בעוד ברחבי העולם חוגגים את חודש הגאווה, מקרי האלימות נגד חברי הקהילה הלהט"בית, ובעיקר נגד הקהילה הטרנג'נדרית, ממשיכים לזעזע. גופתה של יסמין סנצ'ז, בת 31 מהעיר פורט מאיירס בפלורידה ארצות הברית, נמצאה ביום שישי האחרון מאחורי פח אשפה בסמטה בעיר, כשהיא מכוסה דם וחרוכה. המשטרה שהגיעה למקום, זיהתה את הקורבן כאדי ג'יימס אואן, בן 31, אבל בני משפחה תיקנו את הטעות של המשטרה והסבירו לחוקרים כי אוון ראה את עצמו כאישה, ושמה הוא בעצם יסמין סנצ'ז.

אך גם העובדה כי הקרבן היא טרנסג'נדרית לא הפריעה למשטרה לשלול את האפשרות שמדובר בשנאה. מפקד משטרת פורט מאיירס, סגן ג'יי רודריגז, אמר שטרם נקבעה סיבת מוות, וכי הם לא מתייחסים אל הרצח כאל פשע שנאה:
"אין לנו אינדיקציה בשלב זה לומר שהדבר נעשה באופן ספציפי מכיוון שמדובר בגבר שחי כאישה או משהו כזה", אמר רודריגז. "אם אתה באמת חושב על זה, פשע שנאה מתייחס למצב בו הורגים מישהו מסיבה מסוימת - כי הוא שחור, היספני או הומו. אנחנו חוקרים כפי שהיינו חוקרים כל מקרה רצח אחר".

יסמין סנצ'ז (צילום:  Photo by Flash90, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
יסמין סנצ'ז|צילום: Photo by Flash90, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

אביה של הקורבן, הארווי לוגינס, אמר כי בני המשפחה השאירו בלונים ובובות פרווה באתר כדי להביא קצת אור לזירת הפשע, שעדיין הייתה עקובה מדם וחרוכה כשהגיעו לראשונה לאחר ששמעו את החדשות. "אנחנו לא שונאים אותו על מה שהוא היה", אמר אביה של סנצ'ז, "גם היום אני עדיין אוהב אותו. הלוואי שהוא היה כאן עכשיו".

קואליצית השוויון SWFL קיימה משמרת זכרון לסנצז' בפארק הסמוך לזירת האירוע. דובר GLAAD, רוס מורי, לא יכול היה לאשר או להכחיש אם מדובר בפשע שנאה, אך אמר כי "לאף אחד לא מגיע להירצח באלימות, להשרף ולהזרק מאחורי פח אשפה".

מתוך 18 מקרי הרצח המדווחים נגד להט"בים בשנת 2013, ב-89% מהמקרים הקורבנות היו אפרו-אמריקאים, כאשר 72% מהם היו נשים טרנסג'נדריות.

יסמין סנצ'ז נרצחה ונשרפה (צילום:  Photo by Flash90, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
זירת הרצח|צילום: Photo by Flash90, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

עוד ב-mako גאווה: