ארצות הברית סוערת בעקבות פרשת הרצח הנורא שביצע אליוט רוג'ר בן ה-22, שיצא למסע הרג בקולג' בסנטה ברברה, במהלכו רצח ששה בני אדם, פצע 13 נוספים והתאבד. מלבד הרצח עצמו, התקשורת מתעסקת רבות בוידאו בלוגים של רוג'ר, בהם הוא מספר כי הוא מרגיש מושפל מהעובדה שבנות לא רוצות אותו, ומסביר מדוע הוא עומד לבצע את המעשה.
"אני בתול, אפילו לא נישקתי בחורה", אמר רוג'ר למצלמה, "אני לא מבין למה, אבל אני אעניש אתכן... ביום הנקמה אני אכנס לקולג' ואני אטבח בכל זונה בלונדינית מפונקת שאני אראה שם", הבטיח, "כל הבנות שחשקתי בהן זלזלו בי כגבר נחות. אני אהנה מאוד לטבוח בהן. תראו סוף סוף שבעצם אני הנעלה, אני זכר האלפא".
אך למרות הסרטונים ומניפסט כתוב באורך של למעלה ממאה דפים שהשאיר רוג'ר אחריו, שאינם משאירים מקום לספק לגבי המניע לביצוע ההרג ההמוני, החליטה הפסיכולוגית ד"ר רובי לודוויג כי המניע לרצח הוא אחר. לודוויג התארחה בתכנית המשפטית 'חדשות עם השופטת ג'נין" בערוץ פוקס ניוז, במסגרתה הציעה כי החשוד המת ביצע את הרצח בגלל 'דחפים הומוסקסואליים'.
למרות שבאף אחד מהסרטונים של רוג'ר אין שום רמז לכך שהוא היה הומו או שהוא נאבק עם המיניות שלו, לד"ר לודוויג נראה די ברור כי היא עלתה על הסיבה האמיתית. "כשהקשבתי לו לראשונה, חשבתי שהוא כועס על נשים בגלל שהן דחו אותו", הסבירה לודוויג למנחת התכנית, "ואז התחלתי לקבל מושג שונה. האם מדובר במישהו שמנסה להילחם נגד הדחפים ההומוסקסואלים שלו? האם הוא רצח את הנשים כי כעס על שהן לקחו ממנו גברים?" הניחה ד"ר לודוויג.
מנחת התכנית תיקנה את הד"ר והסבירה לה שהרוצח רצח גם גברים, אך גם המידע הזה לא גרם לד"ר לודוויג לפקפק בתאוריה שלה, כשענתה "אולי הוא רצח את הגברים בגלל שהוא כעס שהם לא בחרו אותו? בסך הכל מדובר בילד שכעס באופן כללי, הוא כנראה חש דחוי, הוא לא יכל להתחבר, ולא יכל להרגיש אהוב. אולי הוא אפילו לא יכל להרגיש כמו גבר אמיתי", סיכמה לודוויג מבלי להסביר לצופים כיצד "גבר אמיתי" אמור להרגיש, או למה היא מצביעה על כך שגברים הומוסקסואלים אינם "גברים אמיתיים".
ביקורות על ה"אבחנה" הלא מקצועית של ד"ר לודוויג ועל רשת פוקס ניוז ששידרה את דבריה הגיעו לתנועה לזכויות האזרח. הפונים מחו על "הומוסקסואליזציה של האויב" שביצעה לודוויג, ועל חוסר האתיות שהפגינה לאחר שאמרה את הדברים ללא שום היכרות עם הצעיר.
כפסיכולוגית ד"ר לודוויג אינה כפופה לחוק גולדווטר, המחייב את חברי אגודת הפסיכיאטרים האמריקאית, וקובע כי במקרה בו פסיכיאטרים מתבקשים להביע דעה על אדם שנמצא במרכז תשומת הלב הציבורית או שחשף פרטים על עצמו באמצעות התקשורת, הם רשאים לחלוק את המומחיות שלהם בנוגע לבעיות פסיכיאטריות באופן כללי. אך אין זה אתי להציע חוות דעת מקצועית, אלא אם כן ביצעו בדיקה המעניקה אישור מתאים להצהרה שכזו.
עוד ב-mako גאווה: