור הלא זהירים".
פיסיאנו בן ה-65 קיבל לראשונה הודעה מהמשתמש "genuineguy62" (בחורמקורי62) ב-11 בפברואר 2013. לטענת פיסיאנו הוא הרגיש בטוח והאמין בשידוך המקוון שלו, שהציג את עצמו בשם ברוס תומפסון, פשוט כי היה לו פרופיל ב-OkCupid, שמגדיר את עצמו כאתר היכרויות החינמי הטוב ביותר.
הקשר בין השניים התקדם ועד חודש מרץ כבר שוחחו ביניהם בסקייפ, בטלפון והחליפו מיילים אישיים. פיסיאנו אפילו הסכים לבקשת תומפסון למחוק את הפרופילים האישיים באתר ההיכרויות, מכיוון שהם כבר מצאו אחד את השני.
באפריל, פיסיאנו המסנוור מהאהבה החדשה שלו, שלח תשלום נוסף של 46,420 דולר לבקשתו של תומפסון לחברת "מקבנסון ושות' בבריטניה.
פיסיאנו, שהבין עם הזמן כי נפל קרבן להונאה, נעזר בחבר ואיתר את תומפסון באתר www.malescammers.com. "נראה כי מר תומפסון השתמש עם מר פיסיאנו באותו מספר טלפון ובאותה כתובת דואר אלקטרוני בהם הוא משמש לביצוע הונאות אחרות", נאמר בתביעה.
פיסיאנו הגיש תלונה במשטרה, שם ביקשו ממנו הבלשים להישאר בקשר עם תומפסון. בסופו של דבר שלח תומסון לפיסיאנו צ'ק מזויף, אבל המעבדה לזיהוי פלילית לא מצאה טביעות אצבעות ולא הצליחה לאתר את התוכנה ששימשה ליצירת הצ'ק המזויף.
פיסיאנו הפסיק סוף סוף לתקשר עם מושא האהבה הכושל שלו ביוני 2013, אבל לטענתו הנוכל עדיין דג קורבנות באתר OkCupid תחת שם המסך "bigheartedbt"
פיסיאנו תובע את אתר ההיכרויות בתקווה לקבל בחזרה את הכסף שהפסיד בהונאה. הוא גם תובע את הבנק שלו על שלא הצליח לעמוד בנהלים מסודרים להעברת כספים. אבל אנחנו בטוחים שגם אם אדם היה יכול לתבוע את עצמו, פסיאנו לא היה עושה את זה. זו לגמרי לא אשמתו, הרי.