שגרירות בריטניה באיחוד האמירויות מתמודדת ביממה האחרונה עם תגובה נגדית חריפה ברשתות החברתיות, זאת אחרי שהניפה את דגל הגאווה בכניסה לבניין השגרירות בדובאי וצייצה על כך בטוויטר, כך לפי הפרסום ב-Independent.
תוך שעות, מאות תגובות של מקומיים שמרנים דרשו להסיר את הדגל באופן מיידי וטענו כי הצעד של שגרירות בריטניה "לא מתקבל על הדעת", "חסר כבוד", "מעליב" ואפילו "גזעני". מעטות התגובות שתמכו בצעד, ואלו שכן היו של תושבי חוץ או גורמים מערביים.
רוב המגיבים תמכו בטענה כי מדובר בצעד שיוצא נגד הדת והיה מי שטען שזו דרך נוספת בה העולם המערבי מנסה לכפות את הדעות שלו על מדינה אחרת. אחד המגיבים אף ערך השוואה מקוממת ותהה אם שגרירות בריטניה אי פעם הניפה דגל צלב קרס.
למרות התגובות הקשות, חוקרים מקומיים מאמינים כי הצעד התאפשר משום שהאיחוד מתחיל להכין את השטח לביטול החוק האוסר על הומוסקסואליות. גורם ממשלתי שביקש להישאר בעילום שם אמר ל-Independent כי ביטול החוק צפוי להיכנס לתוקף לפני תחילת תערוכת האקספו העולמית 2020, שהייתה אמורה להתקיים באוקטובר האחרון, אך נדחתה בשנה. הוא הוסיף כי לעיתים קרובות, השלטון "מטפטף" שינויי חוקים פוטנציאליים דרך הרשתות החברתיות לפני שהן נכנסות לתוקף, כדי להכין את הציבור.
June is #PrideMonth and around the world we celebrate the equality and visibility of #LGBT+ people. Today, we are flying the rainbow flag to affirm our pride in the UK’s diversity and our values of equality, inclusion and freedom. #Pride2021 pic.twitter.com/dv3Lgl1SIV
— UKinUAE (@ukinuae) June 28, 2021
קשה להאמין שגוף ממשלתי גדול כמו שגרירות בריטניה, המודע מאוד לחוק המקומי, יקח סיכון בהסתבכות עם השלטונות, זאת למרות שהחוק לא חל על שגרירויות. עבד אלח'אלק עבדאללה, חוקר מדעי המדינה, סבור כי השגרירות הבריטית ביקשה את רשות משרד החוץ של איחוד האמירויות להניף את הדגל, ונענתה כי עדיף לה לא לעשות זאת, אבל יש לה הזכות. במילים אחרות - האמירתים לא אישרו את הצעד, אבל גם לא מנעו אותו.
עבדאללה ציין בנוסף כי לצעד יש "טעם רע", אך אמר שהקולות השליליים נגדו מגיעים מהחלקים השמרניים ביותר בחברה, המוערכת בכשליש מכלל האוכלוסייה, וכי הוא מאמין שבקרוב יסיר האיחוד את האיסור. "ל-60 אחוזים מהתושבים לא אכפת אם בריטניה תתלה או לא תתלה דגל", אמר. "איחוד האמירויות ליברלי כמו רוב המדינות, והשלטונות ימצאו את הזמן הנכון להגיד 'מי שרוצה להיות הומו, זה תלוי בו'".
בסוף 2020, איחוד האמירויות העביר בשקט יחסי רפורמה חוקית רחבה, שנחשבה קריצה לעולם המערבי. בתחילה, הם ביטלו את האיסור על קרוס-דרסינג, אלא אם כן גבר התלבש בלבוש נשי כדי לקבל גישה לשירותים המיועדים לנשים. צעד זה נחשב לראשון שיסלול את הדרך לזכויות להט"ב. בנוסף, בוטו גם האיסורים על צריכה אלכוהול ולינה משותפת של גבר ואישה אשר אינם נשואים.