עלי (שם בדוי), גבר הומו שחי בעבר בקטאר, חשף איך נפל קורבן למבצע עוקץ של הרשויות במדינה, שתכליתו היא ללכוד ולגרש להט"ב. על פי עדותו של עלי, שפורסמה בכלי התקשורת הבריטי inews, לאחר שנתפס הוא עבר אונס קבוצתי אלים על ידי פקידי הממש הקטארים שתפסו אותו.
על פי הפרסום, עלי עבר לגור בבירת קטאר, דוחה, מיד לאחר פטירתו של אביו בפיליפינים. הוא סיפר כי נהג להשתמש רק באפליקציות דייטינג כדי להכיר גברים הומואים אחרים, זאת משום שהומוסקסואליות אינה חוקית במדינות המפרץ והעונש על כך עלול להיות כבד במיוחד - הלקאות, מאסר ממושך ואפילו מוות על פי חוקי השריעה.
עלי סיפר כי במהלך השימוש באפליקציות קיבל הזמנה מגבר טורקי למפגש מיני בעבור תשלום בחדר מלון, אך כשהגיע למקום גילה כי שם המתינו לו שישה גברים, שוטרים קטארים לדבריו. "רציתי לקפוץ מהחלון, אבל זה היה גבוה מדי", סיפר עלי בעדותו. "הם דחקו אותי לפינת החדר, תפסו אותי, זרקו אותי על המיטה והתחילו לאנוס אותי".
על פי עלי, אחד השוטרים סטר לו מספר פעמים ודרש ממנו לשתוק, זאת משום שבכה. בנוסף, השוטרים צילמו את ההתכתבות של עלי עם "הגבר הטורקי" כהוכחה לכך שהוא הומו ועוסק בזנות. הוא נלקח למעצר ולאחר מכן גורש בחזרה לפיליפינים. "יש לי טראומה מכל מה שקרה", סיפר.
הסיפור של עלי, יחד עם הסיפורים הקשים שנחשפו בדו"ח ארגון "משמר זכויות האדם" על יחס אלים ומפלה כלפי להט"ב בקטאר, מגביר את החשש לקראת משחקי גביע העולם שיפתחו במדינה בעוד כשבועיים. שר החוץ הבריטי, ג'יימס קלברלי, זכה לאחרונה למטח ביקורת נרחב בממלכת לאחר שביקש מאוהדים להט"ב שמגיעים למשחקים "לתת כבוד ולהתפשר" עם הקטארים.
ד"ר נאסר מוחמד, אזרח קטארי שחי בארצות הברית, עובד עם ארגון "משמר זכויות האדם" ונחשב האזרח הקטארי הראשון שיצא מהארון, אישר כי מבצע העוקץ הקטארי היא שיטת פעולה נפוצה במדינה. "הם נקראים 'מחלקת ביטחון מונע'. מבחינה טכנית הם לא חלק מהמשטרה, זו מחלקה ביטחונית מטעם המדינה", סיפר. "המטרה העיקרית שלהם הם גברים הומואים נשיים ונשים טרנסג'נדריות, כי זה גלוי".