>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
בפעם הבאה שאתם יוצאים לדייט, והוא/היא שלכם מבקש להריח את שעוות האוזניים שלכם, אל תילחצו. מדענים במרכז מונל מאמינים כי החומר הוא מקור בלתי נדלה של מידע על זהותו של האדם, וניתן באמצעותו לגלות פרטים פיזיים על האדם, כולל את נטייתו המינית.
הסברה המוזרה הזו מבוססת על סברה אחרת, מוזרה אפילו יותר. החוקרים מאמינים כי ניתן לפתח בדיקות לשעוות אוזניים באמצעותן ניתן יהיה להוכיח זהות, כמו בדיקות דומות שנעשו על ידם עם ריחות מבתי השחי של אנשים. "המחקר הקודם שלנו הראה שריחות בית השחי יכולים להעביר מידע רב על אדם, ובכלל זה זהות אישית, מין, נטייה מינית ומצב בריאותי", אמר ראש המחקר ד"ר ג'ורג' פרטי, כימאי אורגני במרכז מונל, "אנחנו חושבים שזה אפשרי ששעוות אוזן עשויה להכיל מידע דומה".
החוקרים במרכז מונל טוענים כי באמצעות בדיקת שעוות האוזניים ניתן לגלות גם את נטייתו המינית של האדם. הם מבססים טענה זו על מחקר חדש שקבע כי נטיה מינית היא לא בהכרח גנטית. המחקר שבדק 400 זוגות תאומים מצא כי רק אצל 40% מההומוסקסואלים מדובר בתכונה מולדת, ובכל שאר המקרים היא נקבעת על ידי גורמים סביבתיים כגון רמות ההורמונים של האם במהלך ההריון.
הצוות של מרכז מונל השתמש בכימיה אורגנית אנליטית על מנת לזהות נוכחות של תרכובות כימיות לייצור ריח בשעוות אוזן אנושית. לשם כך אספו החוקרים שעוות אוזניים, הידועה בשמה המדעי cerumen, מאוזניהם של 16 גברים בריאים, שמונה לבנים ושמונה ממוצא מזרח אסיה. לאחר שהדגימות חוממו בעדינות במשך 30 דקות, הריחות שוחררו והמדענים ניתחו את התרכובות הכימיות.
"בעוד שסוגי הניחוחות היו דומים, העוצמות היו שונות מאוד", אמרה קתרין פרוקופ, כימאית מובילה בצוות המחקר, "שעווה באוזניים היא הפרשת גוף מוזנחת שהפוטנציאל שלה כמקור מידע עדיין לא נחקר". לטענת החוקרים מטרת המחקר היא להעזר בריחות המופקים משעוות אוזניים על מנת לאבחן מחלות שונות, בשלבים מוקדמים יותר מיכולת האבחון על ידי בדיקות דם או שתן.